Hos Mommer

15. april 2018

Det kunne jeg måske have sagt mig selv

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 15:20
Tags: , ,

Ramsløg - naturDer er muligvis en grund til, at jeg ikke rigtig kunne finde noget på nettet vedrørende garnfarvning med ramsløg.
Jeg kunne nemlig konstatere, at nok er ramsløg rigtig gode i forbindelse med madlavning, men som farvepotentiale lader det en del tilbage at høre.
Et helt kilo blade kom i suppegryden – først 400 gram, men da suppen forblev næsten vandklar, kom jeg yderligere 600 gram i. Det kogte i et par timer og stod natten over, men det kom der ikke meget mere farve ud af.
Nu skulle det dog prøves – jeg kan jo altid overfarve garnet med noget andet senere, tænkte jeg, så jeg lagde 50 gram natur lammeuld i og gav det den obligatoriske times simren, efterfulgt af ‘naturlig’ afkøling.
Forskellen på resultatet og udgangsmaterialet ses her. Der er ikke rigtig noget at skrive hjem om, men farven i sig selv er såmænd egentlig fin nok – hvis den var kommet frem efter tredje eller fjerde bad. Som førstebadsresultat bliver dette en engangsforeteelse, for selv om der også skal bruges lyse farver, når man strikker fair isle, er de nemme nok at få ved at anvende et ‘udmattet’ farvebad, hvor man kan betragte dem som en form for bonus.

Så har jeg fået uendelig meget mere ud af at have mødt Røde Kors-nørklerne. En af dem kender en, der tidligere har syet patchwork, men som nu ikke kan mere og derfor vil sælge hele sit store stoflager. Hun samler det i matchende farver i poser med et kilo i og sælger en sådan pose for sølle 30 kroner.
Jamen så se da lige, hvad jeg fik for mine 30 kroner – hvis jeg havde købt den lille rulle yderst til venstre, var jeg kommet af med 30 kroner bare for den …

IMG_8369

Det er helt vildt – jeg spurgte, om der kunne erhverves mere i lignende farver plus eventuelt et kilo i blå nuancer, da disse to hører til blandt mine foretrukne. Det ville hun finde ud af til næste nørklertræf på tirsdag.
Til sammenligning koster sådanne fat quarters og fat eights hhv. 50-60 og 25-30 kroner. Førstnævnte vejer omkring 38 gram, så hvis vi dividerer det op i et kilo, er der patchworkstoffer for omkring 1400 kroner! Hvis jeg altså køber det i Danmark … så igen: Det er helt vildt. Jeg håber virkelig ikke, at lageret er udsolgt.
Som om jeg ikke har stoffer nok … men jeg kan modstå alt, undtagen fristelser, og denne var simpelthen for stor.
Her kan blive noget til min søster, som jeg har lovet at lave til hende, samt nogle skønne dækkeservietter og en matchende brødkurv, som vil passe perfekt i mit dejlige køkken.

8 kommentarer

 1. Du er en heldig kartoffel – ja, ikke med ramsløgfarven (den kunne du nok være kommet nemmere til, men intet skal åbenbart lades uforsøgt), men alt det fine stof. Der er vist nok til et par dage eller mere ved symaskinen. Vi keder os da ikke i vores pensionistliv 🙂

  Kommentar af fiberfryd — 15. april 2018 @ 16:21

  • Det var virkelig meget heldigt med det stof … og nej, vi keder os ikke – jeg har ikke engang tid nok til alt det, jeg gerne vil lige nu 🙂

   Kommentar af Ellen — 15. april 2018 @ 17:50

 2. Det lyder som et rigtig godt tilbud – jeg husker fra min tid som patchworker – at det var en dyr hobby. Kærlig hilsen Marianne

  Kommentar af marianne bentzen — 15. april 2018 @ 17:34

  • Det er nemlig meget dyrt. Lidt billigere, når man køber stoffer i USA, men stadig dyr nok 🙂

   Kommentar af Ellen — 15. april 2018 @ 17:51

 3. Sikke da nogle lækre stoffer til sådan en krea-nisse som dig 🙂 Nu er dit helt store problem så, at det rent faktisk er gået hen og blevet forår, så du har slet ikke tid til den slags indendørs kreanisserier …

  Kommentar af Fruen i Midten — 16. april 2018 @ 8:30

  • Jeg håber jeg kan finde tiden, selv om det (endelig) er blevet forår 🙂

   Kommentar af Ellen — 16. april 2018 @ 12:09

 4. Åbenbart er det ikke alt fra naturen, der kan bruges til garnfarvning. Heldigvis kan man så spise ramsløgene, for det var godt nok ikke meget farve, der kom ud af dem.

  Kommentar af Conny — 16. april 2018 @ 14:35

  • Nej, det er ikke alt, der kan anvendes til at farve med, men heldigvis kompenserer ramsløgene ved at smage godt 🙂

   Kommentar af Ellen — 16. april 2018 @ 15:07


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.