Hos Mommer

5. juli 2018

Hvad er der med os og ferie?

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 20:04
Tags:

Lige så snart Ellen og John tager på ferie, bliver det dårligt vejr. Først Norge. Så Fyn.
Vores venner begynder nok snart at ringe til os og spørge, hvad vi har af planer for den næste uge/to uger. Hvis vores svar er, at vi ikke skal noget, vil de tænke, at de roligt kan tage på ferie, for så er vejret godt. Hvis vi derimod siger, at vi er på ferie, så ved de, at vejret bliver dårligt … det er meget bedre end vejrudsigten, dette her …
I dag tog vi afsked med Troense Hotel i 15° og overskyet. Vi fik oven i købet lidt regn et par gange. Meget lidt, godt nok, men regn var det!

P1020481

Det var ellers godt, hotellet. Vi fik et værelse med udsigt. Det var stort, rent og pænt, men de trængte altså til at få malet vinduer i højere grad end vi gjorde, da vi endelig fik taget os sammen. Det valgte vi at overse, og vi tilbød ikke at male dem.
Flasken med mousserende vin, som stod og ventede på os, fik vi byttet til hvidvin, da ingen af os er specielt begejstrede for boblevand.
Senere fik vi en glimrende 5-retters menu – helt uden grønkål denne gang, så Ellen var glad.
Formiddagen gik med at se lidt mere af Tåsinge, hvorefter vi kørte til Langeland fordi vi ville kigge lidt på Rudkøbing.
Det opgav vi, for det begyndte at småregne.
I stedet kørte vi til Fåborg, som vi ved er en rigtig fin og hyggelig lille by. Her købte vi fire stykker smørrebrød i Superbrugsen og kørte til Falsled Kro – hvor vi kørte om bag kroen og ned til den lille havn, hvor vi fandt bord og bænk.
Smørrebrødet var ved at blæse væk, det var køligt og vi var nødt til at have vindjakker på. Det er Ellen og Johns sommerferier i en nøddeskal …

Stjoul Havn

Man fornemmer måske det dystre vejr her ved Stjoul Havn på Tåsinge? Panoramahavnen, som Tåsinge Turistbureau så flot kalder den, fordi man kan se Langelandsbroen og de to små øer her på billedet: Store og Lille Rallen.
Da frokosten var blevet indtaget, var det ved at være tid til at sætte kursen mod Østfyn, hvor Kong Mor havde fået den glimrende ide at give en kopkaf, hvis vi skulle have lyst til et gensyn, og det havde vi selvfølgelig! Sidst vi så dem, var i august 2016 til deres sølvbryllup, så vi render ikke ligefrem hinanden på dørene, men det er superhyggeligt, når vi får mulighed for lige at sige hej til hinanden og få en opdatering på vores liv.
Nu er vi hjemme igen og vi bliver hjemme i en rum tid, så I kan roligt tage på ferie, derude – det gode vejr skal nok holde …

31 kommentarer

 1. Det var SÅ hyggeligt at se jer igen – og under noget mere rolige forhold end til sølvbrylluppet 🙂
  Jeg håber I kom godt hjem.

  Kommentar af Kong Mor — 5. juli 2018 @ 20:47

  • Det var rigtig dejligt og hyggeligt at ses igen, ja, og jo tak, vi kom godt hjem. Til det gode vejr 😀

   Kommentar af Ellen — 5. juli 2018 @ 20:49

 2. I er lige så uheldige med vejret, som de to år vi tog til Madeira. Bortset fra det så er det dejligt med nogle lavere temperaturer og vi håber stadig på lidt regn.
  Da vi for nogle år siden besægte Lindeborg havn, var det noget af en skuffelse, så vi har ikke været der siden, selvom vi kørte lige forbi i sidste uge. Efter dune billeder at dømme, ser der bedre og hyggeligere ud nu, end dengang.

