Hos Mommer

18. maj 2018

Blandede bolcher

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 15:23
Tags: , ,

17 maj 2018Den pool, som børnene friske og frejdige badede i, da vi var i England, var dengang sølle 16°, og jeg skulle absolut ikke nyde noget!
I dag har Tim sendt et billede af den, ledsaget af kommentaren, at nu har vandet rundet 28°. Jeg kom til at svare, at så var det søreme næsten varmt nok selv til mig, men har muligvis skudt mig selv i foden, for han skrev tilbage, at I’ll hold you on to that!
Nå. Vi kommer sikkert først derover igen til jul, og til den tid behøver jeg nok ikke at være nervøs for at blive holdt op mod mine egne ord …

Apropos vand, så har vi i dag haft havgus. På Præstøfjorden! Det mindes jeg ikke at have set før, men hvorfor ikke? Det må der vel have været, for det er jo trods alt vand, selv om det er småt. Det var så heller ikke ligefrem den tætte havgus ved Vesterhavet, jeg har læst om, men ikke oplevet, at man kan miste orienteringen i – men den var der!

P1020282P1020284

Når nu jeg alligevel havde kameraet fremme, kunne jeg lige så godt snuppe et par billeder af mine blå kornblomster – selv om de er smukke, har vi for mange af den – de gror overalt, både hvor de må og hvor de ikke må.
Jeg fik til gengæld ikke taget nogen billeder af de mange tusinde bramgæs, vi har set på træk de seneste par dage. Vi går ud fra, at det har været de samme [slags] gæs, som Farmer har set – jeg vidste ikke, at der var nogen, der trak så sent … gik naivt ud fra, at de alle havde så vældig travlt med rugning eller yngelpleje på dette tidspunkt. Skal de højt mod nord, hvad de åbenbart skal, er der selvfølgelig nok først ved at blive varmt nok nu – vi gik bare og undrede os lidt, indtil jeg læste Farmers indlæg.
Det har været utrolig flot at se de mange kæmpestore træk med flere hundrede fugle i kileformene – de fyldte næsten hele himlen sommetider.
Og de mangler bestemt ikke samtaleemner, de gæs!

P1020291

10 kommentarer

 1. Jeg ville bade i den pool hver eneste dag 🙂

  Kommentar af Lene — 18. maj 2018 @ 17:37

  • Så du er en vaskeægte vandhund 😀

   Kommentar af Ellen — 18. maj 2018 @ 18:46

 2. Disse kornblomster er små mirakler. På nært hold ser den dog ikke helt så uskyldig og ren ud … nærmest lidt fedtet, så bierne får noget på benene, når de samler blomstersirup.

  Når du nu siger det, så er det længe siden, at jeg har oplevet havgus her eller ved Kattegat-kysten. Kan det tænkes at det er fordi jeg står for sent op?

  Kommentar af Donald — 18. maj 2018 @ 21:35

 3. Netop nu passerer flokke af gæs vores hus og nattero lader til at være et ukendt begreb for dem – snakkes skal der. De har sikkert travlt med at komme frem, når de flyver på dette tidspunkt. Der er også meget de skal nå, på den korte sommersæson, inden de vender næbbet den anden vej.
  Ellers er det mest svanerne vi har sejlende over hovedet, når de tager turen mellem Arresø og Roskilde fjord.

  Kommentar af fiberfryd — 18. maj 2018 @ 23:23

  • Ja, gæssene flyver døgnet rundt, har jeg også lagt mærke til, men de lyse nætter er jo begyndt, så de har nok ingen problemer med navigeringen 🙂

   Kommentar af Ellen — 19. maj 2018 @ 9:40

 4. Ha ha, Tim har sikkert hukommelse som en elefant (og varmt vand i hanerne), så nu kan du kun besøge dine englændere i vinterhalvåret, hvis du vil undgå en tur i poolen 🤣 Det er godt nok ikke lang tid, de bramgæs har til at få deres afkom på vingerne. Utroligt, at det overhovedet kan lade sig gøre.

  Kommentar af Fruen i Midten — 19. maj 2018 @ 6:45

  • Ja, det er noget værre noget … så som jeg skrev, har jeg vist virkelig skudt mig selv i foden med den bemærkning 🙂
   Det er utrolig kort tid, tænkte jeg også, men man må formode, at de er vant til det.

   Kommentar af Ellen — 19. maj 2018 @ 9:42


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.