Hos Mommer

17. oktober 2018

Jeg har helt ondt i maven …

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 16:44
Tags:

På lørdag kører vi til Vestjylland og mødes med englænderne, som også kommer kørende … på søndag … de får efterårsferie fredag og kører hjemmefra om lørdagen. Jeg havde regnet med at vaske tøj torsdag og pakke sengetøj, min køkkenkasse og hvad der ellers skal slæbes med hjemmefra, om fredagen, så vi kan pakke bilen og køre lørdag formiddag. Sådan skulle det bare ikke være.
Jeg har vasket og pakket næsten alt i dag.
I går ringede den svenske ejendomsmægler og fortalte, at parret, der kom og så huset mens vi var der sidst, havde accepteret betingelserne, og om vi kunne komme op og skrive under på en købsaftale fredag kl. 9:30?
Du godeste dog … jamen, det kan vi godt.
Det indebærer, at vi kører derop i morgen, for vi gider ikke køre hjemmefra kl. seks om morgenen på fredag, men jeg fik lige pludselig halvtravlt.
Jeg har konstateret, at jeg er ret fjollet.
Nu har jeg i over et år været indstillet på at sælge, og især her i 2018 har huset mest af alt været en pligt og ikke en fornøjelse for os – ingen af os gad rigtig tage derop, for på en måde var det ikke vores hus mere, men passes skulle det jo.
Hvad skete der mon så, da jeg havde afsluttet samtalen med Johanna?
Jeg fik da tårer i øjnene.
Lige pludselig er det en realitet.
Det vil sige, at det håber jeg da, at det er … de har jo ikke skrevet under endnu, men jeg går stærkt ud fra, at de gør det på fredag – ellers er der jo ingen grund til at kalde os derop, hvis parret ikke mener det alvorligt.
Det er et sympatisk par. Det betyder noget for os, at vi kan lide dem, der skal overtage vores elskede hus. For elskede, det var det i over 20 år; vi har mange, mange, MANGE gode minder deroppefra, og de følger ikke med huset, men bliver hos os. Næsten alt andet bliver i huset, for vi har ikke noget at bruge noget af det til. Hverken inventar eller alt maskineriet i kældrene.
Vi har forhandlet, men ikke så meget, for ejendomsmægleren havde misforstået os og havde derfor fortalt køberne, at vi tager alt indbo med os. Da vi fik gjort hende klart, at vi kun fjerner nogle få personlige ejendele, og hun igen fik fortalt dette til parret, var de ikke længere så hidsige for at presse prisen yderligere.

Uhh, jeg har ondt i maven. Som jeg har skrevet tidligere, har det været en svær beslutning, og lige nu gør det ondt.
Men det er sådan det skal være – altså, at det skal sælges.
Vi har på ingen måde fortrudt, men det er godt nok en masse dobbeltsidige følelser, der hersker i disse dage.
Det er vist godt, at vi skal holde ferie med englænderne umiddelbart efter underskrivelsesseancen – så får jeg en masse andre ting at tænke på og glæde mig over.

imageP1050499

Et af minderne. Ordene, plus billedet med ungerne på ATV’en, er fra vores tur derop i august 2011.

18 kommentarer

 1. Jeg forstå godt, der er følelser med i det, men det kan vist ikke rigtigt undgås, er min erfaring. Man må sige, der er godt gang i salget i vores familie. Både din og min (og købet også, men det regner jeg ikke med I har gang i) Jeg krydser fingre for, at det hele flasker sig.

  Kommentar af Pigen fra landet — 17. oktober 2018 @ 17:44

  • Nej, det kan nok ikke undgås, desværre.
   Vi køber og sælger åbenbart – Amalie har også lige købt nyt hus, og din Camilla – hvem er mon den næste på listen?
   Tak for kryds.

   Kommentar af Ellen — 17. oktober 2018 @ 18:46

 2. Hvor jeg forstår dine splittede følelser. Lige nu er der vemod, men når salget er en realitet, vil I føle en form for lettelse, er jeg sikker på.

  Kommentar af Eric — 17. oktober 2018 @ 18:28

  • Det både tror og håber jeg, at du har ret i, Eric.

