Hos Mommer

27. juli 2018

Arme Pinocchio og stakkels anlægsgartnere

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 16:35
Tags: ,

P1020625Pinocchios noseDet må have været slemt nok for Pinocchio, at hans næse voksede, når han løj. Hvis den oven i det kom til at få facon som en hundelort, ville det have været endnu værre for ham.
I drivhuset har jeg en chiliplante, man kalder Pinocchio’s Nose. Navnet er glimrende valgt, for dens frugter skulle blive 20-30 cm lange, og det gør langt de fleste da også – de er ret flotte at se på, og planten er uhyre rigtbærende. Desværre er jeg ikke vild med smagen, men de vil se flotte ud, hængende i køkkenet på en snor. De blever helt røde, når de er modne.
Nogle af dem snor sig af uforklarlige årsager om sig selv, med besynderlige resultater til følge, som fx dette hundelortslignende eksemplar.

I dag har der været tre hårdarbejdende mænd i vores have.
Det er som resultat af havearkitektens besøg i foråret … den øverste terrasse skal ryddes, og i stedet skal der plantes lutter bunddækkende, hvide roser.
Anlægsgartneren og jeg var enige om, at der ikke skal plantes 25-30 roser nu – ejheller hækplanter som erstatning for dem, de måtte hive op for at få maskinen ind i haven. Det må vente, til der kommer regn, ellers kan jeg gå og vande nærmest i døgndrift.

Terrassen ryddesTerrassen ryddes

Ryddet blev der. Der blev også drukket en masse vand og knap så meget kaffe. Det var varmt arbejde, men heldigvis har temperaturen i dag ikke været over 26°, og der har blæst en frisk brise, så det har ikke været så slemt for dem, som det ville have været i går.
Jeg havde regnet med, at arbejdet ville være afsluttet i maj, men han har ikke haft tid før nu. Det er nok udmærket, for det havde ikke været sjovt at skulle gå og sørge for, at så mange nyplantede roser (og andet) ikke gik til.
Til gengæld er det ret kedeligt at se på nu, og det vil det være indtil der kan plantes igen, hvilket ikke på nuværende tidspunkt vides hvornår bliver.

P1020623 

Det er næsten ikke til at se forskel, men det jordfarvede til højre for shelteret er normalt grønt græs!
Jeg vander rigtig meget i haven, men græsset må altså kæmpe selv – det overlever forhåbentlig, selv om jeg aldrig har set så tør og vissen en plæne.

Havearkitekten sagde lutter helt ens, hvide roser, fordi hun syntes det ville passe perfekt til husets hvide vægge med det sorte bindingsværk.
Jeg er måske mere tilbøjelig til at blande cremefarvede og hvide roser, samt måske 3-4 stykker af et eller andet opstammet for at bryde fladen lidt.
Og hvilke roser? Anlægsgartneren foreslog White Cover, men det var jo ikke noget diktat.
Mine lektier er derfor at surfe lidt rundt for at finde ud af, om der er en eller flere, jeg hellere vil have. Det er sjove lektier …
Og til at plante oppe bag shelteret skal han skaffe mig et Filippaæbletræ. Det vil stå så glimrende lige der, og det kommer ikke til at tage naboernes fjordudsigt, for det skal ikke have lov til at blive højere end de vækster, der står i forvejen.

8 kommentarer

 1. Filippa er et herligt æble med en god historie (Skolelærerdatteren fra Hundstrup). I dag, hvor alle æbler skal være røde for at sælge godt, er det ekstra fint at nogle gule æblesorter får plads.

  Ham hér har varerne, når det gælder spændende frugtsorter. Her æbler:

  http://www.de-gamle-sorter.dk/WebPages/Planter.aspx#%C3%86ble

  Kommentar af natural2222 — 28. juli 2018 @ 5:40

  • Det var heller ikke en forespørgsel, han fik hver dag, men han skulle da nok skaffe mig et filippatræ, påstod han.
   Jeg tror vi har talt om de gamle sorter før – det er givetvis din skyld, at jeg kender historien om Filippa 🙂

   Kommentar af Ellen — 28. juli 2018 @ 16:14

 2. Det bliver flot med de hvide roser. Mon ikke græsset kommer igen, det plejer at være hårdfør.

  Kommentar af Lene — 28. juli 2018 @ 14:03

  • Det håber jeg sandelig, at det gør – jeg har ikke spor lyst til at anlægge en ny plæne 🙂

   Kommentar af Ellen — 28. juli 2018 @ 16:14

 3. Jeg stemmer også for nogle cremefarvede roser mellem de hvide. Lutter hvide kan give et lidt hårdt resultat efter min mening.
  Men ellers lyder planerne rigtig spændende.

  Kommentar af Kirsten — 28. juli 2018 @ 15:37

  • Ja, det tænkte jeg også (og anlægsgartneren var enig) – altså at der skal noget til at bryde lidt op, men jeg tror også det kan blive flot.

   Kommentar af Ellen — 28. juli 2018 @ 16:16

 4. Det bliver da så smukt med flimrende hvide og cremefarvede nuancer. Det kan jeg lige se for mig😀
  Jeg er imponeret af arbejdsindsatsen i den varme.
  Eneste gode ved den tørke er at selv ukrudtet gror langsomt!
  Nu får vi vand.. Det har regnet i flere timer, støt og roligt… Jeg er spændt på, hvad regnmåleren kan fortælle senere.. Men det er næppe nok til at starte omplantning og have planer…

  Kommentar af Anne Holtegård — 28. juli 2018 @ 19:55

  • Jeg tror også, at det vil blive pænt.
   Det regner også hos os lige nu, og vi NYDER det 🙂 … er også spændte på, hvad regnvandstønderne og regnmåleren kan fortælle os senere, men lige nu bliver vi inden døre.

   Kommentar af Ellen — 28. juli 2018 @ 20:01


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.