Hos Mommer

19. juni 2018

Afstrikningsdag – for mig

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 16:12
Tags:

FerierutenSidste dag i denne omgang i Røde Kors-Nørklerne. Derefter afgang til Norge, skarpt efterfulgt af englænderbesøg. Regner jeg med … jeg ved endnu ikke helt hvornår de kommer. Jeg ved endnu heller ikke, hvornår vi er hjemme fra Norge, men på et eller andet tidspunkt får vi vel det alt sammen koordineret og defineret nærmere. Godt, at vi kan kontakte hinanden via telefonen, når det bliver nødvendigt.
I dag fik vi i det mindste lagt ruten så nogenlunde. 4151 km, som den ser ud her. Det tager lige 61 timer, hvis vi tager den i ét hug, men det har vi sådan set ikke tænkt os … især turen mellem Steinkjer og Bodø vil tage lang tid, fordi vi vil køre mod vest for at tage kystvej 17.
Til gengæld skulle turen Narvik-Malmø ikke tage så lang tid – især ikke, fra når vi rammer Kiruna, så går det stært.
Alt er selvfølgelig relativt, men sammenlignet med forventet gennemsnitshastighed i Norge (60 km/t) burde det kunne gøres med to overnatninger.

Lofoten og Vesterålen har vi ikke lagt os fast på – det kommer an på vejr og vind – men vi ville gerne nå derop igen, for der er for det første umanerlig smukt, for det andet mangler vi den sydligste del, og vi kan sejle fra Bodø til Reine, og endelig må man aldrig gå ned på planer – hellere for ambitiøs end det modsatte.
Andenes er også kun et ‘måske’, men derfra sejles der ud for at kigge på hvaler, og det kan vi aldrig få nok af.

Lige nu går vi lidt rundt om os selv og i huset for at huske de forskellige ting. Forlængerledning, fx. Vi har et køleskab til bilen, men det skal i et strømstik om natten, hvis vi vil have noget tilbage på bilbatteriet næste morgen, og det vil vil gerne – men den lille ventilator larmer irriterende meget, så det gider vi ikke høre på om natten.

Tingene til min ‘køkkenkasse’ er samlet  sammen – krydderier, kaffe, te, viskestykker, karklude osv. Vi regner med at bo i campinghytter og også med selv at sørge for frokosten, når vi finder et dejligt sted at indtage en sådan. Dem er der næsten for mange af …
Jeg regner også med selv at sørge for kokkerering af aftensmåltiderne, når vi bor i campinghytte. Den slags har jeg ikke noget imod, selv om vi er på ferie – vi tager på rigeligt af de lidt dyrere ferier, så når der er mulighed for en budgetudgave, er det helt fint – så kan der måske blive råd til en ekstra en anden gang.
Lige om lidt står den på operation Tøm Dit Køleskab til aftensmad. Vi kan ikke tage andet end æg og lignende holdbare ting med i køletasken, for den kan ikke være tændt på Oslobåden.
Ferieforberedelser er så hyggelige. Nogle kan ikke lide at pakke kuffert eller bil – vi elsker det, for det er jo optakt til noget godt.

36 kommentarer

 1. Jeg er bare så imponeret over alt det I oplever – jeg mister næsten pusten (der skal nu heller ikke så meget til….). Jeg håber I får de dejligste dage, og vender hjem med kufferten fuld af lutter gode minder! ❤️

  Kommentar af Maude — 19. juni 2018 @ 18:14

  • Tak for gode ønsker – det skal nok blive en god tur – hvis ellers vejret arter sig så nogenlunde 🙂

   Kommentar af Ellen — 19. juni 2018 @ 19:37

 2. Imponerende rute. I må have en fantastisk tur
  Vi glæder os til at høre om den
  Knus Inge og Hasse 😊😊

  Kommentar af Inge — 19. juni 2018 @ 18:56

  • Tak, I to – og vi vil så gerne høre om jeres, men mon ikke det skulle kunne lade sig gøre at mødes, når vi er hjemme igen?
   Knus retur fra os 🙂

   Kommentar af Ellen — 19. juni 2018 @ 19:38

 3. Årh mand altså! Jeg er slet ikke spor misundelig. Eller jo, det er jeg. På den gode måde forstås. Rigtig god tur. Den glæder jeg mig til at læse om😊

  Kommentar af Fruen i Midten — 19. juni 2018 @ 20:02

  • Jamen, står I ikke lige og mangler en ferie? I skal da være så velkomne til at følge efter os 🙂

   Kommentar af Ellen — 19. juni 2018 @ 20:31

   • Mjoh, men Gemalen synes, Norge er for dyr, og Donnaen vil nok hellere brække en arm end tage på sådan en tur, så jeg er lidt i mindretal. Uden at kende nok til noget som helst ville jeg umiddelbart have valgt at køre ned langs kysten i Sverige. Er der nogen særlig grund til, at I vælger at køre inde midt i landet?

