Hos Mommer

5. august 2018

Den ultimative skaldyrsbuffet

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 20:04
Tags: ,

Vi har oplevet så meget, at jeg ikke ved hvor jeg skal ende og hvor jeg skal begynde, men nu kommer fredagsoplevelsen først.
Det var den store og efterhånden nærmest legendariske skaldyrsbuffet på restaurant Arken i Køge Marina. Man er nødt til at bestille bord flere måneder i forvejen, og vi hørte da også mange, som blev afvist. Restauranten, som kan rumme temmelig mange mennesker i de fire rum, var propfuld.
De har buffeten torsdag og fredag aften i juli, august og september, og der er altid 100 % booket op.
Vi skulle mødes der med Hanne og Steen, og vi var alle fire spændte på, hvad vi gik ind til. Måske især John, som normalt ikke kan slæbes med ind på en fiskerestaurant og ikke engang kunne overtales til det i Bretagne.

Skaldyrsbuffet på Arken (1)Skaldyrsbuffet på Arken (2)

Skaldyrsbuffet på Arken (6)Skaldyrsbuffet på Arken (7)

Det var f.u.l.d.stændig fantastisk. Intet mindre. Vi var forbløffede, overraskede, imponerede, glade, benovede …
64 forskellige ting var der – plus salatbuffeten. 64 ting, og vi kunne næsten nå igennem dem alle, fordi mange af dem var anrettet i bittesmå, men yderst delikate, portioner.
Langs den ene væg stod der kokke og stegte rejer og kammuslinger efterhånden som vi kom og fik dem på tallerkenerne.
I hjørnet stod hummertårnet; der var ½ hummer til alle, der ville have en sådan, og nedenunder lå der taskekrabber, jomfruhummere og andre lækkerier.

Skaldyrsbuffet på Arken (3)Skaldyrsbuffet på Arken (9)

Der var østers, forskellige slags clams; der var kammuslinger tilberedt på flere forskellige måder, og der var blå-, kniv- og andre muslinger.
Blæksprutter, tun, havkat og rødfisk. Torsk, laks, sværdfisk og haj.
Der var også kæmpeskåle med hundredvis af halve citroner, som var pakket ind i tyl, som var bundet med en snor. Alene det er et stort arbejde. Der var også hundredvis af våde, kolde, hvide vaskeklude, fint rullet sammen og lagt så fint og pynteligt i en meget stor skål.
Der var kælet for alle detaljer, både de kulinariske og de mere praktiske.

Skaldyrsbuffet på Arken (10)Skaldyrsbuffet på Arken (11)

Det var i det hele taget suverænt alt sammen. Vi blev naturligvis mætte, men som det altid er med fisk, bliver man mæt på den gode måde og uden den overfyldte fornemmelse, man kan få efter en stor middag med kød. Ikke at vi ikke bryder os om det … det er bare noget andet.

Og nu til noget lidt pudsigt: Vi blev inviteret op til Sus og Jan hele weekenden, men kom først derop i går, lørdag, fordi vi længe havde haft denne aftale fredag aften – der skal jo bookes i god tid.
Torsdag aften var Sus og Jan til skaldyrsbuffet på Arken i Køge Marina. De bor i København og har sommerhus på Sjællands nordkyst, så vi havde ikke lige forestillet os, at de skulle kunne findes i Køge dagen før os, men som sagt: det er en hamrende god buffet, som er kendt viden om.

Skaldyrsbuffet på Arken (12)

Skaldyrsbuffet på Arken (12)

Reklamer

16 kommentarer

  1. Wow, det ser helt fantastisk overdådigt ud. Det er sådan et måltid, der ikke lige går i glemmebogen. Jeg kan slet ikke stå for den detalje med halve citroner i tyl 🙂 Og de hvide, våde, pyntelig anrettede vaskeklude. 🙂

    Kommentar af Betty — 5. august 2018 @ 21:55

    • Det var det, Betty! Og ja, detaljerne gjorde ikke oplevelsen mindre 🙂

      Kommentar af Ellen — 6. august 2018 @ 9:19

  2. Wauw, hold da op! ❤️

    Kommentar af Maude — 6. august 2018 @ 5:21

    • Ja, hold da helt op 🙂

      Kommentar af Ellen — 6. august 2018 @ 9:19

  3. Ohhh… Erik ville have forspist sig! Sådan et fiskeparadis er lige ham.
    Jeg ville nok finsortere i udvalget😉 og nyde opsætning og servietter osv… Som en del af oplevelsen.

