Hos Mommer

14. august 2018

Drivhus i to etager

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 20:02
Tags:

Mange af haveselskabets medlemmer havde i begyndelsen af året tilmeldt sig til at åbne haven, men har afmeldt det igen pga. tørken.
I forgårs løb der en mail ind om to ikke aflyste åbne haver ikke ret langt fra os, hvoraf især den ene lød temmelig interessant. Vi besluttede os for at køre hen og se den, for “drivhus i to etager” var ikke lige noget, jeg var stødt ind i før, hvis man ser bort fra botaniske haver.

P1020790P1020799

Det var en spændende have. En landbohave, så de havde masser af plads – og måtte have brugt tonsvis af vand de seneste tre måneder for at holde den så smuk, som tilfældet var.
Jeg tog ikke billeder af staudebedene eller den store urtehave, men jeg fik en god sludder om nogle af de smukke, men for mig ukendte, planter med værtinden, som var en på mange måder kreativ kvinde, der også var keramiker og havde butik i et af udhusene.
Pergolaerne så ret godt ud, som de stod her, og insekthotellet på billede to må være Danmarks største. Alt det brænde blev nemlig ikke båret indenfor for at skulle give varme i en brændeovn, men var anbragt her udelukkende til pynt. Og altså til insekter.

P1020800

Og så var der jo lige det der drivhus. Det var, lige som alle andre konstruktioner i den spændende have, bygget af husherren selv.
Det var godt nok flot! Men det kræver en stor grund. Meget stor. Og det kræver også, at man ikke har bagvedliggende naboer, som i vores tilfælde sikkert ville blive en kende mugne, hvis vi spolerede fjordudsigten med sådan en kolos af et drivhus.
Der var plads til det hele: Seks tomatplanter, tre agurker, fem chilier, tre peberplanter – og så ellers bare en masse vækster, jeg ikke lige kunne identificere. Plus en brændeovn, bord og stole (og en lænestol) og en stor regnvandstank. To, faktisk. Et plantebord, selvfølgelig, og mange plantekasser – men alligevel er der masser af gulvplads; ingen steder er der knebent med plads.
På førstesalen var der yderligere et bord og et par stole – samt en mildt sagt god udsigt.

P1020794P1020797

Hønsene på den gård bor på firestjernet luksushotel, som er bygget i samme stil som drivhuset.
Mellem stuehus og udhuse havde parret indrettet en hyggelig gårdhave, hvor kaffen til de beundrende gæster blev serveret.

HønsehusetP1020810

Det er skønt at gå rundt sådan et sted og blive inspireret, selv om vi aldrig får huse, som der står i denne have – ikke så meget som et enkelt et af slagsen, men en lille pergola kunne det måske godt blive til et eller andet sted ved Den Stråtækte, og et par af stauderne skal jeg også have investeret i, bl.a. frøkenhat, som jeg troede var en halvkedelig staude med en lille blomst, men som i denne have havde flotte blomster på 10-12 cm i diameter.

Reklamer

14 kommentarer

 1. Jeg burde benytte mig lidt mere af de åbne haver, for det er ofte ret spændende. Problemet er bare, at jeg i forvejen har alt for mange gode ideer, som aldrig får ben at gå på, så endnu flere ..? Jeg må lære bare at nyde og glemme, hvad haven derhjemme liiiige mangler 😉

  Kommentar af fiberfryd — 14. august 2018 @ 23:46

  • Det må du ud og øve dig i, Ditte – der er sådan lidt vindueskiggeri over det på den legale måde, og bliver man inspireret tilligemed, er det jo fint 🙂

   Kommentar af Ellen — 15. august 2018 @ 9:18

 2. wow, sikke et drivhus. Dejligt at nogen vil åbne deres haver for andre, så man kan lade sig inspirere.

  Kommentar af Lene — 15. august 2018 @ 6:22

  • Ja, det er dejligt, at nogen har overskud til det.

   Kommentar af Ellen — 15. august 2018 @ 9:19

 3. Det ser ud til at have været et spændende sted I har besøgt. Godt sådanne findes.

  Kommentar af Jørgen — 15. august 2018 @ 6:54

  • Der er nogle, der tænker gode havetanker og heldigvis for det.

   Kommentar af Ellen — 15. august 2018 @ 9:19

 4. DET er da noget af en have! Det er dejligt at se, hvordan man kan få noget ud af sine anstrengelser.

  Kommentar af conny — 15. august 2018 @ 10:09

  • Ja … vi var nogle stykker, der var behørigt imponerede.

   Kommentar af Ellen — 15. august 2018 @ 11:42

 5. Du GOdeste (for nu at bruge et af dine egne udtryk 🙂 )! Det var da noget af et drivhus. Eller hedder det væksthus eller orangeri, når det når op i den størrelse. Du har nok ret, at det ikke ville gøre sig hjemme i jeres have 😉 Det er virkelig imponerende, hvad man kan få tryllet frem i sådan en have, hvis man har energi, kreativitet og økonomi til det. Men derefter er det jo helt umuligt nogensinde igen at tage på ferie, for hvem kan dog passe sådan et sted til fuld tilfredshed??

  Kommentar af Fruen i Midten — 15. august 2018 @ 15:14

  • Væksthus, ja, men for mig er et orangeri noget, der er frostfrit om vinteren og man derfor kan opbevare frostfølsomme vækster i, og dette var ikke frostfrit. Det er muligvis ikke en rigtig definition 🙂
   Du har en god pointe med ferien – det der ville jeg nok ikke være bekendt at bede andre om at passe for mig, men uden at have spurgt dem, tror jeg, at der var indlagt automatvanding. Det så sådan ud.

   Kommentar af Ellen — 15. august 2018 @ 16:32

 6. Sikke et fantastisk sted! Frøkenhat (Zinnia) er ikke en staude, men en sommerblomst, som man sår fra frø. De kommer i alle mulige farver. Glæd dig til dem næste år. 😊 Mine frø kom aldrig op af jorden i år. 🙁

  Kommentar af Marianne Kruse — 15. august 2018 @ 16:13

  • Aha! Der kan man bare se, hvor lidt klog jeg er på blomster, men jeg tror jeg må have fat på nogle til næste år.
   Heller næsten ingen af mine frø kom op, men jeg troede jeg havde købt dårlige frø, for de burde da have været dukket frem af jorden, inden tørken begyndte?

   Kommentar af Ellen — 15. august 2018 @ 16:34

   • Da det var spiretid, var der allerede alt for varmt. Tror jeg. Mange frø kan ikke spire, hvis der er for varmt.

    Kommentar af Marianne Kruse — 15. august 2018 @ 16:57

    • Okay – jeg troede kun, det kunne være for koldt – eller for tørt, naturligvis 🙂

     Kommentar af Ellen — 15. august 2018 @ 17:01


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.