Hos Mommer

25. april 2018

Godt, at det er en naturgrund

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 14:11
Tags: ,

Den grundstørrelse, vi har her på torpet (3000 m2), ville jeg hellere have haft i Danmark, men det vidste jeg jo ikke før efter købet af Den Stråtækte – og jeg vil ikke bytte den idyl ud med et hus med en større have. Langt det meste af haven heroppe i svenskerhuset er græsplæne, og med en traktor er det ikke noget problem at slå det – det tager 1½ time, så er den klaret.

PlejetUplejetJeg har bare nogle krukker, jeg sætter blomster i, og mirakuløst nok overlever de altid sommeren igennem, selv om jeg ikke er her til at vande og passe dem. Jeg sætter gerne pelargonier i dem – de kan godt tåle at tørre lidt ud.
De krukker fik jeg plantet til i går; jeg fik også hevet alle de gamle, visne bregneblade af, knækket de høje, stive, visnede strittejaverter af fjerbusken og fjernet de nedvisnede asters. Det tog vel et par timer, så var den have forårsklar.
Der skal så lidt til at gøre hele forskellen på at give et forsømt og uplejet indtryk af stedet og på at få det til at se ud, som om det er ejet af nogen, der godt gider gøre lidt ud af at få det til at se pænt ud.
Mosset, der hurtigt breder sig ud over alle de øverste sten i de mange stensætninger, hev jeg også af. Jeg kan meget bedre lide at se på en nøgen sten end på en mosbeklædt sten.
John synes jeg er lidt fjollet at bruge kræfter på den slags, men i så fald har jeg ikke noget imod at være fjollet – det er ikke noget større arbejde, for mosset sidder helt løst ovenpå, og jeg synes altså, at det får stedet til at se passet ud i stedet for forsømt.

Nogle år har jeg forsøgt at anlægge noget, der kunne minde om bede, og har sat et par stauder i dem, men jeg har ikke rigtig gidet gøre noget ved dem, efter jeg har fået have i Danmark, og derudover kan motivationen ligge på et forholdsvis lille sted, nu hvor torpet er sat til salg.
Men derfor skal det jo alligevel helst give et nogenlunde pænt indtryk på potentielle købere, og det synes jeg det gør nu. Det er på ingen måde perfekt, men det er okay.

8 kommentarer

 1. Det pynter altid, at få gjort et stendige synligt, og er det et muligt første-blik for en køber, kan det være lige så afgørende for handlen som en jobansøgers håndtryk.

  Kommentar af natural2222 — 25. april 2018 @ 21:00

  • Ja, det mener jeg jo også, og giver et sted/hus et forsømt førstehåndsindtryk, så er mange købere hurtigt smuttet igen.

   Kommentar af Ellen — 26. april 2018 @ 6:22

 2. Jeg går i den grad ind for naturgrunde. Vi har jo ikke stensætninger, men mos er der masser af alligevel. I græsplænen.

  Kommentar af henny894 — 26. april 2018 @ 18:20

  • Åh, det har vi også. Både her og hisset, desværre.

   Kommentar af Ellen — 26. april 2018 @ 19:58

 3. Jeg håber snart I får solgt stedet.

  Kommentar af Jørgen — 26. april 2018 @ 19:01

  • Det gør jeg også. Og så alligevel ikke … jeg tænker hver gang, vi er deroppe, på alle de ting jeg vil komme til at savne. Men det må jeg øve mig i at lade være med.

   Kommentar af Ellen — 26. april 2018 @ 20:00

 4. Et hus, der ligger midt i den svenske natur, skal ikke være alt for velplejet; det ser så kunstigt ud, men derfor kan du jo sagtens fjernet det visne og vintertrætte, så de nye skud og blade kan komme til deres ret. Stendiger er utrolig smukke; men jeg er nu også temmelig vild med mosbegroede sten.

  Kommentar af fiberfryd — 26. april 2018 @ 23:57

  • Vi er ganske enige … dog ikke lige mht. mos på stendigerne. Jeg synes de forsvinder lidt, når de er helt grønne 🙂

   Kommentar af Ellen — 27. april 2018 @ 10:18


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.