    Kommentar af Anne Holtegård — 6. august 2018 @ 9:47

    • Jamen sådan er vi jo så forskellige 🙂 Det var i hvert fald en oplevelse, det hele!

      Kommentar af Ellen — 6. august 2018 @ 10:58

  4. Tak for påmindelsen. Jeg har talt om den buffet i flere år, men er altid kommet i tanker om det alt for sent. I dag tog jeg mig sammen, og der er bestilt bord til den 28. september, hvilket må betegnes som “i sidste øjeblik”. Jeg glæder mig 🙂

    Kommentar af Fru Z — 6. august 2018 @ 11:52

    • Velbekomme. Det var godt, du fik bestilt bord, og I kan roligt glæde jer 🙂

      Kommentar af Ellen — 6. august 2018 @ 12:16

  5. Det lyder fantastisk, og billederne dokumenterer, at du ikke overdriver. Som du skriver, mætter fisk og skaldyr på en rigtig god måde. Vi laver og spiser mere og mere fisk både herhjemme, men også når vi rejser. Jeg ville blot ønske, at udvalget var større herhjemme, men det er nok svært, at få det solgt, for på kiloprisen kan det jo ikke konkurrere med medister. Det er en fornøjelse at komme sydpå og se, hvordan udvalget bugner såvel på markedet som i supermarkedet.

    Kommentar af Eric — 6. august 2018 @ 15:12

    • Det er ikke muligt med ord at overdrive denne buffet!
      Jeg kan næsten heller ikke få for meget fisk, men jeg kan desværre bedre lide det end John kan, og ja, prisen er temmelig pebret her i landet.
      Jeg elsker de middelhavske fiskemarkeder 🙂

      Kommentar af Ellen — 6. august 2018 @ 16:55

  6. Det ser godt nok flot ud, men det er jo nærmest tarveligt med så stort et udvalg. Man kan jo kun spise en brøkdel, og hvordan skal man så vælge? Og hvis man har lagt ud med en halv hummer, er der da slet ikke plads til mere … Hvad valgte du?

    Kommentar af Fruen i Midten — 6. august 2018 @ 16:59

    • Det er ikke en buffet, man skal vælge, hvis man er meget småtspisende.
      Jeg kan indtage ret store mængder mad, hvis det skal være – så slapper jeg bare af de næste dage.
      Det var svært at vælge fra, men sådan noget som torsk, laks, havkat og rødfisk sprang jeg over, for det kan jeg få hos fiskehandleren. Jeg nåede heldigvis igennem det meste, og i hvert fald gennem alle de lækre småanretninger.
      Den halve hummer betragtede vi ikke som en forret, men som hovedretten, så den indledte vi ikke med, men tog den næsten til sidst – og jeg har været mere omhyggelig med at få det hele ud af en halv hummer 🙂

      Kommentar af Ellen — 6. august 2018 @ 17:06

  7. Det må prøves! Jeg har ikke hørt om den buffet tidligere, men det ser virkelig godt ud.

    Kommentar af fiberfryd — 7. august 2018 @ 0:23

    • Vi tager den sammen til næste år, Ditte 🙂

      Kommentar af Ellen — 7. august 2018 @ 8:04

  8. Det er dejligt at spise fisk, men umiddelbart forekommer denne buffet at være præget af almindelig trang til overdrivelse. Kan der være lidt om det?

    Kommentar af Jørgen — 7. august 2018 @ 18:44

    • Johh, det kan man jo mene, men jeg synes ikke, det var for meget 🙂

      Kommentar af Ellen — 7. august 2018 @ 19:28


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.