Hos Mommer

9. oktober 2018

Jeg burde stå tidligt op noget oftere

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 18:44
Tags: , ,

Jeg burde stå tidligt op noget oftere.
HavørnI går morges var der en flot solopgang, som jeg dog ikke gik helt glip af, fordi den orangerøde farve gav genskær inde i soveværelset, hvorfor jeg godt kunne regne ud, at jeg nok lige burde stå op og bevæge mig ud i køkkenet. I hvert fald i nogle minutter.
Søndag morgen skulle vi afsted ved godt syvtiden, fordi vi havde aftalt at tage til Tyskland for at købe stort ind af øl og vin.
Dér sad så lige en af havørnene og skuede ud over fjorden – det er meget længe siden, jeg har set dem, men nu var den her altså – bare små 100 meter fra vejen.
Jeg nøjedes med at zoome fra bilen, for det var ikke svært at regne ud hvad der ville ske, hvis jeg steg ud og forsøgte at komme nærmere.

Det er egentlig ikke fordi, jeg sover længe – som jeg vist har skrevet om før, vågner vi begge et eller andet sted mellem klokken halvseks og klokken syv, men hvor John altid står op, når han vågner, bliver jeg under dynen til halvni, mens jeg lægger puslespil og spiller de daglige spil Ruzzle. Jeg læser bøger eller blogge og jeg går lidt på Facebook. Jeg storhygger.
John har i mellemtiden drukket mindst to kopper kaffe og læst samtlige nyheder, og jeg er blevet til at tale med uden det bliver gryntede enstavelsesord. Det er en rytme, som vi begge trives fint med. Jeg kan dog godt se, at hvis jeg ellers kunne komme ud af fjerene, så ville jeg oftere kunne se nogle helt andre fjer – blandt andet netop havørnens, for John siger, at han forholdsvis ofte ser den/dem om morgenen.
Han sidder også og nyder den gyldne time, som jeg nød på vejen til Rødby i søndags. Solen skinnede hele vejen, men der var en grå og blytung himmel som baggrund, så efterårsfarverne kom rigtig til deres ret i det bløde lys.
Jeg får kun taget mig sammen til at stå tidligt op, når vi skal noget – det er stadig en enorm nydelse for mig at kunne blive liggende efter 58 års alt for tidlig opståen, så at sige. I folkeskolen skulle jeg op kl. syv; i gymnasiet kl. halvsyv. Da jeg arbejdede på Roskilde Sygehus, var det halvseks og i alle mine 35 år på Amager og senere Hørsholm var det mellem halvseks og seks.
Det har resulteret i, at jeg stadig vågner tidligt, men det, at jeg kan blive liggende … åhhh, det er skønt.
Det gør også en stor forskel, at man vågner af sig selv og ikke bliver vækket – bare 10 minutter kan gøre forskellen på at føle sig udhvilet eller træt.
Jojo, man kan nyde pensionistlivet på mange måder. Dette er en af dem.
Smukke solnedgange går jeg sjældent glip af, uanset hvornår jeg står op – dette er fra i aften.

P1030401

24 kommentarer

 1. Og så mindes jeg min mormor, hun gjorde som dig, blev i sengen, læste, skrev digte og hørte radio. Min mor derimod satte vækkeuret til hver dg, for man skulle nødigt sove dagen væk, så hun var oppe kl halv otte. Jeg vil gøre som dig og min mormor, der skal da være nogle fordele ved at være pensionist 🙂 Sikke skønne farver du har fanget.

  Kommentar af Lene — 9. oktober 2018 @ 19:40

  • Fornuftigt, Lene! Vi sover da i øvrigt heller ikke dagen væk – vi er jo vågne og laver noget, men gør det bare i sengen 😉

   Kommentar af Ellen — 9. oktober 2018 @ 19:56

 2. Ejjj, hvor er det smukt! ❤️ Altså bortset fra at jeg står op klokken 5:20 på hverdage, så tænker jeg ret ofte på alt det jeg går glip af ved at ligge og snue i weekenderne…

  Kommentar af Maude // skøreliv.dk — 9. oktober 2018 @ 19:51

  • Du går da højst glip af at køre dig selv helt i sænk af træthed, for det er godt nok enormt tidligt at skulle op fem dage om ugen! Puha – jeg er ikke misundelig, men okay, jeg har selv været der. Det var bare ikke særlig sjovt …

   Kommentar af Ellen — 9. oktober 2018 @ 19:59

 3. Så må du jo glæde dig rigtig meget til november, december og januar, hvor du og solen vel kan finde en god rytme for fælles opståen 😄😄

  Kommentar af Lone Nielsen — 9. oktober 2018 @ 20:02

  • Det gør jeg faktisk også, for det er ganske rigtigt de bedste tre måneder af året – i hvert fald lige på det punkt 😀

   Kommentar af Ellen — 9. oktober 2018 @ 20:05

 4. Efter et arbejdsliv med skiftende vagter og alt for tidlige morgener for et B-menneske nyder jeg, at vækkeure kun aktiveres, når der er en aftale!
  Tidlige taxa-ture til lufthavnen har beæret mig med flotte morgenlandskaber enten med dis eller solopgang i farver.
  Solnedgange er smukke… Jeg har nydt dem ude ved havet.. Herinde i læ bag volden er der ikke det store farverige.
  Hverdagsrutinerne tilpasses de individuelle behov og personligheder!

