Hos Mommer

25. maj 2018

På farten

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 20:15
Tags: , ,

Efter nogle hyggelige og snaksomme dage med Karen, satte vi hende af ved en metrostation og satte selv kursen mod Sverige.
Vi havde lumske anelser om, at græsplænen nok måtte være blevet temmelig langhåret – og disse anelser holdt stik. Den var blevet endog særdeles langhåret, så den skal slås to gange, inden vi kører hjem igen.
Vi skulle også herop for at markere, hvor trixtanktømmeren skal tømme trixtank, for vi har fået brev om, at der vil komme en nyansat, som ikke nødvendigvis lige ved, hvor den er. Den er nu nem nok at finde, også for en førstegangstømmer, men vi gør pænt som anmodet og sætter en gul Nettopose op som markør. Ja, de har altså ikke bedt om specifikt en Nettopose, men skrev, at en farvet plastpose var en rigtig god ide.

Langhåret græs

På trappen op til det lille græsrepos lå en fin, lille fuglerede. Hvordan den er landet lige der, kan jeg ikke gennemskue; der er ingen træer eller buske i nærheden, den kan have været i.
Ikke desto mindre lå den der. Jeg håber ikke, den er kasseret i utide, men er brugt færdig for i år. På billedet fornemmer man vist klart, hvor langt græsset er – og det virker faktisk ikke særlig tørt, selv om her er tørt. Lige så tørt som i Danmark, men her loves der torden og regn både i morgen eftermiddag og søndag, så John får travlt med at slå græsset i morgen formiddag, hvis vejrudsigten skulle tale sandhed. Det tror jeg, at mange kunne bruge, det der regn – også derhjemme, men det lader ikke til, at der sker noget de nærmeste par dage på den front. 
Jeg håber bare, at min have klarer sig, til jeg kommer hjem og passer den igen. Jeg vandede grundigt igennem i aftes – selv buskene hang med bladene …
Jeg synes godt, jeg kunne fornemme, hvor meget markerne mangler vand mange steder – det er vist ved at nærme sig krisestadiet, desværre. Jeg håber dog ikke for landmændene, at det går så galt.
Vi siger god weekend herfra og håber på lidt vand. Jeg kunne virkelig godt tænke mig et godt, gammeldags tordenvejr med masser af lyn, larm og væde.

10 kommentarer

 1. I drøner da bare også rundt 😊 Snak ikke om græsplæner. Min vokser også en meter om dagen, og bliver ikke slået, før jeg kan bruge mit knæ igen. Suk. Jeg satser faktisk lidt på, at den går i stå pga. mangel på vand, men det er vist ikke helt okay at håbe.

  Kommentar af Fruen i Midten — 25. maj 2018 @ 21:37

  • Derhjemme er græsplænen næsten gået i stå, men det er præcis en måned siden, vi var i Sverige, så der har været masser af vand og tid til at vokse i den periode.

   Kommentar af Ellen — 26. maj 2018 @ 8:24

 2. Vores vandbeholdere er for længst løbet tør, og jeg er træt af at slæbe vandkander, der ikke batter noget, så jeg har, for et par dage siden, bedt Allan montere haveslangen, så jeg kunne få vandet. Lyn og torden vil jeg også gerne have. Dog skal regnen helst falde sagte, da den ellers ødelægger for meget på afgrøderne. Det er ved at være kritisk for nogle. Det er svært at stille nogen tilpas. Sidste år fik vi for meget vand og for lidt sol. I år er det helt i den modsatte grøft.

  Kommentar af Pigen fra landet — 25. maj 2018 @ 21:49

  • Vejret kunne da også bare opføre sig ordentligt og dosere både sol og regn i de rette mængder 🙂
   Jeg vander altid med slange, ellers kunne jeg brug fem timer på en aften på at vande, og det gider jeg selvfølgelig ikke.
   Vandtønden rækker kun til at vande drivhuset, men det er også fint nok.

   Kommentar af Ellen — 26. maj 2018 @ 8:27

 3. Uha, hvor er jeres græs vokset! Jeg følger med tilfredshed, at min plæne gulner, men de lover desværre lidt vand i næste uge, og senere kommer monsunen sikkert, hvis det følger mønstret fra de seneste år.

  Kommentar af Eric — 26. maj 2018 @ 18:57

  • Er du tilfreds, når plænen gulner? Jeg kan nu bedre lide når den er grøn, og jeg vil meget gerne se på lidt monsunregn – både hjemme og her i Sverige 🙂 🙂

   Kommentar af Ellen — 26. maj 2018 @ 20:56

   • Bare vent, til du selv skal slå græsset …

    Kommentar af Eric — 27. maj 2018 @ 18:55

    • Hehe, det kommer jeg aldrig til 🙂

     Kommentar af Ellen — 27. maj 2018 @ 20:12

 4. Vandet kom i dag, skal jeg love for, men vi trængte også forfærdeligt! Det er heldigvis en god, jævn og vedholdende regn, som kan trænge godt ned i jorden, så planter, træer og buske har noget at tære på.

  Kommentar af fiberfryd — 28. maj 2018 @ 11:06

  • Det var godt, I fik noget regn. Vi fik 5 mm i Præstø og 3 i Sverige – ikke nok, men bedre end ingenting.

   Kommentar af Ellen — 28. maj 2018 @ 16:55


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.