   Kommentar af Ellen — 17. oktober 2018 @ 18:47

 3. Lad os håbe det hele falder på plads på fredag, følelserne og underskrifterne .
  Og så god tur til Jylland.

  Kommentar af Jørgen — 17. oktober 2018 @ 18:34

  • Åh ja, det må det meget gerne!
   Og tak 🙂

   Kommentar af Ellen — 17. oktober 2018 @ 18:48

 4. Til lykke og vel egentligt et godt tidspunkt på året, hvor lysten til svensk natur er aftagende (når svampene er fundet). Selvfølgelig vil der være savn forbundet med salget, men mon ikke glæderne ved, at I har indset jeres behov/begrænsninger og handlet med rettidig omhu, vil være langt større.
  Er de hemmelige svampesteder en del af indboet og handlen? Hvis ikke, kunne du måske hviske dem her😉.
  Af ren nysgerrighed, hvem er køberne: Altså ikke navn, men nationalitet, aldersgr., osv.?
  I min familie er der tradition for et glas champagne og et stykke kransekage, når der er handlet fast ejendom, 🥂🍩, men en stärk öl og en bid knäckebröd kan også gå an.
  Mvh.

  Kommentar af Kristine — 17. oktober 2018 @ 19:17

  • Tak – og det passer os faktisk fint, at vi ikke behøver at køre derop, når det bliver vinter (men der bliver først aftalt en overtagelsesdato på fredag).
   Hehe – jeg sagde faktisk til kvinden, at hun nok skulle få at vide, hvor vi samlede svampe, hvis de købte huset 🙂
   Det er et svensk par i fyrrerne med en dreng på 12-13 år. De vil have sig et fritidshus ikke så forfærdelig langt fra deres faste bopæl, og det er derfor, de helst vil overtage alt indbo. Det var bevidst, at vi har haft annonceret det som et fritidshus, for vi orkede simpelthen ikke at skulle tømme huset.
   Vi har talt om at fejre det med en god middag et eller andet godt sted – måske sammen med englænderne 🙂

   Kommentar af Ellen — 17. oktober 2018 @ 20:26

 5. Tillykke med salget, selv om det lige nu gør ondt. Det er det helt rigtige tidspunkt, nu hvor I skal være sammen med familien. Og må I få en skøn ferie sammen med dem.

  Kommentar af Lene — 17. oktober 2018 @ 22:46

  • Det nemlig helt rigtigt at få det solgt inden det bliver vinter … tak, og tak for gode ønsker 🙂

   Kommentar af Ellen — 18. oktober 2018 @ 13:41

 6. Åh, det er en lettelse, at det nu er en realitet, men selvfølgelig gør det også ondt. Det er et dejligt hus og jeg er sikker på, at de nye ejere vil værdsætte det og skabe masser af nye gode minder for deres familie. Hvor er det fint, at I skal være sammen med englænderne, netop nu. God tur (til) i både øst og vest 🙂

  Kommentar af fiberfryd — 17. oktober 2018 @ 23:07

  • Det er ambivalente følelser, og jeg tror jo heller ikke 100 % på det, før der er skrevet under, men det bliver der forhåbentlig …
   Tak … ja det er godt, vi skal være sammen med dem lige om lidt.

   Kommentar af Ellen — 18. oktober 2018 @ 13:43

 7. Oh ih åh – Spændende! Det bliver vemodigt at sige farvel, men hvor bliver det godt, når I sidder med ene gode minder og ingen sure pligter 🙂

  Kommentar af Fruen i Midten — 18. oktober 2018 @ 8:02

  • Du har forstået det helt rigtigt, Frue 🙂

   Kommentar af Ellen — 18. oktober 2018 @ 13:44

 8. Din anekdote om dine børnebørn fik mig lige til at tænke på, at det mest googlede i England efter flertal for Brexit var “What is EU?”

  Kommentar af Elsebeth — 18. oktober 2018 @ 16:34

  • Altså! Så stor en uvidenhed er simpelthen bare SÅ skræmmende.

   Kommentar af Ellen — 18. oktober 2018 @ 16:43

 9. Jeg kan tilslutte mig alle de kloge ord, og jeg ved, at I altid vil bevare minderne i jeres hjerte. Der er en tid for alting! Kærlige tanker fra Marianne

  Kommentar af Marianne Bentzen — 19. oktober 2018 @ 20:58

  • Det vil vi, og det er der. Du har jo selv været igennem ‘øvelsen’, omend af en noget mindre velkommen årsag, så set fra den vinkel er vi privilegerede.

   Kommentar af Ellen — 20. oktober 2018 @ 7:34


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.