  Kommentar af Anne Holtegård — 9. oktober 2018 @ 20:35

  • Vi er flere, kan jeg se 🙂
   Jamen det er da flot, når man kommer tidligt ud af røret – jeg har bare ikke behov for det til daglig – men som du skriver, så er folk heldigvis forskelligt indrettet.

   Kommentar af Ellen — 10. oktober 2018 @ 8:13

 5. Det er da skønt, at du kan ligge og hygge dig i sengen om morgenen 😊 Jeg nyder at kunne sove længe i weekenderne, også selv om længe sjældent er til efter 8:30, og når jeg vågner, så står jeg altså op – og satser på en time i fred og ro 😊

  Kommentar af Fruen i Midten — 9. oktober 2018 @ 20:47

  • ‘Længe’ er jo også 8:30 for mig, og alenetiden i fred og ro tager vi bare forskellige steder, kan jeg se 🙂

   Kommentar af Ellen — 10. oktober 2018 @ 8:14

 6. Jeg er ret uvenner med min seng, så snart jeg er vågen, og mit vækkeur ringer utroligt sjældent. Selvom det er sat til at ringe, bare sådan for en sikkerheds skyld, når jeg skal på job, men jeg er som regel oppe længe før det ringer, og på fridage står jeg, eller vi begge, lige så tidligt op.
  Noget helt andet. Jeg undrer mig over sætningen, at du burde gå UD i køkkenet. Har I flyttet soveværelset nedenunder?

  Kommentar af Pigen fra landet — 9. oktober 2018 @ 21:10

  • Ja, jeg ved jo, hvordan I har det med at stå tidligt op 😉
   Vi har hele tiden haft soveværelset ved siden af badeværelset – dem ovenpå bruger vi kun som gæsteværelser.

   Kommentar af Ellen — 10. oktober 2018 @ 8:15

 7. Efter 30 år på fabrik hvor jeg tit skulle møde kl 6 ja så nyder jeg at drikke morgen kaffe i sengen. Spiller læser og glæder mig over jeg nu selv bestemmer over min tid. Det er rigtig dejligt ikke mere skal stå op før jeg har lyst.

  Kommentar af Jonna — 10. oktober 2018 @ 5:45

  • Vi tager lige hinanden i hånden, Jonna – vi har det helt på samme måde 🙂

   Kommentar af Ellen — 10. oktober 2018 @ 8:16

 8. Normalt dyrkes Aurora og Bacchus i omvendt rækkefølge😉.
  Mvh.

  Kommentar af Kristine — 10. oktober 2018 @ 15:18

  • Ja … og hvis jeg har dyrket Bacchus, kan jeg sikkert ikke dyrke Aurora 🙂

   Kommentar af Ellen — 10. oktober 2018 @ 20:46

 9. Jeg misunder dig lidt, at du kan blive liggende. Når jeg vågner skal jeg op. Jeg kan ligge og gøre små problemer store. Så snart jeg står op er den negative tankespiral brudt; men der er lidt længe til det lysner her kl. 3:51 ved den 2. kop morgenkaffe.

  Kommentar af natural2222 — 11. oktober 2018 @ 2:52

  • Du er nu altså også lidt ekstrem, Farmer – altså hvad sovetider angår 🙂 Jeg ved godt, at det ikke kommer mig ved, men jeg kunne godt lide at vide på hvilket tidspunkt du er nødt til at finde din seng om aftenen?

   Kommentar af Ellen — 11. oktober 2018 @ 10:08

   • Jeg går i seng kl 21:30. Egentlig ville jeg gerne gå til ro 21:00; men jeg tvinger mig selv til at holde mig vågen en ekstra halv time for ikke, som i dag, at stå op 2:30. Det er sq for tidligt!

    Kommentar af natural2222 — 12. oktober 2018 @ 2:41

    • Du har godt nok også et lille søvnbehov … jeg ville ikke kunne klare den i ret lang med under syv timers søvn. Men jeg forstår godt, at du hellere ville parallelforskyde dine 5-6 timer lidt, hvis du kunne.

     Kommentar af Ellen — 12. oktober 2018 @ 6:35

     • Glem ikke, at jeg som regel tager mig en middagssøvn på ½-1 time. For mig giver 1 times middagssøvn hvad der svarer til minimum 2 timers nattesøvn.

      Kommentar af natural2222 — 13. oktober 2018 @ 4:33

      • Ja, okay – det gør selvfølgelig en forskel.

       Kommentar af Ellen — 13. oktober 2018 @ 16:22

 10. Det er heldigt du kan gøre som du synes.

  Kommentar af Jørgen — 14. oktober 2018 @ 18:51

  • Heldigt og dejligt.

   Kommentar af Ellen — 14. oktober 2018 @ 19:34


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.