Hos Mommer

8. oktober 2018

Et tåbeligt kvindemenneske og en fjollet frø

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 16:02
Tags: ,

På trods af samtlige advarsler og løftede pegefingre fra rottemanden har vi besluttet os for at fodre fugle igen i vinter. John kørte derfor til Land & Folk (som jeg kom til at kalde Land & Fritid, da vi var på Fanø, og det har hængt ved lige siden) i Bårse for at købe et par sække af den udmærkede blanding, vi har købt de sidste to vintre hos dem. Den uden hele korn, for det gider fuglene ikke spise; de kyler kornene ned på jorden, og så har vi rotteplagen. Det er ikke den allerbedste blanding, den som vi købte i Kirke Hyllinge, men det er den næstbedste, og den er okay.
Fyrre- eller sumpmejse i glaskugleDe havde den bare ikke hos L&F i år (endnu?). De havde kun en vildfugleblanding med masser af knækkede kerner og ditto majs. Konen ved kassen påstod, at de aldrig havde haft andet end den, hvortil John temmelig undrende spurgte hvordan det så kunne være, at han havde købt den anden og meget bedre gennem de seneste to vintre …
Hun påstod bare igen, at dette var den eneste blanding, de nogensinde havde haft.
Tåbelige kvindemenneske. Vi ved sgu da godt, hvor vi køber hvilket foder, men nu er L&F skrottet hvad det angår, og vi tog den lange vej til Kirke Hyllinge for at få fat i Hansen-blandingen, som vi ved, at fuglene bare elsker. Der går intet til spilde, hvorimod selv fra glaskuglen her præsterede de at smide alt det uønskede korn udenbords, hvilket naturligvis straks medførte et værre svineri.
Det ærgrede John lidt at skulle køre 2 x 83 km bare for fuglefoder, så han spurgte, om der ikke var et eller andet fra Stof & Stil, som jeg manglede – så kunne han åbenbart bedre forsvare den lange tur over for sig selv, hvis der var mere end ét ærinde.
Ikke noget problem, svarede jeg – jeg kan altid få et eller flere behov til at opstå i den forretning!
Vi kom dermed ud på lidt af en rundtur i dag, og således kom der både det gode fuglefoder, diverse lynlåle, lidt spoler og tråd med hjem.

IMG_8588

Plus denne fjollede frø, som jeg faldt for lige på stedet. John kunne heller ikke stå for den, så nu står den på brønddækslet og spejder intenst ned mod fjorden for at se, om der skulle være nogle af de der farlige fiskehejrer i sigte.
Os, som har svoret en hellig ed på, at vi aldrig, ALDRIG vil have havenisser eller lignende rædsler, har købt en fuldstændig fjollet frø!
Jeg er helt flov.
Men jeg kan ikke desto mindre godt lide den lille fætter frø her.

30 kommentarer

 1. Fantastisk! Tænk, alle de mange “venner” den lille frø kan få med tiden 🤣

  Kommentar af Fruen i Midten — 8. oktober 2018 @ 16:43

  • Frue! Det vil jeg ikke engang tænke på! 😀

   Kommentar af Ellen — 8. oktober 2018 @ 19:49

 2. En skam du bor et sted jeg ikke lige kommer forbi. For d… der kunne hurtigt blive en hel familie😉

  Kommentar af Anette — 8. oktober 2018 @ 17:08

  • Jeg kan ikke helt finde ud af, om det er skidt eller godt 🙂

   Kommentar af Ellen — 8. oktober 2018 @ 19:49

 3. Den er da lysår fra alle fjollede havenisser og andet havegejl. Jeg synes den er virkelig skøn 🙂 John må vel kende dig godt nok til at vide at du sagtens kan finde noget du har behov for i Stof og Stil. Knus til jer begge og god aften 🙂

  Kommentar af Kirsten Jensen — 8. oktober 2018 @ 17:32

  • Så det synes du, Kirsten? 🙂 Den er da i hvert fald alternativ 🙂
   Han vidste nemlig nok godt, at jeg ville kunne finde noget, jeg lige stod og manglede … 😉

