Hos Mommer

7. august 2018

Let’s go fly a kite

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 17:15
Tags: ,

Let’s go fly a kite – Up to the highest height!
Har vi mon ikke alle set Mary Poppins? Jeg har i hvert fald, og jeg tror Charlotte så den 20 gange, da hun var barn. Sjovt nok syntes hendes børn ikke lige så godt om filmen, men de så den da et par gange.
Søndag formiddag kørte vi til Lynæs og Hundested.
Det var ret blæsende, så der var et hav (tøhø) af kitesurfers oppe ved Lynæs. De havde dæleme fart på.
Jeg har aldrig før set så mange på én gang – det var et fascinerende syn – at de ikke blæste ind i hinanden eller blev filtret sammen, kunne godt undre mig, men de har nok været tilstrækkelig rutinerede alle sammen.
Jeg forstår ikke helt, hvordan de bærer sig ad med at surfe lige så hurtigt mod vinden som med vinden. De har full speed på den ene vej, og vupti, så vender de på en tallerken og drøner lige så hurtigt den modsatte vej.

Kitesurfing ved Lynæs

Og der var mange flere på vej ud og kitesurfe, kunne vi se. Der kom biler i en lind strøm med unge og yngre folk af begge køn – dog mest mænd – og der blev klædt om og slæbt drager ud i stor stil.
(Det er lidt pudsigt, at “de yngre” er ældre end “de unge”, ikke sandt? Sproget er ikke altid helt logisk. Når man er gammel, er man også ældre end når man bliver betegnet som ‘ældre’.)

Kitesurfing ved Lynæs

Der var også gang i kitesurferskolen ude i vandet. Det så ud som om der var flere klasser, men lige her må de alle have været i gang med teorien, for ingen af dem havde en kite i nærheden.

Hvem der bare var 40 år yngre, for det ser rigtig sjovt ud … jeg bilder mig selv ind, at der ikke fandtes kitesurfing, da jeg var 25 år, men jeg tager muligvis fejl. Der var ‘almindelige’ surfere, så vidt jeg husker, men ikke kitesurfere. Jeg ville google historien, men fandt ikke rigtig nogen brugbare hit. Er der nogen af læserne der ved, hvornår Danmark så sine første kitesurfere?

Reklamer

16 kommentarer

 1. Det er da egentlig sært at de ikke indvikles i hinanden, de gode kitesurfere, når der er så mange af dem i alle retninger.
  Jeg har ingen ide om, hvornår de første dukkede op i Danmark.

  Kommentar af Jørgen — 7. august 2018 @ 18:35

  • Ja, de er dygtige, at de kan undgå det.
   Måske finder Eric ud af det.

   Kommentar af Ellen — 7. august 2018 @ 19:31

 2. Jeg skal spørge en kollega, som er inkarneret windsurfer, om hvornår det kitesjov startede. Jeg har kun set nogen på Kos, og det gik sørme stærkt!

  Kommentar af Eric — 7. august 2018 @ 18:35

  • Det må du meget gerne spørge om.
   Det går susende stærkt, når der er en god vind som i søndags.

   Kommentar af Ellen — 7. august 2018 @ 19:32

 3. Kitesurfing er blevet udbredt i DK i dette årtusinde, men det første VM blev afholdt i 1998 på Hawai, så det må have haft en vis udbredelse allerede dengang.
  Mvh.

  Kommentar af Kristine — 7. august 2018 @ 19:53

  • Tak for info – det undrer mig ikke, at vi ikke var opfinderne af kitesurfing, men at der gik nogle år inden det fandt herop 🙂

   Kommentar af Ellen — 7. august 2018 @ 20:10

 4. Vi så også alle de flotte drager fra færgen, da vi afleverede ungerne i Rørvig søndag eftermiddag. Der er kommet god gang i surferiet i Lynæs de senere år – du kan sågar få serveret en Cold Hawaii fra Thisted Bryghus; akkurat som i Klitmøller 😉

  Kommentar af fiberfryd — 7. august 2018 @ 23:04

  • Ha, hvor morsomt med øllen – men ja, der var virkelig mange kitesurfere ude den dag. Eller det er der måske hver gang, der er en smule vind?

   Kommentar af Ellen — 8. august 2018 @ 10:15

 5. Kitesurfere må være modige mennesker! Der er fart over feltet – jeg spekulerer over, hvordan man egentlig lærer det, for man kan jo ikke styre sådan en fætter fra start af, og det går vel så hurtigt, som vinden nu blæser 😉
  Der var da imponerende mange på vandet på én gang. Det må have været sjovt for dem.

  Kommentar af conny — 8. august 2018 @ 8:16

  • Jeg tror bare, at man ryger i vandet 1000 gange, inden man har styr på den drage 🙂
   De så ud som om de hyggede sig – og de kendte tilsyneladende hinanden alle sammen!

   Kommentar af Ellen — 8. august 2018 @ 10:16

 6. Og så lærte jeg lige noget nyt, havde nemlig ikke gidet undre mig over hvorfor det hedder kite surfing 🙂 Nu har ordbogen fortalt mig det takket være min nysgerrighed efter dit indlæg.

  Kommentar af Lene — 8. august 2018 @ 8:30

  • Som min gamle chef sagde: “Man skal undre sig!” – Og det gjorde du så også 🙂

   Kommentar af Ellen — 8. august 2018 @ 10:17

 7. Jeg tænker præcis som Conny: Hvordan dælan lærer man det?? Men sjovt ser det ud 🙂

  Kommentar af Fruen i Midten — 8. august 2018 @ 8:49

  • Jeg tror man bliver mere træt af at komme retur på brættet end man gør af at styre linerne i de første mange, mange forsøg. Men ja, jeg kunne godt tænke mig at prøve. I mit næste liv … 😉

   Kommentar af Ellen — 8. august 2018 @ 10:19


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.