Hos Mommer

30. juli 2018

Det kræver slet ingen behændighed, kun lidt hekseri

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 15:40
Tags: , , ,

Overskriften er et Miraculix-citat fra et af de gode, gamle Asterixhæfter.
Det er godt nok ikke mig, der har hekset; jeg er jo kun en almindelig dødelig, men lidt magisk er det … og i hvert fald mystisk.
De to første tagrørsfarvebade gav skriggule farver, hvilket absolut ikke var efter planen, som var, at det skulle give cirka den samme ret specielle, nærmest neongrønne, farve, som de gav sidste år. Nogle sammenligner den med en overstregningspen – det er heller ikke helt ved siden af.
Jeg kunne simpelthen ikke finde ud af, hvad jeg gjorde forkert, så til tredje forsøg satte jeg en mindre portion over i en gryde i køkkenet. Denne gang kogte jeg ikke farvesuppen af først, men lagde både garn og tagrør i koldt vand, tændte for blusset og lod det koge op.

IMG_8473

IMG_8474Så var den der! Den rigtige farve. Endelig! Jeg hentede flere tagrørsblomster og farvede én gang til under de samme betingelser – denne gang overfarvede jeg nogle af de gule fra de fejlslagne første farvninger. Det blev stadig rigtigt, og nu har jeg neongrønt nok til et eller andet … neongrønt. Man har jo lov til at blande det med en farve, der kan dæmpe den grønne en smule ned.
Selv det ubejdsede garn (nøglerne til højre) fik fine, grønne farver – faktisk ser det ud som om garnet ikke behøver at være bejdset, men det bliver jeg nødt til at efterprøve i endnu et forsøg, for én gang er ingen gang.

Jeg forstår stadig ikke en pind af, hvorfor de to første farvninger blev gule – det skulle ikke gøre nogen forskel, at plantedelene koges sammen med garnet, men eftersom det er eneste forskel her, kan jeg ikke komme til anden konklusion, at det alligevel må være derfor.

Jeg kan godt lide denne nedadgående kurve. Temperaturer, der har et 3-tal forrest, hører ikke hjemme i min sommerverden.
Jeg håber også, at vi får del i den sporadiske regn, der åbenbart kan finde på at falde i vores DMI-region.
Ikke mindst på grund af, at jeg har dobbelt havevandingsjob for tiden, fordi vores genboer er taget op til deres sommerhus lidt nord for Dalarne, og jeg har lovet at sørge for, at deres have ikke dør af tørst de næste 14 dage.
Jeg håber ikke, at de brænder inde deroppe, men det var de ikke selv bekymrede for, så det må jeg hellere lade være med at spilde flere tanker på.

16 kommentarer

 1. Jeg beundrer din farveflid, men hvad gør du med al det garn? Du kan jo hverken strikke eller hækle med armene i farvebad …

  Kommentar af Eric — 30. juli 2018 @ 18:48

  • De er trods alt heller ikke i farvebad hele tiden, og garnet skal nok blive strikket op. Skulle jeg dø i utide, får Røde Kors det hele 🙂

   Kommentar af Ellen — 30. juli 2018 @ 21:06

 2. ‘Det bliver mystiskere og mystiskere’, vil jeg sige (med et andet citat). Jeg får ikke farvet med tagrør i år; jeg orker simpelthen ikke at samle blomster og tænde for gryden i denne varme – men det er nok helt fint, for lageret af plantefarvet garn er allerede ved at sprænges.
  Godt gået af gartnerne! Jeg er sikker på, at det bliver ekstra fint, hvis du blander hvide og cremefarvede roser. Filippa er et skønt æble, så det forstår jeg godt, at I vælger.

  Kommentar af fiberfryd — 30. juli 2018 @ 21:58

  • Og hvem var det egentlig, der sagde det først? Det kan jeg ikke huske – eller også ved jeg det slet ikke …
   Lageret er stort, ja, men om det ligger der i form af farvet eller ufarvet garn … det fylder lige meget 😉
   Jeg tror også det bliver fint med roserne – og godt med et filippaæble!

   Kommentar af Ellen — 31. juli 2018 @ 8:05

   • Alice i Eventyrland

    Kommentar af fiberfryd — 4. august 2018 @ 11:39

    • Tak.

     Kommentar af Ellen — 5. august 2018 @ 18:34

 3. Det bliver stort med de neon-farver.
  Eneste strikkede sikkerhedsveste på markedet! Verden ligger åben.

  Kommentar af natural2222 — 31. juli 2018 @ 5:16

  • Hehe, og de vil gå som varmt brød, fordi folk vil fryse ekstra meget pga. den ekstremt varme sommer 😀

   Kommentar af Ellen — 31. juli 2018 @ 8:06

 4. Måske kan du få inspiration til brug af det flotte lysende grønne ved at se på #laerkebagger og #restetrøjen på IG. Jeg kan sagtens se for mig, at det grønne garn er det ene garn og gennemgående, mens den anden tråd er diverse andre. Det behøver jo ikke at være en trøje/sweater, men kunne også være halstørklæde og/eller hue og vanter.
  Mvh og god fornøjelse

  Kommentar af Kristine — 31. juli 2018 @ 9:13

  • Det er faktisk en rigtig god ide, Kristine 🙂 Jeg havde tænkt lidt i de baner, men endnu ikke så konkret som dette – det skal der arbejdes videre med … tak 🙂

   Kommentar af Ellen — 31. juli 2018 @ 11:05

 5. Jeg er vild med Asterixhæfterne 🙂 og jeg er helt vild med neongrønt, blandet med gråt eller sort så er jeg solgt.

  Kommentar af frnielsen — 31. juli 2018 @ 10:44

  • Me too … jeg har læst dem alle mange gange 🙂
   Det er nemlig superflot med fx koksgråt – jeg har strikket et Stephen West-sjal i de to farver.

   Kommentar af Ellen — 31. juli 2018 @ 11:06

 6. Altså jeg vil hellere havbade end farvebade, men det får man ingen neongrønne farver af 🙂

  Kommentar af Lene — 31. juli 2018 @ 16:19

  • Ja, lige der kan vi så ikke mødes i skøn samdrægtighed – og det hjælper nok ikke, at du finder noget badevand med grønalger 😉

   Kommentar af Ellen — 31. juli 2018 @ 18:42

 7. Dine farverige farvemysterier går over min fatteevne😉
  Det vejr! Jeg læser vejrudsigter i håb om at temperaturen holder sig under 25! Og at der kom er lidt vand. Den lille byge igår gav under 1mm!
  Har lige læst om mulige 50° i Portugal og Spanien… Det er da uhyggeligt!

  Kommentar af Anne Holtegård — 1. august 2018 @ 13:14

  • Også over min!
   Vi har det vist ret ens … og vi har fået 10 dråber vand i dag. Fliserne blev ikke engang våde, men vi kunne høre torden i en hel time – det kravlede bare udenom os.
   50 grader!!! Det var dog skrækkeligt – så er det trods alt bedre med 30 – jeg tror jeg ville dø i 50 graders varme.

   Kommentar af Ellen — 1. august 2018 @ 15:13


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.