   Kommentar af Ellen — 8. oktober 2018 @ 19:51

 4. Gad vide om det er mysliblandingen, I købte? Den er nemlig udgået fra vores L&F. Hansen blandingen, hvor køber I den? For den blanding vi købte med hele solsikkerkerne og nødder som erstatning giver et frygteligt svineri nedenfor fuglehuset.
  Man har et standpunkt, til man tager et nyt 😉

  Kommentar af Lene — 8. oktober 2018 @ 17:53

  • Vi mener ikke, at det hed noget med mysli, men det kan såmænd godt være alligevel, for John kan ikke huske navnet; kun ville han kunne genkende sækken. Han ville ikke have blandingen med solsikkekerner i; derfor de knækkede korn og majs, men det bliver så også noget griseri, desværre.
   Det har man, ja 🙂

   Kommentar af Ellen — 8. oktober 2018 @ 19:53

 5. I skulle prøve Møllegården Dyretilbehør i Rønnede/Kongsted, Eskildstrupvej

  Kommentar af Winnie — 8. oktober 2018 @ 17:55

  • Tak – der er ikke så langt, så der vil vi kigge næste gang vi mangler. Han har desværre ikke beskrivelser eller billeder af foderet, men når der ikke er længere, er det okay, hvis vi eventuelt kører forgæves 🙂

   Kommentar af Ellen — 8. oktober 2018 @ 20:03

 6. Hvad skal der nu være galt med havenisser? Nå, OK, de er ikke min kop te heller. Et par mindre, keramiske nisser havde sneget sig ind i huset som gaver, og da vi havde opbevaret dem mellem 5 og 7 år, mente jeg, at jeg var berettiget til at smide dem ud. Det gjorde jeg så, men for nylig har jeg opdaget, at der står to små nisser under en af rododendronbuskene i forhaven, så det …

  Kommentar af Henny Stewart — 8. oktober 2018 @ 18:30

  • Der er rigtig meget galt med havenisser! Men det tror jeg, vi er enige i. Måske er vi så ikke enige om, hvorvidt fætter frø er okay, men pyt med det 😉

   Kommentar af Ellen — 8. oktober 2018 @ 20:04

 7. Vores fugle (og vi har mange) spiser kun solsikkekerner, de andre kerner lod de ligge! Vi køber afskallede solsikkekerner, for så slipper vi for alt svineriet i bedet. Vi køber 15 kilo ad gangen hos et foderstoffirma. Sød frø, du har anskaffet!

  Kommentar af Fru Moll — 8. oktober 2018 @ 20:05

  • I Sverige foretrækker de også solsikkekerner, men ved Den Stråtækte er det ikke det første de tager – underligt nok – men det kunne selvfølgelig være, de ville begynde, hvis vi ydede lige så stor en service, som I gør 🙂

   Kommentar af Ellen — 8. oktober 2018 @ 20:18

 8. Vi har haft fornøjelsen af rotter her i sommer og stoppede straks fuglefodringen. Det hjalp, men vi savner fuglene og tænker på at prøve igen med afskallede frø og kerner.
  Mon Hansen blandingen er den, man kan få i Maxi Zoo? Den hedder Hansen vildfuglefrø og koster 289,- for 20 kg.
  Vi har også tænkt på at have en presenning liggende under foderstedet.

  Kommentar af Kirsten — 9. oktober 2018 @ 8:24

  • Det er altså hammerirriterende med de forb… rotter!
   Det kunne sagtens være den samme blanding, for den koster lidt forskelligt rundtomkring, og vores fugle er som sagt vilde med den. Der er en smule hele solsikkekerner i, men ikke så mange.
   Jeg forstår ikke helt, hvorfor I vil lægge en presenning? Vil I tage den ind hver aften?

