Hos Mommer

29. juli 2018

Det er fem år siden …

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 15:46
Tags:

Der skete to større ting for mig for fem år siden: Jeg jobstoppede og jeg fik diagnosticeret brystkræft. Det første var dejligt, det andet kunne jeg snildt have undværet.
Fordi jeg ikke længere skulle køre 2 x 60 km om dagen, stoppede jeg også med at høre lydbøger. Jeg er ikke en af dem, der kan gøre rent og høre lydbøger samtidig, og jeg regnede egentlig bare med, at den slags bøger var et afsluttet kapitel, tøhø, i mit liv.
For ikke så længe siden fik jeg den lyse ide, at jeg da kunne lytte, mens jeg sidder og strikker. Hvorfor i alverden jeg først tænkte på det nu, ved jeg ikke, men appen fra Plusbog blev hurtigt installeret og Dennis Jürgensens Roland Triel-romaner købt og downloadet. De blev valgt, forde de kun kostede 5 kroner stykket, så hvis det skulle vise sig at være en dårlig ide, ville jeg ikke gå fallit af den grund.

Det viste sig dog at være en rigtig god ide, og jeg fik yderligere én:
John har en bygningsfejl på sine øjne, der gør, at han har svært ved at læse i længere tid ad gangen. Han vil gerne læse bøger, men kan ikke, så hans læsning begrænser sig til netaviser og magasinet Motor.
For tiden er det oven i købet sådan, at han har behov for at hvile sig meget og ofte, og han virker sommetider lidt irriteret på sig selv, fordi han ikke kan mere end tilfældet er og derfor keder sig lidt indimellem.
Jamen … hvorfor begynder du ikke også på lydbøger? Spurgte jeg i går.
Han var lydhør, tøhø igen, for ideen og spurgte, om jeg havde nogle gode forslag til, hvad han skulle læse.
Se, den var sværere. Jeg læser virkelig meget, så jeg kunne sagtens anbefale de første 1000 bøger til ham, men det ville nok virke en anelse overvældende på den stakkels mand.
Efter en del overvejelser besluttede jeg mig for Brobyggerne, som er første del af Jan Guillous fantastiske trilogi, og som jeg nærmest åd i én mundfuld.
Det var lidt spændende, hvordan John ville reagere, men han var solgt lige fra starten. Det er sådan noget, Jan Guillou kan. Han er en gudbenådet forfatter.
Det er også heldigt, at det er Poul Becker, der er oplæser – ham husker jeg som en af de bedste af slagsen.
Vi måtte til Elgiganten i går og investere i nye hovedtelefoner til John, fordi jeg havde okkuperet hans, men som han alligevel ikke kunne bruge pga. de nyerhvervede høreapparater.

Nu sidder vi i hver vores magelige lænestol og hører hver sin lydbog.
Det vil sige … når der ikke er Formel 1 i fjernsynet, som nu, men så har jeg noget andet i ørerne, der er noget mere behageligt for mine ører end lyden af hurtigtkørende racerbiler.
Det er et rigtigt pensionistliv, dette her …

16 kommentarer

 1. På eReolen er der også et rigtig stort udvalg af lydbøger – gratis forstås😉

  Kommentar af Lene TT — 29. juli 2018 @ 20:05

  • Tak … den kunne man jo godt lige kigge lidt på 🙂

   Kommentar af Ellen — 29. juli 2018 @ 21:02

   • Som variation er jeg også glad for podcasts…

    Kommentar af Lene TT — 30. juli 2018 @ 9:36

    • Det har vi også til gode – der er nok at tage fat på!

     Kommentar af Ellen — 30. juli 2018 @ 12:59

 2. Hvor er jeg glad for at det går den rigtige vej for John. Han har været i vores tanker!!!
  Trods alt nåede I at opleve lidt ferie sammen alligevel.
  Sjovt du snakker om lydbøger – der er sket præcis det samme for mig. Siden jeg stoppede i The Dream Team har jeg ikke hørt en lydbog, men det er jo mere trist her i huset da jeg ikke strikker.. Noget værre noget. Og jeg er HELT sikker på at jeg ikke kan lytte samtidig med et strikketøj.
  Jeg må finde på noget andet! 🙂

  Kommentar af Kong Mor — 29. juli 2018 @ 21:23

  • Tak for de søde ord – det varmer at vide, at andre er med os, så at sige … og det går heldigvis den rigtige vej for ham.
   Så du kan også kun høre lydbøger i bilen? Og hvis du ikke strikker, så … måske er du en af dem, der kan lytte mens du støvsuger, vasker gulve eller luger i haven?
   Hvis du har det lige som mig, kan du i hvert fald ikke lytte, mens du laver ingenting – jeg bliver næsten omgående rastløs, uanset hvad det er for en bog.