  Kommentar af Pigen fra landet — 5. juli 2018 @ 21:03

  • Sikke en masse trykfejl, jeg har lavet ;-(

   Kommentar af Pigen fra landet — 5. juli 2018 @ 21:05

   • Det er da lidt irriterende, ikke sandt?
    Men ja, vi vil meget gerne have regn nu, og 27° er for meget – men 17° er for lidt. Vi er så vanskelige …
    Mener nu Lundeborg Havn? Derfra var billedet på IG, men jeg synes nu heller ikke, den var særlig imponerende 🙂

    Kommentar af Ellen — 6. juli 2018 @ 8:21

    • Ja, jeg mente Lundeborg havn.
     Okay, billeder afspejler ikke altid virkeligheden, og så er Lundeborg stadig ikke noget særligt.

     Kommentar af Pigen fra landet — 6. juli 2018 @ 21:54

     • Næh … den er nok bedst kendt for sangen, som priser den så højt …

      Kommentar af Ellen — 7. juli 2018 @ 8:32

 3. Hmm, håber ikke det gælder for resten af jeres ferie. Får I ikke englænderne på besøg? jeg nyder de køligere temperaturer, men satser på godt vejr til min ferie.

  Kommentar af Lene — 5. juli 2018 @ 22:14

  • Vi har ikke ferie nu … ferie er, når vi er væk hjemmefra, og det er vi ikke i jeres ferie, så jeres gode vejr skulle være sikret 🙂
   Jo, englænderne kommer på onsdag, men dér er det dem, der har ferie. Siger vi …

   Kommentar af Ellen — 6. juli 2018 @ 8:23

 4. Jamen det er da træls – der er noget om det gamle mundheld “Ude godt men hjemme bedst”. Men den her sommer er meget mærkelig.
  Jeg har i dag været i Tivoli, med en ulden trøje på! Det er første gang i mere end en måned at det har været nødvendigt. KH Marianne

  Kommentar af marianne bentzen — 5. juli 2018 @ 22:38

  • Lige nu kan vi skrive det om til “Ude er vådt, men hjemme er blæst” 😀
   Det er en temmelig usædvanlig sommer, som nok vil blive skrevet ind i de meteorologiske historiebøger, vil jeg tro.

   Kommentar af Ellen — 6. juli 2018 @ 8:25

 5. I var taget til den forkerte ende af Fyn. Vi havde fint høstvejr hele dagen her på Nordfyn. Ikke så varmt som de foregående dage; men sol og kun enkelte skyer i behagelige 19 graders varme. Vi høstede det sidste rødsvingel allerede fra kl. 10:30. Knastørt.

  Kommentar af natural2222 — 6. juli 2018 @ 4:37

  • Nu må du ikke ødelægge min nyerhvervede illusion om, at det er hvor vi er, at vejret er dårligt. Hvis vi havde besøgt din egn, havde du nok ikke kunnet høste for regnvejret 😉

   Kommentar af Ellen — 6. juli 2018 @ 8:26

 6. I er godt nok hårdt ramt, men godt at middagen på hotellet var i orden. Vi spiste der sidste år, da vi i september ferierede i Lundeborg – i blandet, men mest godt vejr – og vi var også tilfredse med maden. Vi bestilte dog ikke deres laks, da de ikke kunne redegøre for, hvilken slags det var. Den var “fra fiskemanden i Svendborg”, men det siger jo ikke ret meget om, om det er burlaks eller vildlaks.

  Kommentar af Kirsten — 6. juli 2018 @ 10:22

  • Hehe, vores hovedret var laks 🙂 … vi spurgte dog ikke til dens herkomst, men den var glimrende.

   Kommentar af Ellen — 6. juli 2018 @ 12:04

 7. Ej, men hvad er der da med jer og vejret?! Nå, I har jo hygget jer ganske fint alligevel 🙂 Har de ejendomsmæglere ansat på turistbureauet på Tåsinge?? Jeg tror, jeg ville have forventet mig lidt mere af en panoramahavn …

  Kommentar af Fruen i Midten — 6. juli 2018 @ 10:38

  • Vi har hygget os, ja, men det vejr, altså … 😉
   Det lyder sandsynligt, at der sidder en ejendomsmægler på det turistbureau – jeg synes også det var store ord, selv om der da var ganske hyggeligt.

