Hos Mommer

13. juli 2018

Jeg vil (så alligevel ikke) ha’ en blå ballon …

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 21:44
Tags: , ,

John kom igennem kikkertundersøgelsen, og ‘man’ besluttede af en for os endnu ukendt grund, at han ikke skulle have en ballonudvidelse (og slet ikke en bypass), men udelukkende skal behandles medicinsk.
De beholder ham weekenden over, hvor de vil stabilisere ham yderligere og finde frem til de rette doseringer af den rette medicin, så vi bliver forhåbentlig fuldtallige i Den Stråtækte fra på mandag.
Han trækker efterhånden vejret lidt friere, så behandlingen viser nu effekt, lader det til.
Vi kan ikke helt finde ud af, om det er godt eller skidt, at han ikke fik den stent, for de sagde til ham, at karrene er forsnævrede, men det er de åbenbart ikke nok til, at det er nødvendigt at tvangsudvide dem.
Vi stoler dog på, at de er eksperterne, og at de ved bedst.
Og nu ikke mere sygdom. Jeg får en fuldt funktionsdygtig mand hjem igen, er jeg sikker på – men jeg savner ham og glæder mig til han er hjemme og kan nyde samværet med barn og børnebørn.
Jeg er dog sikker på, at John er den, der savner mest – vi andre fem er jo sammen og hygger os.

P1020531P1020532

Tim skulle lande klokken 17 i dag, og lige inden vi skulle afsted til lufthavnen, kom Lars med kajakkerne, som Tim havde aftalt med ham for et par dage siden. Efter aftensmaden skulle det lige afprøves, om de var lige så gode, som de plejer at være, så de blev båret over vejen og ned til den lille plads, hvorfra de kan få dem i vandet.

P1020536P1020539

Vejret er jo som bekendt ganske aldeles vidunderligt, så børnene fik lov at kajakke lidt ud på egen hånd, med far guidende inde fra bredden – og mormor nervøst iagttagende de kære små, som ikke er så små mere.
Altså, hvor bliver man dog hysterisk som aldrende bedsteforælder. Når man tænker på, hvad jeg selv gjorde, og hvad jeg senere syntes det var helt i orden, at Charlotte foretog sig, så er det lidt underligt/ret fjollet, at jeg står her og er fuldstændig overbevist om, at lige om lidt kæntrer de og drukner. Specielt fordi der, hvor kajakkerne befinder sig, vil vandet højst kunne nå dem til knæene.
Jeg sagde derfor ingenting og led bare i stilhed, mens Tim stille og roligt talte til ungerne. Men det var svært … også selv om jeg samtidig var sur på mig selv over at være så fussy.

P1020534

Nu vi er inde på, at børnene ikke er så små mere, får I lige serveret en del af aftenens ordveksling: Charlotte og jeg sad og talte om de frugttræer, hun har plantet i år som erstatning for de gamle, som ikke kan mere og er døde af alderdom. Bl.a. har hun købt et kirsebærtræ, som bærer sorten Regina.
Det hørte Aubrey – troede han – han begyndte nemlig at grine og sagde til Tim: Daddy! Mummy wants to grow a vagina???!!!
No, Aubie, sagde Tim, I don’t think so, ‘cause she already has one – and that’s fully grown.
Så var drengen totalt færdig af grin … og mommer her måtte godt nok også trække mere end en anelse på smilebåndet, mens hun samtidig sad og undrede sig over, hvor årene dog blev af, hvor hun havde to små, uskyldige børnebørn.

14 kommentarer

 1. Mon ikke det trods alt er en god ting, at de mener, at John kan klare sig uden indvendigt isenkram? I hvert fald slipper han for en operation.

  Et af de børn, jeg tidligere var “ond stedmor” for, besøgte mig ofte i week-enden, efter at jeg var flyttet fra hans far. Jeg boede den gang i nærheden af Uggerby å, og drengen var ivrig lystfisker. Vi havde den aftale, når han gik ud at fiske, at han checkede ind en gang hver anden time, så jeg kunne se, at han ikke var faldet i åen og druknet. Den gang syntes jeg, at det var en OK aftale. Når jeg tænker på det nu, kan jeg kun tænke på, hvor mange gange knægten kunne være druknet i løbet af to timer … Man bliver måske mere “chicken” med alderen. Måske skyldes det, at man har fået mere (dårlig) erfaring.