   Kommentar af Ellen — 30. juli 2018 @ 8:28

 3. Jeg er ikke kommet i gang med lydbøger, men jeg synes, det er en god ide. Det er flere år siden, jeg læste Brobyggerne og de efterfølgende bøger om de tre brødre. De er fantastiske efter min mening. Det er godt, at John blev grebet af historien, når nu han skal hvile sig meget.

  Kommentar af Betty — 29. juli 2018 @ 21:36

  • De er nemlig fantastiske, men det er stort set alt, hvad den mand har skrevet. Lige som for Jeffrey Archer og Ken Follett. Listen er lang, så der er nok at gå i gang med for John 🙂

   Kommentar af Ellen — 30. juli 2018 @ 8:30

 4. Det er ikke en trilogi, der skal ialt være ti bind, hvoraf de otte er udkommet, så gå du bare igang igen. Du kan roligt glæde dig.
  Mvh.

  Kommentar af Kristine — 31. juli 2018 @ 13:54

  • Jeg ved ikke lige, hvad jeg har tænkt på her – jeg har jo læst til og med ‘1968’, som er nummer 7 i serien.
   Og den var lige så fængende som de første seks og i øvrigt som alt andet, Guillou skriver 🙂

   Kommentar af Ellen — 31. juli 2018 @ 18:41

 5. Jeg er aldrig kommet igang med lydbøger! Måske fordi jeg “bare” lyttede. Jeg tabte koncentration og historie alt for hurtigt og så blev den ide forladt.
  Jeg har i stedet tv til at køre dæmpet i baggrunden.
  Hvilke hørebøffer har John valgt?
  Har tænkt på jer… Det med hvil og manglende aktivitetsmuligheder begynder også at stramme her.. Det er svært at genopfinde sig selv.
  Det er også en udfordring at stå på sidelinjen…

  Kommentar af Anne Holtegård — 1. august 2018 @ 13:08

  • Jeg kunne som sagt heller ikke herhjemme, kun i bilen, men det går altså fint at lytte, mens jeg strikker, så jeg tror på, at det kan du også.
   Jeg brugte også den med tv’et, men der er ikke altid noget, der er interessant, mens man jo selv vælger hvad man vil ‘læse’ af bøger.
   Hans høreapparater hedder Moxi Fit 700 fra Unitron. Han er ret glad for dem.
   Jamen velkommen i klubben – selv om det ikke er nogen sjov klub. Kunne Erik ikke forsøge sig med lydbøger?
   Det er – selv om nogle sikkert vil synes, at sådan noget kan man ikke tillade sig at sige – men det er altså lige så svært at være pårørende som at være syg. John havde det på samme måde, da jeg havde kræft, så han ved godt, hvordan det er. Man står så forfærdelig magtesløs.

   Kommentar af Ellen — 1. august 2018 @ 15:11

 6. Kære moster, bl.a. Roland Triel kan også høres på Storytel – 129,- pr måned, og så er det bare at gå i gang 😊 Jeg hører 2-4 bøger om ugen 👍🏼

  Kommentar af Malle — 19. august 2018 @ 20:21

  • Tak, søde Malle – men hos Plusbog koster de fleste af Dennis Jürgensens lydbøger bare fem kroner stykket – det koster så 99 kroner/måned at være medlem hos Plusbog, hvor man som medlem kan købe bøger til små priser.
   Forskellen er nok, at hos Storytel betaler man kun abonnement, så vidt jeg ved? Og betaler altså dermed aldrig mere end de 129 kroner om måneden? Problemet er bare, at jeg ikke vil undvære at kunne købe billige ebøger og lydbøger hos PB, og så bliver det lige pludselig dyrt også at skulle betale 129 kroner hos Storytel. Beslutninger, beslutninger … 🙂

   Kommentar af Ellen — 19. august 2018 @ 23:42

 7. Hej Ellen – og John. Jeg har fulgt jer – on and off – længe. Når I nu har vænnet jer til lydbøger, så tjek lige, om nogen af jer ikke er berettiget til et medlemskab af “Nota.dk9;Det kan være en både let og kæmpe hjælp til et stort udvalg af lydbøger.

  Kommentar af Kim — 2. september 2018 @ 20:43

  • Hej Kim – det er da hyggeligt, at du har fulgt med fra sidelinjen 🙂
   Og tak for info. Jeg vil da lige se nærmere på det der Nota-noget.

   Kommentar af Ellen — 2. september 2018 @ 23:00


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.