   Kommentar af Ellen — 6. juli 2018 @ 12:05

 8. Så synes jeg godt nok, at I skulle tage en god, lang ferie. Vi er snart så afsvedne heroppe, at det ligner et ørkenlandskab. Jeg har ganske vist heller ikke været begejstret de år, hvor det stod ned i stænger hver eneste dag, men det her er ved at være for meget. Heldigvis har det ikke været helt så varmt det sidste par dage, men regnen lader vente på sig!

  Kommentar af henny894H — 6. juli 2018 @ 11:39

  • Ha, ja, skal vi starte oppe hos dig? Vi er ikke nemme at stille tilfreds, men hverken for lidt eller for meget er af det gode, så er det ligemeget om det drejer sig om regn, varmegrader eller solskinstimer.

   Kommentar af Ellen — 6. juli 2018 @ 12:07

 9. Jamen, skal vi ikke aftale, at I holder jer fra Bornholm den næste uges tid? Men I må gerne tænke lidt på os, så vi ikke får hedebølge 😝 Det er dejligt, at være på god fod med sådan et par (regn og kulde)vejrguder.

  Kommentar af fiberfryd — 6. juli 2018 @ 14:34

  • Vi skal nok holde os væk fra øen 🙂
   Og vi vil også tænke på jer – jeg håber I får en rigtig dejlig ferie!

   Kommentar af Ellen — 6. juli 2018 @ 15:59

 10. Onsdag spiste vi frokost på nøjagtigt samme havn ved Falsled. Der blæste det også ret så meget og ret så koldt så vi blev heller ikke hængende længere end nødvendigt.

  Kommentar af Fru Z — 6. juli 2018 @ 14:43

  • Pudsigt – med bare en dag imellem, hvor vi lige kunne have haft sagt hej til hinanden … men I har vel fået godt vejr igen? 🙂

   Kommentar af Ellen — 6. juli 2018 @ 16:00

   • Vi har først fået godt vejr i dag. Onsdag og torsdag har været overskyede, blæsende og ret kolde

    Kommentar af Fru Z — 6. juli 2018 @ 20:15

    • Jaja – det var jo også netop de to dage, vi var i området 😉

     Kommentar af Ellen — 6. juli 2018 @ 20:24

 11. Og straks I tog hjem, blev der godt vejr i Sæby. Jeg tænker, I var ude at køre er tur fredag formiddag. Da var der nemlig overskyet, og så kom I hjem over middag, så solen kunne bryde igennem. Der er sikkert noget om det, du skriver. Skriv endelig om jeres ferieplaner, så vi kan indrette os … 😉

  Kommentar af Eric — 6. juli 2018 @ 15:34

  • Vores evner rækker vist ikke helt til Sæby – medmindre vi ER i Sæby, og det var vi ikke …
   Vi skal til Grønland i starten af november, men kender jeg Eric ret, så er det vist ikke lige hans foretrukne ferieland.
   Og så skal du nok også holde dig fra Fanø i den sidste halvdel af september 🙂

   Kommentar af Ellen — 6. juli 2018 @ 16:03

   • Hov, hov – Fanø er altid solrig i den weekend, så efterlad venligst skyerne i Præstø 😆

    Kommentar af fiberfryd — 6. juli 2018 @ 17:19

    • Med største fornøjelse 🙂

     Kommentar af Ellen — 6. juli 2018 @ 18:21

 12. Jemn det er da helt kedeligt, at det dårlige vejr følger jer. Nu køber jeg sørme at det er noget bedre når vi nu rejser nord på. Vi skal til Stockholm og derfra med nattog til Narvik, leje en bil og rundt på Lofoten. Vi har været der før, men nu har vi mere tid og skal på hval og fuglesafari. Glæder mig og så skal vi ud og se bjørne…Men lyder hyggeligt med en kærestetur 🙂

  Kommentar af havehyrden — 7. juli 2018 @ 14:27

  • Det er blevet bedre vejr deroppe. Ikke supervarmt, men vist heller ikke så meget regn – jeg håber virkelig, at I får en god tur!
   Lofoten er fantastisk, men det ved I så allerede. Må I få en masse hvaler at se … men bjørne kun på afstand 🙂

   Kommentar af Ellen — 8. juli 2018 @ 14:57


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.