   Kommentar af Ellen — 9. oktober 2018 @ 11:43

   • Vi vil simpelthen indføre spisetider for fuglene. Det var et forslag fra “rottemanden”, men om vi kan gennemføre det, og om det virker, er et åbent spørgsmål.

    Kommentar af Kirsten — 9. oktober 2018 @ 18:26

    • Det lyder lidt besværligt, men det er måske værd at prøve … bliver det hård vinter, skal fuglene jo bare helst have adgang til føde hele tiden, så set fra deres synspunkt er det nok en dårlig ide.

     Kommentar af Ellen — 9. oktober 2018 @ 18:47

 9. Den frø ville være perfekt til min svigerinde, hun samler på frøer, og jeg kender ingen grænser.
  Vi fodrer udelukkende med solsikkekerner og nødder, jeg har hørt en fuglemand fortælle, at det foretrækker fuglene, og der bliver intet spild hverken i fuglehuset eller på jorden. Vores naboer havde MANGE rotter i sin have sidste år, men vi så ikke en eneste, selv om vi kiggede grundigt efter.

  Kommentar af frnielsen — 9. oktober 2018 @ 8:27

  • De havde desværre kun den samme frø, men derfor kan der jo sagtens findes flere andre steder 🙂
   Det der med korn gider de i hvert fald overhovedet ikke, men hirse- og hampfrø kan de nu godt lide.
   Vær I glade for, at I ingen rotter havde – det er bare så ulækkert!

   Kommentar af Ellen — 9. oktober 2018 @ 11:45

 10. Ved du hvad jeg savner i min have? Der hvor vi boede sidst var der en lille buste af Shakespeare, det kan man vist kalde en havenisse!

  Jeg takker for historien om at købe de rigtige frø, sidste vinter endte jeg med at købe rene solsikkefrø, og jeg fodrer ikke før vi er henne i frosten – jeg ville egentlig gerne fodre hele tiden og se på glade “pipper”, men der er rigeligt med bær og æbler her, så de er alligevel ikke så meget for frøautomaten før det virkelig gælder.

  Kommentar af Donald — 9. oktober 2018 @ 8:41

  • Shakespeare ville da rotere i sin grav, hvis han kunne høre dig kalde ham for en havenisse 😀
   Det er jo heller ikke nødvendigt at fodre før de ikke kan finde andet at æde, men det er bare så hyggeligt at se dem myldre rundt omkring foderpladserne.

   Kommentar af Ellen — 9. oktober 2018 @ 11:47

 11. Jeg noterede straks Hansen blanding, da jeg læste dit indlæg. Men fra kommentarerne ser jeg forskellige opfattelser. Nu vil gå hen og købe afskallede frø og kerner. Vi må helst ikke fodre fugle her i boligforeningen pga. rotter. Men hvis der findes en blanding, som fuglene ikke smider på jorden/fliserne vil jeg prøve igen.
  Det er en skøn frø, I har fået med hjem. Den har fået den bedste udkigspost. 🙂

  Kommentar af Betty — 9. oktober 2018 @ 10:32

  • Der er sikkert meget der dur som foder – hele eller knækkede byg- hvede- havre- eller majskerner gør bare ikke.
   Men prøv med de afskallede solsikkekerner – jeg kan godt forstå, at du savner fuglene.
   Den frø har simpelthen direkte udsigt ned til fiskehejrerne 🙂

   Kommentar af Ellen — 9. oktober 2018 @ 11:50

 12. Med dette indlæg kan den vel kaldes fuglefrø.

  Kommentar af Eric — 9. oktober 2018 @ 19:15

  • HA – ja, det må siges … indlægget handler om fuglefrø og fuglefrø 😀

   Kommentar af Ellen — 9. oktober 2018 @ 19:54

 13. Farlig fin fuglefrø 😀

  Kommentar af conny — 10. oktober 2018 @ 12:15

  • Hehe, ja 🙂

   Kommentar af Ellen — 10. oktober 2018 @ 20:45


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.