    Kommentar af Fruen i Midten — 20. juni 2018 @ 7:37

    • Vi synes ikke Norge er dyr – undtagen med øl og vin, men det kan vi tage med hjemmefra. Men det er selvfølgelig dyrt sammenlignet med balkanområdet.
     Vi har kørt kystvejen to gange og indlandsvejen én gang. Sidstnævnte er absolut smukkest, for i modsætning til, hvad man tror, ser man overhovedet ikke vandet fra kystvejen. Selv svenskerne mener, den er r..kedelig 🙂

     Kommentar af Ellen — 20. juni 2018 @ 8:16

     • Der kan man bare se – eller ikke se … Tænkte nok, at der var en god grund til jeres vejvalg 🙂 Ja, efter nogle år mest i Østeuropa er vi ganske rigtigt ved at dåne over priserne alle andre steder. Mht. Norge er det muligvis bare en (særdeles fastgroet!) fordom fra Gemalens side.

      Kommentar af Fruen i Midten — 20. juni 2018 @ 9:02

      • Der er mange, også her i kommentarsporet, der synes, at det er dyrt i Norge – men det synes vi som sagt ikke er så slemt … og det med, at de sælger halve eller kvarte agurker har vi endnu ikke oplevet 🙂 Hele Skandinavien har nogenlunde samme prisleje – men igen: Det er dyrt sammenlignet med det sydlige Europa.

       Kommentar af Ellen — 20. juni 2018 @ 11:36

 4. God tur. Jeg er heller ikke det mindste misundelig 😫 Masser af billeder – tak 😀

  Kommentar af Lone Nielsen — 19. juni 2018 @ 20:11

  • Tak. Jeg skal gøre mit bedste 🙂

   Kommentar af Ellen — 19. juni 2018 @ 20:32

 5. Åårh, det ser virkelig spændende ud. Sikke en masse km. Rigtig god tur.

  Kommentar af Betty — 19. juni 2018 @ 21:43

  • Tak. Det er heller ikke sikkert, at vi kører hele turen. Nu får vi se …

   Kommentar af Ellen — 20. juni 2018 @ 8:17

 6. Det lyder skønt. Der er mulighed for at få sin køletaske i kølerum på Oslobåden, uden problemer og uden ekstra omkostninger. Man kan også få tasker i frostrum. Så tag bare rigeligt med, fødevarer koster forfærdelig meget i Norge. God tur!

  Kommentar af Lisbeth — 19. juni 2018 @ 21:45

  • Tak for info, men den er så hulens tung! Vi har ferieret i Norge fire gange før, og første gang havde jeg taget meget med hjemmefra, men vi syntes egentlig ikke nogen af gangene, at maden var specielt dyr, faktisk. Ikke dyrere end herhjemme i de fleste tilfælde. Øl og vin er skrigdyrt, men det har vi selv med 🙂

   Kommentar af Ellen — 20. juni 2018 @ 8:19

 7. Den ene dag afstrikningsdag – den næste dag afstikningsdag. God tur!

  Kommentar af Elsebeth — 19. juni 2018 @ 22:06

  • Hehe, ja – og tak!

   Kommentar af Ellen — 20. juni 2018 @ 8:20

 8. Rigtig god tur. Det er næsten vores sølvbryllupstur i 2000. Der er mange skønne oplevelser i vente.. Atlanterhavsvejen. Bodø/flymuseum. Sejlturen til Å/havørne i luften. Lofoten/vikingemuseet Borg. Andenes/hvalmuseum og nordlysmuseum. Jokkmokk/samemuseum Duodji. For bare at nævne nogle af vores “steder”. Og så den storslåede natur…
  Håber vejret arter sig, så der bliver både sol og midnatssol😁
  Jeg vil kigge i albummet og følge med jer🤗

  Kommentar af Anne Holtegård — 19. juni 2018 @ 22:59

  • Det bliver så godt – vi har nogle af de gode steder tilfælles, og et samemuseum lyder interessant.
   Jeg skulle lige kortgoogle for at finde Å og fandt ud af, at man med Bodø-færgen ‘rammer’ lige midt mellem Å og Reine 🙂
   Det glæder mig, at der er andre Norge- og Lofoten-fans – det er ikke så tit, man støder på dem! De andre ved slet ikke, hvad de går glip af 🙂

