Hos Mommer

20. maj 2018

Fiberfolk, spisefolk og hyggefolk

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 18:23
Tags: , ,

Ditte havde spurgt om jeg ville med til et lille marked i Roskilde, som henvendte sig til sådan nogle som os.
imageDet ville jeg meget gerne … John og Peter legede chauffører for os, og vi mødtes klokken 10. Vores mænd gik på havnen og fik en is, mens vi daaamer gik ind for at se på herlighederne. Det var der desværre også virkelig mange andre, der også havde fået lyst til. ALT for mange. Det er jo fantastisk, at arrangørerne har så stor en succes fra time ét, men vi blev der ikke så længe som vi havde gjort, hvis der ikke havde været sådan et overvældende, klaustrofoberende mylder.
Det var måske meget heldigt, for der var som sagt mange fristelser … jeg var dog virkelig dygtig til at styre mig og købte kun 200 gram garn – naturligvis ikke plantefarvet; Ditte og jeg havde talt om, at det ville være temmelig tåbeligt at købe noget af det, vi selv forsøger os med. Men der var megen god inspiration at hente.

Hotel Søfryd JyllingeHotel Søfryd Jyllinge (1)

Frokosten blev indtaget på Hotel Søfryd i Jyllinge, som ligger på en skråning ned til Roskilde Fjord. Fra restauranten (i gavlen oppe til højre i billedet) var der en enestående udsigt over fjorden, som vi nød lige så meget som den gode og ret omfattende pinsebuffet, de serverede for os.
Vi spiste alle fire alt for meget – jeg er ikke blevet sulten endnu og skal bestemt ikke have mere mad i dag!

John og Ida hygger

Det var så også to dage i træk med rigeligt mad. I går kom min niece Heidi, husbond Nikolaj og deres to piger for at hente Pernilles dukkehus, som Ella skulle overtage. De kørte hjem med en del af Annas gamle legetøj … bare ikke lige dukkehuset, som var årsagen til deres besøg, men som ikke kunne være i deres bil.
De bor ikke så langt fra Roskilde, så det passede heldigvis fint, at vi kunne smide det ind til dem, når vi havde taget afsked med Ditte og Peter.
Det var rart at komme af med de ting – vores børnebørn er vokset fra det meste af det, vi har haft liggende til dem; det stod bare og fyldte oppe på deres værelse, så det er fint nok, at det nu kan gå videre.
John sidder med Idas ande-sutteklud på hovedet. Ida havde en fest med at hive den af og blive lige frydefuldt forskrækket, hver gang han sagde BØHH.
Ella var travlt optaget af at lave noget af de hamaperler, hun bl.a. fik.
Hvor bliver de dog alt for hurtigt alt for store, de små.

10 kommentarer

 1. Det lyder som et rigtigt godt arrangement.. Og dejligt med mange gæster. Bare ærgerligt, når man ikke kan lide mylder! Noget der også kan få mig til at afkorte besøget/blive væk, selv om fibre interesserer!
  Nå .. I fik jo alligevel en god tur. 😀
  Herligt billede af titte-bøhhh. Jeg kan forestille mig den umiddelbare latter og glæde…. hos begge deltagere😂

  Kommentar af Anne Holtegård — 20. maj 2018 @ 21:07

  • Vi fik en god tur, ja, men de der alt for mange mennesker er bare for meget …
   Der var latter hele vejen rundt – også hos tilskuerne. Undtagen Ella, som var optaget 🙂

   Kommentar af Ellen — 21. maj 2018 @ 8:13

 2. Her bliver jeg lige nødt til at korrigere. Heidi og Nikolaj bor i Roskilde. Kun tre kilometer fra domkirken og et par hundrede meter da os – som du jo ved.
  Til gengæld men jeg ikke gennemskue, h or I var været til garn-dag?

  Kommentar af Fru Z — 20. maj 2018 @ 21:29

  • Ups, sorry. Jeg troede, I gerne ville have, at man kaldte det for Himmelev, selv om det er postnummer 4000. H&N siger, at de bor i Himmelev.
   Lige som vi heller ikke siger, at vi bor i Tappernøje, selv om det er postnummeret 🙂
   Det blev afholdt i nogle festlokaler, som ligger lige ved Hestetorvet.

   Kommentar af Ellen — 21. maj 2018 @ 8:16

   • He he. Det er jo nok forskelligt, men jeg er en bypige, og er glad for at bo i gåafstand til byen 😉

    Kommentar af Fru Z — 22. maj 2018 @ 14:06

    • 🙂

     Kommentar af Ellen — 23. maj 2018 @ 7:32

 3. Ja, det var på alle måder en overvældende oplevelse. Et slaraffenland af smukke, håndfarvede garner, et mylder af søde, garnglade mennesker og en lidt for fristende buffet. Jeg slår stadig mave og undrer mig over, at jeg ikke lærer at gå forsigtigt til den fra starten. Men vi takker for det altid hyggelige selskab. Jeg lovede at hilse jer fra Linnea, men det glemte jeg, så den hilsen må I få her.
  Jeg er startet på sjalet; garnet lå der og kaldte på mig …
  I morgen vil jeg bejdse garn og prøve at finde ud af, hvor jeg kan hente gråbynke og skræppe til plantefarvning, så ikke alt garnet bliver gult!

  Kommentar af fiberfryd — 20. maj 2018 @ 22:44

  • Ja, det var fint beskrevet, og jeg er glad for, at du tog mig med 🙂
   Vi takker også, og du må hilse Linnea retur.
   Hehe, jeg startede også på sjalet, men jeg er ikke nået ret langt 🙂
   Jeg skal også have bejdset noget (mere) garn i dag, og jeg vil finde eg eller bynke, tror jeg.

   Kommentar af Ellen — 21. maj 2018 @ 8:18

 4. Når man kommer til den erkendelse, at det er rart at komme af med gammelt legetøj, som man har set børnene lege med, eller børnebørnene, så har man det vist egentlig meget godt med livet. Jeg sidder på terrassen og nyder den milde luft og tænker: “Så var det alligevel ikke så tosset, det var det hele værd, når man nu kan sidde her.” –

  Kommentar af Donald — 21. maj 2018 @ 14:21

  • Livet er ikke det værste man har – jeg sidder her og drikker en kop eftermiddagskaffe og bare nyder at være til. Det gør jeg ofte, og jeg håber du kan og gør det samme 🙂

   Kommentar af Ellen — 21. maj 2018 @ 15:06


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.