Hos Mommer

7. september 2018

Jeg ønsker mig en gine

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 17:23
Tags: ,

Jeg ønsker mig en gine, men for mig ville den ideelle gine også have arme, og det er jeg ikke sikker på findes. Den ville nok også være temmlig besværlig at klæde på, men stort set alt kan jo lade sig gøre i dag, så hvorfor ikke også en gine med arme?
Det er ikke engang, fordi jeg syr tøj; det overlader jeg til min dygtige datter, for det kan jeg slet ikke finde ud af, men jeg synes det ser så pænt ud, når Anne viser sit strikketøj frem på en gine.

"Restesweater" - tagrørsfarvet garnLyngfarvet garn

Restesweateren er færdig. Den er ikke helt efter det oprindelige koncept, som naturligvis er at få brugt en masse rester. Navnet holder dog alligevel med lidt god vilje, for jeg har genereret så mange rester ved at strikke den, at jeg ville kunne lave to til næsten identiske med denne, men det gider jeg ikke – medmindre nogen vil købe dem, for jeg har ikke selv brug for tre næsten ens. Denne er strikket fortrinsvis af tagrørsfarvet garn, hvor den mest neongrønne er den gennemgående farve. Man kan ikke umiddelbart se, at der går én farve igennem på hele sweateren, men den bevirker, at de indsatte farveskift får en mere glidende overgang og at kontrasterne dermed ikke bliver så voldsomme.
I tasken ligger næste projekt, som bliver lidt mere diskret i farverne, strikket på tyndere pinde og af garn farvet med lyng. Det bliver til en vest til John – sådan en rigtig gammelmandsvest med V-hals og kun striber i ribkanterne. Men gammelmandsvest eller ej; det er sådan en han ønsker sig, for han føler sig tit kold på ryggen og omkring lænden, men fryser ikke på sine arme.
Og i øvrigt er han vel som 73-årig også ved at kunne kaldes for en gammel mand? Hvor går grænsen egentlig mellem en ældre herre og en gammel mand?
Er det ikke også lidt pudsigt, at man ikke så tit bruger det omvendte udtryk? Altså en ældre mand og en gammel herre?

14 kommentarer

 1. Ellen, jeg tænker simpelthen, at DU må opfinde sådan en gine! Jeg kan godt se, at det vil komme til at gå ud over dine strikkeprojekter sådan tidsmæssigt, men PRØV lige at forestil dig en succes!! (Og så skal du huske det med patenterne)…

  Kommentar af Maude // skøreliv.dk — 7. september 2018 @ 17:47

  • Jamen jeg må nok hellere gå i tænkeboks, så 🙂

   Kommentar af Ellen — 7. september 2018 @ 20:31

 2. Det er rigtigt dejligt med en gine. Jeg har meget glæde af min både til fotos af færdige trøjer., men også undervejs til at se/måle pasform.😀
  Jeg vil gerne have en ny gine… Et nummer større! Gina er lidt for slank om livet ift til mig. 😳
  Det med arme har jeg tænkt på, men oplever det ikke som en nødvendighed.
  Din resteblude er blevet flot. Den måde at skifte farver giver en fin meleret og blød effekt.
  Alderskriterier eller sprogbrug om alder er forvirring på højt niveau!
  Men pyt.. Bare John får den slipover/vest, han ønsker sig. Er det en vest, når den er åben og slipover når den er lukket?? 🤔

  Kommentar af Anne Holtegård — 7. september 2018 @ 19:08

  • Det er da også irriterende, at giner ikke vokser parallelt med en selv 😉 – og jeg vil desværre ikke kunne overtage din gamle, for den vil også være for lille til mig.
   Arme på ginen er nok til at undvære, men det er da ellers et smart lille pift, synes jeg.
   Han skal nok få den ønskede … slipover, er det da. Det er mig, der ikke helt kan finde ud af begreberne, og du har ret i nævnte forskelle i designet/navngivningen.

