Hos Mommer

2. maj 2018

Det var en ny oplevelse – for Charlotte

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 17:17
Tags: ,

Det vejr vi stod op til i morges, var mildt sagt elendigt – 11 grader, blæsevejr og regn i spandevis. Det var desværre også bare den eneste dag i denne uge, Charlotte kunne tage sig en fridag, for hun har kunder både torsdag og fredag. Derudover skal Anna noget med skolen torsdag aften, og fredag sen eftermiddag er der forældremøde med Aubrey.
John og jeg besluttede derfor at dele vores ferie anderledes end først planlagt, således at vi torsdag og fredag tager Midsomer-turen for derefter at køre tilbage til familien og have aftensmaden parat til dem, når de kommer trætte hjem efter en lang dag.
I dag kørte vi tre derfor til Cheddar Gorge, fordi der ligger en tøjforretning, jeg meget gerne ville frekventere. Charlotte har desuden ikke set Cheddar Gorge og det lille, men særdeles autentiske ostemageri i byen. The only Cheddar made in Cheddar.

P1010905
Det var lidt sjovt at kunne vise Charlotte noget i England, hun ikke havde set.
Det lille cheddarostemejeri er hurtigt overset, men interessant nok alligevel – måske netop fordi det har den ringe størrelse, det har. 250 liter mælk går der til at fremstille en ost på 28 kilo. Resten kan man fodre svin med, og det gør man så … de elsker vallen.
Vi holder alle meget af Cheddar i alle mulige afskygninger, så der blev købt riiigeligt med ost med hjem. Gad vide, om vi må have ost med til Danmark? Vi må ikke den anden vej rundt, selv om det er vacuumpakket, men de er lidt mere hysteriske herovre med den slags ting, og jeg satser desuden på, at vi er uinteressante for tolderne, når vi kører i land i Ijmuiden.

P1010900

(Er der en Arthur til stede? Så har vi sværdet i stenen.)

Selve Cheddar er, både pga. osten og af hulerne i og omkring den unikke kløft, som er Englands svar på Grand Canyon, en ren turistfælde, som dog er ganske hyggelig her uden for sæsonen. En af os fik købt lidt tøj, hvorefter vi alle tre fandt en pub og indtog frokosten der.

P1010894

Vejret klarede op i løbet af dagen, og nu skulle det efter sigende stille og roligt blive forår igen, kulminerende i weekenden. Det gider vi ikke klage over.
Bluebells har vi indtil videre kun set i folks haver, men i morgen prøver vi at finde en bluebellskov. Der må være en i ‘Midsomer County’, mon ikke?

Det bliver derfor foreløbig kun til en kort visit her, men vi vender frygteligt tilbage – vi kan jo lige så godt arrangere det hele så praktisk som muligt, og i virkeligheden er det nok en bedre løsning end den oprindeligt planlagte, hvor vi ville have haft en uge hos familien, efterfulgt af en uge i først ‘Midsomer County’ og derefter i de Yorkshire’ske nationalparker.

PS: Ungerne syntes, det var alle tiders med det lejrmad, vi havde med til dem – og de syntes ikke, jeg var blevet spor tosset. De var i hvert fald for høflige til så meget som at antyde det …

Reklamer

7 kommentarer

 1. Det der Midsomer er noget farligt noget. De er mere eller mindre indavlede, tror på mærkelige psykiske manifestationer og slår hinanden ihjel for et godt ord eller mindre, og desuden er politiet der komplet inkompetent og ikke spor kriminalpræventive, så pas rigtig godt på jer selv!

  Kommentar af henny894H — 2. maj 2018 @ 17:22

  • Vi skal nok være forsigtige, men hvis ikke der kommer flere blogindlæg fra min side, så ved du hvorfor 🙂

   Kommentar af Ellen — 2. maj 2018 @ 21:16

 2. Cheddar Gorge – ja tak, ostemejeri – nej tak. Min barndoms skole lå lige over for et mindre ostemejeri, som vi havde adskillige klasseudflugter til. Som oste-hader var det ikke et hit … God fornøjelse med Midsomer County (som jeg måtte google for at fatte Hennys kommentar) 🙂

  Kommentar af Fruen i Midten — 3. maj 2018 @ 8:02

  • En ostehader. Ikke så godt for dig… Men ost og ost er jo 1000 ting, som er lige så forskellige fra hinanden som thaisuppe og engelsk bøf.
   Pyt – dig om det – men du ser nok ikke så meget Barnaby, siden Midsomer ikke rigtig sagde dig noget 🙂

   Kommentar af Ellen — 3. maj 2018 @ 17:14

 3. Godt at kunne ændre planer, når omstændighederne viser sig at være anderledes. God tur til Midsomer. Forhåbentlig kommer I forbi masser af bluebells. Dejlig plan at komme tilbage og have aftensmad klar til familien.

  Kommentar af Betty — 3. maj 2018 @ 8:40

  • Planer er til for at ændres, og Charlotte syntes det var en vældig god ide, at jeg har maden klar til dem 🙂
   Vi har set millioner af bluebells!

   Kommentar af Ellen — 3. maj 2018 @ 17:15

 4. Hvor hyggeligt. Modsat Fruen i Midten er jeg vild med ost (også cheddar), bare ikke de er alt for lagrede. Jeg elskede at komme på min morfars mejeri (han var mejeribestyrer), hvor de også producerede ost, så et ostemageri giver lutter gode minder. Turistfælder er bedst uden turister 😉

  Kommentar af fiberfryd — 4. maj 2018 @ 6:16


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.