Hos Mommer

22. april 2018

Fra skitse til virkelighed

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 17:59
Tags:

DækkeservietterDet har været fint vejr i dag, men ikke nær så varmt som de foregående dage. I går var vi til hyggelig frokost på Fyn, og vi kunne sidde ude og drikke eftermiddagskaffen. Jeg synes de var en del længere fremme med de lysegrønne træer på den anden side af Storebælt, end vi er her på vores egn – og jeg bildte mig selv ind, at jeg kunne se, at det alt sammen var blevet grønnere fra om formiddagen til vi kørte hjem ved 18:30-tiden.
Haven er jeg næsten forårsfærdig med – selv dahliaerne er i jorden – så jeg havde tid til at få brugt noget af det lækre, nye stof.
Jeg havde besluttet mig for at sy seks dækkeservietter. 
Først en skitsetegning af, hvordan jeg forestiller mig det færdige resultat. Så lidt udregninger. Det er ret vigtigt at vide, om der er stof nok; det er SÅ surt at løbe tør, når man bare mangler en enkelt strimmel.
Der var rigeligt – jeg kunne have lavet 12 eller måske endnu flere, men jeg har en gang lavet 14 ens, og det svor jeg, at jeg aldrig ville gøre mere. Seks er så alt rigeligt, og det passer fint til to par gæster eller et englænderbesøg.
I begyndelsen lavede jeg altid kun fire, men jeg har oftere brug for flere end det. Derfor seks, som ógså ligger tæt på grænsen for, hvad der er sjovt at lave på én gang.

De er nu færdige, og jeg er i fuld sving med at lave nogle kosmetikpunge – de er nærmest også sat i serieproduktion lige nu. Det er bare om at smede, mens jernet er varmt.
Og mens symaskinen dur … jeg knækkede en nål, fordi jeg kom for tæt på en lynlås, og nu siger den underligt.
Dammit.
Den syr sådan set fint nok, men den siger en forkert og bekymrende raslende lyd, så jeg tør ikke andet end at køre til Køge og aflevere den til reparation i morgen. Det er en kanongod symaskine, og den skulle gerne holde i mange år endnu.

DækkeservietterDækkeservietter

14 kommentarer

 1. Hvor er de fine! ❤️

  Kommentar af Maude — 22. april 2018 @ 18:28

  • Taaak 🙂

   Kommentar af Ellen — 22. april 2018 @ 19:47

 2. Flotte servietter, du har syet – håber ikke det er noget alvorligt (dyrt) med symaskinen. Under alle omstændigheder er det godt med et check en gang imellem!

  Kommentar af Fru Moll — 22. april 2018 @ 21:38

  • Det håber jeg sandelig heller ikke! Men ja, det var faktisk også på tide med smøring og eftersyn.

   Kommentar af Ellen — 23. april 2018 @ 7:41

 3. Der sker meget med træerne på en enkelt dag, lige her ved løvspring, så du kan godt se forskel.
  Da jeg var i lære som væver, havde vi en imponerende udsigt til Kirkeskoven i Søllerød og det var en fast tradition, at den dag bøgen sprang ud, så serverede fru Becker hyldeblomstdrik fra året før med hjemmebagt nøddekage til. Så sad vi der og så skoven langsomt blive grøn. Ganske forunderligt – og meget hyggeligt.
  Jeg håber din symaskine er nem at kurere, så du kan få udnyttet både stoffer og syenergi til flere smukke produkter.

  Kommentar af fiberfryd — 23. april 2018 @ 6:00

  • Sikke en dejlig læremester at have! Og hvor er det fantastisk, at man rent faktisk kan se tingene gro – at det ikke bare er en talemåde 🙂
   Uhh, det håber jeg også, men nu bliver den gennemgået fra A til Z ved samme lejlighed, så den bliver forhåbentlig så god som ny.

   Kommentar af Ellen — 23. april 2018 @ 7:44

   • Om man også kan høre græsset gro, har jeg ikke afprøvet – men det er nok den rette tid på året at gøre det, for hold da op som plænen pludselig er blevet grøn 😳 Plæneklipperen skal vist snart ud af vinterhiet (og burde måske også have været en tur på ‘værksted’).

    Kommentar af fiberfryd — 24. april 2018 @ 6:54

    • John slog græsset første gang i fredags, og søndag trængte det til at blive klippet igen – han bandede mig og min gødning langt væk – så jeg tror, man kan høre græsset gro lige nu 🙂

     Kommentar af Ellen — 24. april 2018 @ 7:54

 4. Flotte dækkeservietter, god bedring til symaskinen – og så var det da en noget blæret udmelding at komme med ‘ haven er jeg næsten forårsfærdig med’. Gid jeg kunne sige det samme, men her er det kun mig, der er færdig …

  Kommentar af Fruen i Midten — 23. april 2018 @ 10:08

  • Meget blæret – men det er heller ikke sikkert, at alle ville synes jeg var færdig, men jeg er færdig nok til at kunne rejse i 14 dage med god samvittighed 🙂

   Kommentar af Ellen — 23. april 2018 @ 13:38

 5. De er fine! Jeg kan godt forstå, at den stak juvel-/bærfarvede stof, du købte, gav dig fornyet inspiration. Jeg ville selv strikke en trøje i den slags farver, og jeg er også næsten færdig, men resultatet bliver en anelse fesent. Sådan er det nogle gange med bomuldsgarn, især når man køber det på nettet. Nå skidt, jeg nok også selv en anelse fesen, og om ikke andet kan den bruges som vinternattrøje. 🙂

  Kommentar af henny894 — 23. april 2018 @ 14:43

  • Jeg elsker disse farver, og når jeg ikke kan bære dem på kroppen, er det fint, at jeg kan nyde dem på denne måde.
   Ærgerligt med dit bomuldsgarn … skærme snyder mindst lige så meget som papir gør, men farven er da ikke helt kassabel, kan jeg forstå 🙂

   Kommentar af Ellen — 23. april 2018 @ 14:51

   • Næh, ikke helt kassabel, så ville jeg have givet garnet til nogle andre i stedet for at strikke af det. Jeg tænker, at det måske ikke ender alt for tosset. Jeg kan godt komme til at se meget gusten ud i stærke farver. Der er tale om 5-6 forskellige farver, jeg gider nemlig ikke strikke ensfarvet, og hvis jeg gør, skal der være noget strukturmønster, ellers er det for kedeligt at strikke.

    Kommentar af henny894 — 23. april 2018 @ 15:20

    • Vi har måske samme hudtype. Alle varme farver får mig til at ligne et lig!.
     Og hvad strikning angår, er vi temmelig enige 🙂

     Kommentar af Ellen — 23. april 2018 @ 16:08


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.