   Kommentar af Ellen — 7. september 2018 @ 20:36

 3. Slipover var moderne, da vi var unge. Og alt går jo i ring, så selvfølgelig skal John have en her på sine gamle dage (er det ikke godt nok sine jeg skal bruge her? 😉
  Jeg holder mig til Ritt Bjerregaards ord, at hun og jeg vil have lov til at kalde os gamle, og samtidig påvise at gammel ikke er det samme som affældig 🙂

  Kommentar af Lene — 8. september 2018 @ 6:29

  • Ja, alt går i ring – og ‘sine’ er rigtigt, fordi ‘John’ er grundled 🙂
   RB og du har så ret, og jeg vil da hellere blive gammel fremfor at nøjes med at blive ældre … så dør jeg for ung, vil jeg mene 🙂

   Kommentar af Ellen — 8. september 2018 @ 8:04

 4. Hvis du nu tog en gammel t-shirt med lange ærmer på – og fik din mand til stramt at overklistre ærmer og et stykke ind på skuldrene i et fornuftigt lag, så de kan hæftes på en armeløs gine, når du havde brug for det. Sig til ham, at han godt må være meget forsigtig, mens han klipper blusen op … Når du er sluppet fri, så klistrer du “armesømmene” sammen. Sådan lavede min mor og tre veninder armeløse giner oven på gamle sommerkjoler i min barndom. Det foregik for låst dør – de ville ikke have vidner til arbejdet. Vi unger ville ellers meget gerne have været inde at se, hvad der foregik; vi kunne ikke se noget gennem nøglehullet, men vi kunne høre, at de hele tiden havde det noget så sjovt. Uddeleren, min far, donerede det brune papirklisterbånd. (Brug en våd svamp, så behøver din mand ikke at slikke klisteret vådt!) Da du kun vil bruge den til at vise strikketøj frem, kunne du måske hitte på noget andet – og nemmere – end metoden fra min ‘mindekasse’.

  Kommentar af Elsebeth — 8. september 2018 @ 14:57

  • Ih, hvor har I hygget, og ja, det var da bestemt en måde at gøre det på … din metode minder i øvrigt meget om dengang min veninde og jeg lavede en gine til (og på) Charlotte. Hun var kun 15 år, men var begyndt at sy nok til at have brug for en gine. Vi klistrede og klistrede og klistrede, så det blev til en halvtyk gang papmaché, som blev klippet op i ryggen. Det må jeg prøve – hvis jeg nogensinde får mig en gine, for lave hele ginen på den måde gider jeg godt nok ikke 🙂

   Kommentar af Ellen — 8. september 2018 @ 16:16

 5. Restesweateren er blevet meget, meget flot – jeg glæder mig til at se den i virkeligheden. Ak, ja. Jeg strikkede skam også slipovers i plantefarvede garner, da jeg var (meget) yngre. Det var hot!
  Jeg har en gine; den fylder alt for meget, i betragtning af, hvor sjældent jeg bruger den, men den er praktisk. Den må opgraderes til også at agere fotomodel med de (ganske få) trøjer jeg strikker.

  Kommentar af fiberfryd — 8. september 2018 @ 22:59

  • Som Lene sagde: Alting går i ring 🙂
   Du må til at præsentere strik på din gine, Ditte … men det med, at den fylder for meget, er også de største skrupler jeg har over at anskaffe mig en. Jeg har så rigeligt i håndarbejdsrummet i forvejen!

   Kommentar af Ellen — 9. september 2018 @ 8:28

 6. De olivengrønne farver, hvor er det smukt!

  Kommentar af Donald — 9. september 2018 @ 1:54

  • Tak, Donald – der er i hvert fald knald på efterårsfarverne her 🙂

   Kommentar af Ellen — 9. september 2018 @ 8:28

 7. Lad bare efteråret komme an – med eller uden gine. Fin sweater.

  Kommentar af Jørgen — 11. september 2018 @ 10:04

  • Ja, vi er parate til efteråret – nok pga. den usædvanlige sommer.

   Kommentar af Ellen — 11. september 2018 @ 10:41


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.