Hos Mommer

8. maj 2018

Dorsets Durdle Door – og diverse dagligvarer

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 22:07
Tags: ,

Charlotte og Tim havde et formiddagsmøde i skolen, og bagefter var de begge nødt til at arbejde, så John og jeg legede selvstændige turister med Durdle Door i Dorset som dagens delmål. Der var små to timers kørsel dertil – det er tæt på Ladlam Bay på Jurassic Coast, hvor vi har været, men der var klipperne helt røde, mens det ved Durdle Door var som ved The White Cliffs of Dover.

Durdle Door

Durdle Door

Det var fint, smukt og lidt specielt. I dag var havet så roligt, at kajakroerne kunne hygge sig, men der skal ikke meget vind til, før det er livsfarligt så meget som at småbade, fordi bølgerne er større end de virker og understrømmen er særdeles lumsk. Så sent som for et par uger siden blev en mor med sin 5-årige datter suget med ud, selv om de kun gik i vand til knæene (jeg ved ikke, om det var moderens eller datterens knæ …). Moderen blev reddet, men den lille pige forsvandt og blev ikke fundet igen. Hvor må det være rædselsfuldt at miste sit barn på den måde. Eller … det er jo aldeles rædselsfuldt at miste sit barn, uanset hvordan det sker.

Durdle Door

Vi ankom desværre sammen med en gruppe meget støjende asiater – japanere, tror jeg, og de to på billedet til højre opførte sig som et par overstadige 14-årige, selv om de var godt oppe i tyverne. De stillede sig op alle mulige og umulige steder og poserede på overdrevne og temmelig latterlige måder. Fotograferingen var dog ikke spor for sjov; de tog den tværtimod meget alvorligt og brugte laaang tid på at indtage den helt rigtige positur til hvert enkelt af de mindst 30 billeder, de tog af hinanden … jeg gættede på, at de skulle anvendes på en datingside med den alvor, der blev lagt for dagen under fotoseancerne. Det var, som altid for de flestes af asiatisk herkomsts vedkommende, langt vigtigere, at man kunne se en kunstigt smilende person fremfor det landskabelige motiv.
Det lærer jeg nok aldrig at forstå.

Vi havde god tid, hvorfor vi fandt et Waitrose på vejen hjem, så jeg kunne få suppleret med alt det, jeg ikke kan have, når vi tager herover med fly. Blandt andet syv poser (i alt, altså) af tre slags af det dejlige mel, vi ikke kan få i Danmark. Godt nok er vi på LCHF; dvs. intet brød til os, men da vi tit har overnattende gæster, bager jeg en gang imellem, og absolut intet kan slå det engelske malted flour, strong white eller strong wholegrain flour.
Der er flere varer, der enten ikke kan fås i Dannmark eller er en del billigere herovre. Hellmans Mayonnaise, fx. Det er den bedste efter vores smag, men koster kun en fjerdedel her, så der kom et par store glas i vognen. En yndlings-olivenolie. Chipotle-chilier. Horseradish-cream. Og flere andre gode sager. Ganske som Charlotte skal have visse ting fra Danmark, skal vi have noget med hjem fra England, men det ville da også være dumt ikke at tage det bedste fra begge lande, ikke sandt?

18 kommentarer

 1. Det er dog betagende smukt! England har så meget at byde på. Også lækre uundværlige ting i supermarkederne, og jeg er helt enig i, at når I er i bil, så skal yndlingsvarerne med hjem. Knus Marianne

  Kommentar af marianne bentzen — 9. maj 2018 @ 7:45

  • Jamen vi er jo simpelthen bare enige i det hele, Marianne 🙂

   Kommentar af Ellen — 9. maj 2018 @ 15:13

 2. Hvor er der smukt! Den strand opfordrer i den grad til badning (ja, du skal nok ikke nyde noget), men fredeligt og smukt vand kan altså være tragisk lumsk.