  Kommentar af henny894H — 13. juli 2018 @ 22:21

  • Jo, det er det vel nok, men de var jo alligevel derinde og kigge, og de ville i givet fald have lagt stenten i samme operation, så der havde ikke skullet ekstra indgreb til.
   Det, du nævner her, kan man senere blive helt dårlig af at tænke på, men jeg kender en del eksempler på tilsvarende – man bliver jo både mere erfaren og mindre vovemodig med årene.

   Kommentar af Ellen — 14. juli 2018 @ 9:54

 2. Hahaha, den Aubie. Men Tim er så sandelig heller ikke uden humor!
  Det går rigtigt nok alt for stærkt med de ‘små pus’ – men det gør det hele vist, når man kommer op i vores alder. Hvis du spørger børnene, så synes de nok, at tempoet er helt anderledes. Vi glæder os også til, at John bliver ‘løsladt’ i noget bedre form, så I kan nyde familiesamværet alle seks.

  Kommentar af fiberfryd — 13. juli 2018 @ 22:28

  • Vi har det sjovt indimellem 🙂
   Og ja, tiden går alt for stærkt i vores alder.
   Mon ikke John er den, der glæder sig mest? Vi håber virkelig, at det bliver på mandag!

   Kommentar af Ellen — 14. juli 2018 @ 10:52

 3. Jeg har aldrig overvejet farven på balloner til ballonudvidelse. Nu virker det pludselig som en ting, jeg bør vide ..! Rart, at I får John hurtigt hjem. Og at der er nogen til at grine af og med i mellemtiden 🙂

  Kommentar af Fruen i Midten — 13. juli 2018 @ 22:46

  • Det har jeg heller ikke overvejet – jeg kom bare til at tænke på den gamle sang 🙂
   Jeg er glad for, at jeg ikke er alene, selv om deres ferie blev en anelse anderledes end planlagt.

   Kommentar af Ellen — 14. juli 2018 @ 10:53

 4. Mit personlige indtryk af kardiologisk er, at de virkelig har styr på butikken, og at man kan være tryg ved deres beslutninger. Godt at han når hjem, mens englænderne er der.

  Kommentar af Eric — 14. juli 2018 @ 6:11

  • Sådan har vi det også, så vi føler os trygge nok – og er glade for, at han nok når at komme hjem relativt hurtigt.

   Kommentar af Ellen — 14. juli 2018 @ 10:54

 5. Godt at høre, at John snart kommer hjem igen, og at han ikke skal igennem en operation. Og godt, at du har dejligt selskab, så du selv kan holde humøret oppe… 🙂

  Kommentar af Mia Folkmann — 14. juli 2018 @ 7:11

  • Det er godt, det hele – trods de kedelige omstændigheder – jeg er så glad for, at de er her 🙂

   Kommentar af Ellen — 14. juli 2018 @ 10:55

 6. Man får et andet forhold til “balloner” er sådan en tur. Lyder som en faglig, saglig, god afslutning og snarlig udskrivelse. Heldigvis!
  Fuld fart på oplevelserne som altid, når englænderne er i huset. Hygge og den herlige engelske humor! Jeg kan godt lide den stil… Ønsker jer alle en god ferie sammen😊
  Tid er underlig.. Den løber hurtigere med tiden!

  Kommentar af Anne Holtegård — 14. juli 2018 @ 9:45

  • Hehe, ja det gør man.
   Det har været meget effektivt alt sammen, heldigvis. Ingen klager herfra.
   Engelsk humor er skøn, og der er masser af den, når vi er sammen 🙂

   Kommentar af Ellen — 14. juli 2018 @ 10:57

 7. Dejligt, at du snart får John hjem igen 🙂 Vi er nødt til at tro på, at lægerne gør det bedste for os.
  Jeg er endnu ikke nået til at blive nervøs for børnebørn, men jeg kan slet ikke forestille mig, at det vil ske 😉

  Kommentar af frnielsen — 14. juli 2018 @ 17:05

  • Det er vi nødt til, så det gør vi så.
   Haha, Helle, nej, det sker nok ikke for dig. Tro du bare på det 😉

   Kommentar af Ellen — 14. juli 2018 @ 19:53


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.