   Kommentar af Ellen — 20. juni 2018 @ 8:25

 9. Måske løber I ind i min bror og svigerinde på et tidspunkt 🙂 de har lige solgt deres hus i Hobro, er flyttet til fritidshuset i Thorsminde, har købt en autocamper, og er ved at planlægge nogenlunde samme tur i Norge – uden egentlig at have lagt noget som helst fast ud over “at de i hvert fald også skal til Lofoten”, de kører om en uge.

  God tur og god fornøjelse.

  Kommentar af frnielsen — 20. juni 2018 @ 4:55

  • Jamen vi vil da hilse fra dig, hvis vi støder ind i dem 🙂
   Det lyder som en rigtig god ide, din bror har fået – jeg vil tro, de kører helt til Nordkap, når nu de har deres egen autocamper? Det er en fantastisk tur, som vi tog for ni år siden.
   Tak 🙂

   Kommentar af Ellen — 20. juni 2018 @ 8:28

 10. 61 timers kalkuleret køretid. Jamen så kan I jo være hjemme igen efter 3 døgn, hvis i skiftes til at køre.
  Det er da til at overskue. 🙂

  Glæder mig til at følge med i alle oplevelserne!

  Kommentar af natural2222 — 20. juni 2018 @ 5:15

  • Ja, det er altid rart med disse miniferier 😀
   Og vi glæder os naturligvis til turen!

   Kommentar af Ellen — 20. juni 2018 @ 8:29

 11. De bedste ønsker for en god rejse, som jeg glæder mig til at følge med i.

  Kommentar af Jørgen — 20. juni 2018 @ 6:46

  • Tak skal du have, Jørgen 🙂

   Kommentar af Ellen — 20. juni 2018 @ 8:30

 12. Uuhhh, det er spændende. Jeg glæder mig til at følge jer – også på denne tur.

  Kommentar af Kisser — 20. juni 2018 @ 7:43

  • Og også tak til dig, Kisser 🙂

   Kommentar af Ellen — 20. juni 2018 @ 8:30

 13. God tur. Hvis det viser sig, at I vil komme i alt for god tid til afgangsterminalen i dag, så kan I stoppe ved Norgesporten til Kastellet (fem min. fra terminalen), hvor der er fri parkering i to timer og som regel plads og strække ben i historiske omgivelser.
  Mvh.

  Kommentar af Kristine — 20. juni 2018 @ 8:53

  • Tak, og jo tak, det kunne vi da, men vi regner nu med at komme, når check-in begynder 🙂

   Kommentar af Ellen — 20. juni 2018 @ 11:37

 14. Det lyder hyggeligt med jeres klargøring til Norgesturen. Det minder mig om, at det er alt for længe siden, vi har været i Norge – og Sverige.
  Rigtig god tur!

  Kommentar af Conny — 20. juni 2018 @ 11:29

  • Tak … jeg var længe om at lade mig overtale til at feriere i Norge – alt for længe, for det er et smukt, smukt land 🙂

   Kommentar af Ellen — 20. juni 2018 @ 11:38

 15. Ja, det er et langt land. Rigtig god tur!

  Kommentar af Eric — 20. juni 2018 @ 15:32

  • Meget langt … og tak ☺

   Kommentar af Ellen — 20. juni 2018 @ 18:33

 16. Nej sjovt, der skal vi også op. Måske nok lige lidt senere end jer, hvis i allerede tager afsted i Juni. har i booket hvalsafari? Tur på trollfjorden? Vi tager også en tur til nordsverige for at se på bjørne. De oppe elsker de dyrelivet, ikke ligesom i DK hvor man skyder ulve :-(. Men god tur

  Kommentar af havehyrden — 21. juni 2018 @ 10:34

  • Det var da lidt sjovt, ja, at I også skal heropad. Vi sidder allerede i Oppdal, så vi er stærkt på vej.
   Vi har ikke booket noget overhovedet, for vi vil lade vejr og vind bestemme, og det er slet ikke sikkert, at vi når helt til Andenes.
   Håber I på at få bjørne at se, ligefrem? Det er jeg da ikke helt sikker på er helt trygt 🙂
   Men rigtig god tur til jer også!

   Kommentar af Ellen — 21. juni 2018 @ 17:24


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.