  Kommentar af fiberfryd — 9. maj 2018 @ 12:11

  • Du har så ret … både mht. skønheden og at det ikke frister mig at blive våd – hverken ved denne eller ved andre smukke strande. Lumske eller ej 🙂

   Kommentar af Ellen — 9. maj 2018 @ 15:15

 3. Årh, hvor er der flot 🙂 Og altså også farligt, desværre. Støjende turister er altid irriterende, men mit bedste gæt er, at det ikke nødvendigvis har været japanere. Det er sjældent dem, der ‘fylder’ mest.

  Kommentar af Fruen i Midten — 9. maj 2018 @ 14:42

  • Der ryger desværre nogle stykker hvert år på de syd- og vestengelske kyster, fordi det er langt farligere end det ser ud til.
   Det kan sagtens have været andet end japanere, men kinesere var det ikke 🙂

   Kommentar af Ellen — 9. maj 2018 @ 15:17

 4. Forfærdelig historie om den drukneulykke – vildt at det kunne gå så galt på så lavt vand! Men smukke, smukke billeder! ❤️

  Kommentar af Maude — 9. maj 2018 @ 17:43

  • Ja, det er meget tragisk, men djævelen er smuk her 🙂

   Kommentar af Ellen — 9. maj 2018 @ 18:39

 5. Åh, hvor er I gode til at finde de smukke steder. Ja, selvfølgelig skal I fylde bilen med de særlige engelske ting.

  Kommentar af Betty — 9. maj 2018 @ 20:29

  • Vi har også en vis træning efterhånden 😉
   Også i at fylde bilen …

   Kommentar af Ellen — 9. maj 2018 @ 20:49

 6. Smukt er det bestemt, og minder mig om det græske. Den anden side kunne være Møns Klint. Græsk og dansk samlet på et billede 😉 Absolut et smukt sted og billeder.

  Kommentar af Pigen fra landet — 10. maj 2018 @ 6:36

  • England har det hele og mere til 🙂

   Kommentar af Ellen — 10. maj 2018 @ 8:38

 7. Man er reelt kun selv herre over tingene, indtil vandet når til anklerne. Strømmende vand koster hvert år menneskeliv, fordi kun få kender energimængden i strømmende vand.
  Varer, naturoplevelser, mennesketyper: Man skal nyde og værdsætte hvad man træffer på verden rundt.

  Kommentar af natural2222 — 10. maj 2018 @ 6:45

  • Det tager i hvert fald flere liv hvert år, både det kraftige tidevand og de stærke strømme ved de britiske kyster.
   Det sidste, du nævner, er nemlig sagen i en nøddeskal.

   Kommentar af Ellen — 10. maj 2018 @ 8:41

 8. Rejselysten bliver vakt ved dine billeder, og hvor har jeg tit i Aplperne ærgret mig over at en motorcykel ikke kan rumme lækre anderledes varer 🙂

  Kommentar af Lene — 10. maj 2018 @ 7:10

  • Det har bestemt sine fordele at være i bil – jeg slæber oftest rigtig meget med hjem fra vores ‘selvkørende’ ferier :-).

   Kommentar af Ellen — 10. maj 2018 @ 8:43

 9. Fantastisk landskab. Og en kyst der er lumsk ligesom vestkysten. Tragisk historie… Man skal have respekt for havet!
  De asiatiske selfiefotograferende selviske fotografer træffes overalt.. De må have en speciel fotokultur.
  Nyder at læse om jeres tur.
  Nødvendige fornødenheder må medbringes, når muligheden er der. Det er et andet udvalg i UK. Gitte har også købt specialvarer til FODMAP; de var ikke kommet frem i DK endnu.

  Kommentar af Anne Holtegård — 10. maj 2018 @ 21:11

  • Ja, de må virkelig have et særligt forhold til fotografering derude! Jeg synes ærlig talt, de virker temmelig latterlige, men det får jeg nok smæk for at mene 🙂
   Det er med at benytte sig af alternative indkøbsmuligheder, når de er der.
   Jeg måtte lige google FODMAP, men det er jo i princippet næsten det samme som LCHF, selv om man ved GIttes diæt langsomt begynder på kulhydraterne igen. Jeg har det klart bedst i hele systemet, når jeg overholder LCHF og undgår kulhydrater, som også puster mig op, så at sige.

   Kommentar af Ellen — 10. maj 2018 @ 21:21


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.