Hos Mommer

6. april 2018

Ny sø i baghaven

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 14:23
Tags: ,

Efter et hyggeligt og, ganske som det plejer at være, meget ordrigt stop hos Inge og Hasse i deres svenske sommerhus er vi nu velanbragt i vores eget.
De to tog os med en tur til Fulltofta for at se på de mange storke, som man kan finde der. Man kan, hvis man er interesseret, læse lidt om det her.
Vi så også enkelte storke i den fri natur ikke så langt fra den store voliere.

Stork ved FulltoftaStorke ved Fulltofta

Der var mange par, der lå på æg i rederne, så der er babyboom på vej. Lidt morsom tanke, når nu det er storke, vi taler om her, ikke sandt?

Vejret er flot; med en høj, klar og blå himmel helt uden skyer. Men det blæser. Meget. Og udendørstemperaturen er kun 8°, så det føles koldt. Vi har derfor valgt at sidde inde og kigge ud og bilde os selv ind, at det virkelig er forår, fremfor at gå ud og fryse halvt ihjel.
Da vi ankom, var der 6° inde i huset, men det var da trods alt 13° mere, end der havde været, da det var koldest!

P1010823

Der har, ved vi fra ejendomsmægleren, ligget meget sne heroppe. Det er væk nu, men da her også har været bitterligt koldt, kan væden ikke trænge ned i jorden, hvilket har medført, at vi har fået en sø lige bag haven. Som man kan se herover, kan den næsten ikke komme tættere på grunden uden også at ‘vande’ vores græsplæne. Vandet ses blot et par meter bag en af vildsvine-elhegnets pæle.
Det har vi set en enkelt gang eller to før, men det har aldrig nået helt ind på vores grund, så da man placerede huset her i midten af 1800-tallet, har man sandsynligvis vidst hvad man gjorde.

P1010827P1010827 - CopyDer er voldsomt meget vand i åen, hvilket vi naturligvis ofte ser i forbindelse med, at vinterens sne forsvinder, men det er længe siden, jeg har set påskeliljerne så sent på færde – det er lige før, de først kan nå at blomstre til pinse, tænkte jeg først … indtil jeg kom på nært hold af dem.  Da kunne jeg se, at de, selv om de kun er kommet 5-6 cm op fra jorden, allerede har store blomsterknopper. Det bliver med andre ord ikke langstilkede påskeliljer i år, men blomstre vil de med djævelens vold og magt, og det skal være meget snart!
Vi ser, hvad opholdet heroppe vil bringe – vi skulle bare op og tjekke, om alt var i orden ude og inde, hvilket det er, så vi følger den oprindelige plan og tager hjem igen allerede på søndag.

4 kommentarer

 1. Jeg er godt nok glad for at vi kan skrue op for varmen før vi kommer op i sommerhuset og at vi hele året har huset opvarmet til 10 grader.

  Vores påskeliljer er også i knop, så vi får nok små påskeliljer i år.

  Kommentar af Lene — 6. april 2018 @ 18:11

  • Vi har vænnet os til, at her er hundekoldt i et par timer. Vi har prøvet – én gang – at holde huset bare lidt varmt. Det havde nær ruineret os …
   Bare vi har vores varmetæpper i sengene, så kan vi klare selv frostgrader 🙂
   Er de? Sådan gør de nok bare. Vi må nøjes med minipåskeliljer i år.

   Kommentar af Ellen — 6. april 2018 @ 18:25

 2. Jeg har savnet solen, så den er så hjertelig velkommen. Mine påskeliljer (af svensk afstamning, for løgene er hjembragt fra vores lille torp for tyve år siden) er på nogenlunde samme stadie som jeres deroppe, så inden længe brager foråret løs og det hele går alt så stærkt, at jeg ikke kan følge med. I dag opdagede jeg, at mine blå anemoner allerede står i blomst 😉

  Kommentar af fiberfryd — 6. april 2018 @ 21:38

  • Det er da vist tidligt for anemonerne, er det ikke? De må stå på en god plads 🙂
   Jeg tror også, at foråret kommer bragende ind over os, og alting eksploderer lige på én gang.

   Kommentar af Ellen — 7. april 2018 @ 9:25


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.