Hos Mommer

11. juni 2018

Murphy strikes again

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 19:18
Tags:

Hvornår stopper kloakken til? Dagen før, man skal have gæster, naturligvis! Det har Murphy vidst længe.
John syntes i morges, at vandet løb langsommere end vanligt ud af toilettet, og i løbet af dagen blev det værre. Her til aften har han selv stået og rodet med at skylle systemet igennem både udefra og indefra. Han kunne konstatere, at der sidder en fedtprop, men han kan ikke få den løsnet tilstrækkeligt.
Den fedtprop må jeg nok tage hovedparten af ‘æren’ for – jeg er vist lidt for dygtig til at hælde fedt ud i vasken (arhhh, jamen det er jo bare en lille bitte smule …). Her kiggede min mand på mig med blikket, som jeg sjældent får, men i dag gjorde jeg altså. Det blik, der får mig til at føle mig som et barn, der ved, det har gjort noget forkert. Han behøver ikke at sige noget, og nu har jeg lovet mig selv at tage mig sammen.
I morgen kommer Ditte og bliver nogle dage til Den Store Garnfarvningsseance – der skulle samtlige afløb af flere årsager meget gerne virke, for selv om vi kan vande have med skyllevandet, så er der jo også en person mere i huset, som har ganske normale behov.
Hvad gør man, når man ikke selv kan klare problemet?
Man ringer efter Jan.
Jan er vores ven i nøden. Det er ikke første gang han er her, og han kom også, mens Finn havde Den Stråtækte, så han kender trummerummen.
John ringede kl. 18, og Jan sagde, at han ville være der inden for en time. Han er bare sød, er han. Det kunne vel have ventet til i morgen, eftersom det ikke er totalt stoppet, men han ville helst komme med det samme.
Jeg kan godt lide Jan …

Og søreme om ikke han fik klaret sagen på bare et par minutter. Da jeg spurgte, hvorfor det ikke hjalp, da John skyllede systemet igennem, lød svaret:
En haveslange kan trykke 6 bar. Jeg trykker med 140, og min slange kravler selv ind mod proppen; det kan jeres ikke.
Okay. Nej, vores haveslange kan desværre ikke gå selv. Alt har en forklaring.

P1020363P1020364

Mine forberedelser til gæstebudet er i fuld sving. Der er haspet fed fra superwash-garnnøgler, der er delt 100-grams fed til 2 x 50 gram, og der er bejdset garn i rigelige mængder.
Så kom an, Fru Fiberfryd – ih, hvor skal vi hygge os! Og nu kan vi benytte toilettet og bade både os selv og garn!

18 kommentarer

 1. I er heldige med den Jan 🙂 Nu pudser jeg lige min glorie og siger, at jeg tørrer pander og andet fedt af med køkkenrulle. Det er måske ikke så miljøvenligt …

  Kommentar af Betty — 11. juni 2018 @ 21:28

  • Du gør det rigtige – og jeg skal tage mig sammen, skal jeg 🙂

   Kommentar af Ellen — 12. juni 2018 @ 10:01

 2. Fedt er djævelsk i kloaksystemer.
  Nu er fedtet ude af jeres system; men det flyder videre i det offentlige kloaksystem indtil det får mulighed for at sætte sig igen på vejen fra håndvasken til rensningsanlægget. Jeg har hørt Spuler-Madsens (Vores Jan) beskrivelser af fedtpropper i kloakledninger på 30-40 cm i diameter og af store hovedpumper ødelagt af fedt.
  Det er meget vigtigt for et velfungerende kloaksystem og rensningsanlæg, at der ikke hældes fedt i det. (For nu at holde kommentaren i diplomatiske vendinger).

  Kommentar af natural2222 — 12. juni 2018 @ 2:38

  • Du er diplomat lige som John. Det er vist gået op for mig nu, at mange små mængder samler sig til én stor mængde og tilstopper systemet. Jeg troede naivt, at det var nok at skylle efter med varmt vand, men jeg er blevet klogere 🙂

   Kommentar af Ellen — 12. juni 2018 @ 10:03

 3. Jamen Ellen dog! Der er jo en grund til, at mine bradepander ender ude på terrassen. Det er for at fedtet skal stivne, så det kan skrabes i skraldespanden.(At jeg jeg så sommetider glemmer min pande, og fedtet ender som mågefoder er en anden sag…). Og skal det gå stærkt, ryger fedtet i en tom mælke- eller juicekarton. Det har jeg lært af en af mine kolleger. Og på den måde kan også jeg pudse min glorie – og skåne vores ret sarte afløb.

  Ih ja, kan I ikke vande nogle hvide blomster med skyllevand i spændende farver?! Måske kan I frembringe nogle meget – ahem – interessante resultater. Lidt ligesom de stakkels knaldblå roser, som man kan købe til handels- og hf-studenter, når de får huer på.

