Hos Mommer

13. oktober 2018

Det er i dag et vejr …

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 17:21
Tags: , , ,

Dittes taskeDet er fuldstændig fantastisk, at man kan have sådan et vejr den 13. oktober. Vi har haft 21°, fuld sol og næsten vindstille. Det er et vejr og en temperatur, der passer mig særdeles fremragende – meget bedre end den ulideligt varme sommer, vi havde i år.
Ditte og jeg stoppede syseminaret i går præcis klokken 17:35, hvor Peter ankom. Netop som han drejede ind, syede hun de sidste sting på den øverste kant på den flotte, blå taske, som ses på billedet. Den mangler kun nogle knapper på sidelommerne, men dem har hun hjemme¨hos sig selv, så de kunne i sagens natur ikke blive syet på her.
Det var perfekt timing.
I formiddags kørte vi en tur til Vallø slotspark, som Ditte og Peter ikke mindes at have set før. Efterårsfarverne er så smukke nu – vi talte om, at der da vist er mere knald på farverne, end der plejer at være … at der er flere og kraftigere røde farver end normalt. Eller skyldes det bare det gode vejr, at det synes sådan?

P1030423

Den røde farve herover er dog ganske normal både for årstiden og for planten, da det er hjortetakstræer, vi ser her ved siden af Valløs voldgrav.
 Vallø slot har ikke den mest imponerende park i kongeriget, men dens mange kæmpestore solitærtræer gør den alligevel lidt speciel, og i sådan et vejr er alt jo smukt.
Det blev Vallø, fordi vi havde et ærinde i Strøby Egede, og desuden havde vi booket et bord til frokostbuffeten på Traktørstedet Bøgeskoven ved Gjorslev gods. Det (traktørstedet, altså) har eksisteret siden 1875, men var lukket i nogle år.
Det er det ikke mere, og det går vist udmærket for stedet. Det er der heller ikke noget at sige til, for det ligger ret godt ved vand og ved skov.
Vi sad udenfor og spiste. Det har jeg ikke gjort før på denne årstid – i hvert fald ikke uden overtøj. Vi sad lige der på hjørnet ved den røde pil.
Det var en glimrende buffet, og vi spiste ALT for meget. I skrivende stund føler jeg mig stadig stopmæt, selv om vi rejste os fra bordet ved 14-tiden. Ikke mere mad til os i dag!

Traktørstedet Bøgeskoven ved Gjorslev

Ditte og Peter er kørt hjem, og John og jeg sidder bare og stener – vi er trætte og vi har overfyldte maver. Peter skulle til fodboldfest i aften … jeg er ikke misundelig på ham … vi kom alt for sent i seng i aftes til, at jeg er på mærkerne i dag, så jeg er ret glad for, at jeg kan komme tidligt i seng.
Men pyt, det er det hele værd, for hvor har det dog været hyggeligt alt sammen, både hele vores syseance og selvfølgelig også, da Peter kom og sluttede sig til det gode selskab.

10 kommentarer

 1. Det har været den skønneste dag, og det passede jo perfekt til jeres afslutningsfest på syseminariet 🙂

  Kommentar af Lene — 13. oktober 2018 @ 20:09

  • Hehe, ja … en meget lille fest, godt nok, men ellers har du ret 🙂

   Kommentar af Ellen — 14. oktober 2018 @ 7:28

 2. Smukkeste vejr. Helt abnormt for årstiden. Vi havde dørene på vid gab hele aftenen. Temperaturen nåede hos os 23 grader og var ved (min) sengetid stadig 18.
  Det er et smukt traktørsted; men du godeste for en kasse at vedligeholde. Der skal langes nogle frikadeller over disken for at holde sådan en butik kørende.

  Kommentar af natural2222 — 14. oktober 2018 @ 5:17

  • Rekord for så sent i oktober, sagde de i går. Utroligt.
   Der er meget vedligehold, og jeg tror de stadig er i gang med at renovere efter de mange års forsømmelse, mne jeg håber for dem, at det kan gå.

   Kommentar af Ellen — 14. oktober 2018 @ 7:30

 3. Den taske er da vist mere end godkendt! Flot stof..
  Vi har også udnyttet det gode vejr.
  Det er bare så dejligt med sol og løvfaldssommer.

  Kommentar af Anne Holtegård — 14. oktober 2018 @ 16:25

  • Den er absolut godkendt!
   Det er også bare med at benytte sig af det herlige vejr – det varer nok ikke så længe endnu.

   Kommentar af Ellen — 14. oktober 2018 @ 16:43

 4. Det har været et forrygende vejr og det ser i en vis udstrækning ud til at fortsætte en tid endnu. At baldene er ved at falde af træerne er vist mere en konsekvens af sommerens tørke end sædvanligt efterårvejr med lidt frost og storm. Det er lidt underligt at tænke på der kun er 2½ måned tilbage af 2018.
  Ulysten til overfyldte maver gjorde at vi tidligere fravalgte traktørstedet, idet prisen i så henseende blev opfattet som lidt for høj, men egentlig er det bare et dårligt argument.

  Kommentar af Jørgen — 14. oktober 2018 @ 18:46

  • Jeg synes det er lidt skræmmende at tænke på, at 2018 snart er slut!
   Pudsigt: Vi talte netop om, at prisen var meget rimelig for den store buffet – og når man så kan nøjes med det måltid for resten af dagen, bliver det jo endnu rimeligere. Og ingen af os var igennem alle retterne 🙂

   Kommentar af Ellen — 14. oktober 2018 @ 19:38

 5. Vejr og temperatur er helt perfekt, meget bedre end sommerens alt for høje temperaturer, og med den vidunderlig duft og sprødhed i luften, som alligevel røber, at det er efterår. At opleve dage som disse ved jeres smukke fjord er en berigelse, selv om øjnene meget af tiden var rettet mod klippebord og symaskine. Tak for dejligt samvær, ny energi, inspiration og gode sytips ❤️

  Kommentar af fiberfryd — 15. oktober 2018 @ 7:19

  • Heldigvis var der da også tid til at rette blikket mod fjorden indimellem 🙂
   Selv tak og i lige måde – det er så godt at kunne lære af hinanden, så det bliver vi simpelthen nødt til at gentage 🙂
   Og jeg har lige fundet et andet wallet-mønster, så jeg prøver igen.

   Kommentar af Ellen — 15. oktober 2018 @ 8:03


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.