  Kommentar af Fruen i Midten — 12. juni 2018 @ 8:12

  • Ja, fy, Ellen! Der står nu en beholder ved siden af vasken til opsamling af fedt. Jeg skal ikke have stillet noget ud – så kommer der bare rotter igen, og dem kan vi ikke lide.
   Hehe, man ved aldrig, hvad der kan komme ud af det. Nu skal vi jo farve meget med indigo, så måske kan vi også lave blå roser. Jeg kan dog bedre lide roser, der har rosenfarve 🙂

   Kommentar af Ellen — 12. juni 2018 @ 10:05

 4. Uha, vi bøvler også med et uhensigtsmæssigt kloaksystem. En 40-års fødselsdag skal jo huskes for noget, fx fødselaren iklædt blå arbejdsdragt nede under køkkenvasken, eller navngivningsfesten med skiltet “virker ikke” på gæstetoiletdøren. Hos os er det ikke blot fedt (og det sker i mindre mængder end tidligere, kan jeg fortælle), men også for meget toiletpapir på en gang -eller hvis unge gæster tror, man kan smide hvad som helst i kummen.
  Jeg føler med jer – man er virkelig “på spanden” uden fungerende kloak.
  Heldigvis I har en Jan, så I kan få gang i det store farveorgie 🙂

  Kommentar af Conny — 12. juni 2018 @ 11:17

  • Ej, for pokker – det var jo ikke lige den slags, man skulle huske fødselsdagen på, men på den anden side glemmer I den nok aldrig 🙂
   Jeg har godt læst, hvilke utrolige ting folk kan finde på at smide i toilettet (siger dobbeltmoralske Ellen), og ja, man er virkelig på den uden et fungerende afløb.
   Godt, vi har en Jan! Og nu har jeg lært det med fedt …

   Kommentar af Ellen — 12. juni 2018 @ 21:25

 5. Her i huset er det mig der ordner kloakken, så jeg gør som Betty, det er ganske enkelt, jeg lader heller ikke æg og hvide komme i afløbet. Jeg har købt en swupper til toiletter, på nettet, jeg troede ikke at den kunne gøre det, men den er fantastisk, og koster ca. 200kr. Vores det ene toilet var stoppet i 3 uger, før jeg fandt den på nettet.

  Kommentar af Lykke Thomsen — 12. juni 2018 @ 15:17

  • Puha, jeg føler med dig, for det er godt nok ulækkert! Æggehvider har jeg aldrig kommet i afløbet … ‘sjovt’, at jeg ikke har tænkt det samme om de små fedtmængder.
   Den smarte svupper havde sikkert ikke været nok i går, men du siger jo, at den klarede et helt stoppet toilet? Det var alligevel utroligt – må da lige have set på sådan en dims.

   Kommentar af Ellen — 12. juni 2018 @ 21:28

 6. Efter at min vvs-mester havde lavet årligt eftersyn på mit blødgøringsanlæg, kom der de følgende dage vand på gulvet i kælderen. Han kom hurtigt igen. “Hvad er der ovenpå?”, spurgte han. “Køkken!” “Så er kloakken stoppet”, kom det snapt fra ham. “Det er uladesiggørligt!”, var mit svar, “for i de 25 år, jeg har boet her, er der aldrig kommet fedt i vasken. Det bliver tørret helt af med køkkenrulle eller hældt i en beholder og ender i skraldespanden – det giver blus på lampen på forbrændingen og ulykker i kloakken!” “Jaså, jeg må have lavet en fejl!” OG det havde han; han havde forskubbet overløbet til vandlåsen, så når anlægget regenererede, løb vandet ud på gulvet. “Du imponerer mig!”, sagde han. Der er vist mange flere, der skulle imponere deres vvs-mand og glæde dem på kommunernes rensningsanlæg. Sidstnævnte steder klager man over vatpinde, vat og alskens andre ting, der volder dem store problemer – og der er kun kunderne til at betale …

  Kommentar af Elsebeth — 12. juni 2018 @ 18:54

  • Det er faktisk lidt imponerende; du kan godt være stolt – og det er også fint, at VVS-manden så hurtigt erkendte, at fejlen var hans. Det er den slags ellers ikke for hurtige til.
   Jeg har læst lidt om, hvad folk kommer i toilettet – de tror vist, det er sådan en slags altædende monster – men kampagnen mod det slog lidt fejl, synes jeg, bl.a. fordi den havde en dårlig formulering. og ja, der er kun os selv til at betale.

   Kommentar af Ellen — 12. juni 2018 @ 21:33

 7. Godt du kunne ringe til en ven… med det rigtige værktøj… og så gør du ALDRIG sådan igen, vel?
  Og rigtig god fornøjelse med kemien til både Merlin og Mim… I må selv bestemme, hvem der er hvem!
  Glæder mig til at se de farverige resultater.

  Kommentar af Anne Holtegård — 12. juni 2018 @ 19:44

  • NEJ, jeg gør det aldrig mere! Promise!
   Vi har et problem her, for både Merlin og Mim har langt, gråt hår, og det har kun Ditte. Jeg kan ikke rigtig være med her … men vi hygger os temmelig meget, og vi har været superflittige allerede i dag.

   Kommentar af Ellen — 12. juni 2018 @ 21:36

 8. Jeg kender problemet – det var da godt at Jan foretrak at komme med det samme!

  Kommentar af Donald — 14. juni 2018 @ 12:10

  • Ja … han er bare sød, ham Jan 🙂 Og du har samme problem, din stakkel …

   Kommentar af Ellen — 14. juni 2018 @ 20:34

   • Første gang var jeg heldig at en Høst-Andersen med en kloak-slamsuger reddede forstoppelsen, og ham brugte jeg de gange det var nødvendigt; nu har han jo solgt til en anden – men jeg håber de giver lige så god hjælp.

    Kommentar af Donald — 15. juni 2018 @ 15:54

    • Det gør de sikkert 🙂

     Kommentar af Ellen — 15. juni 2018 @ 15:56


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.