Hos Mommer

29. marts 2018

Det har sneet dobbelt så meget som i går

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 15:34
Tags: , ,

Fantastisk påskevejr

“Det har sneet dobbelt så meget som i går”, siger hun.
Jamen … det giver jo ikke mening, fordi langt det meste af året sner det slet ikke, og når noget kan have værdien 0, kan man ikke tale om hverken for-, fem eller tidoblinger. Vil [nog]en nok hævde …
Det giver dog fint mening for mig, og det har i øvrigt også sneet dobbelt så længe. Winking smile
Det har nemlig sneet uafbrudt siden en gang i nat; visse steder kan man ikke komme frem for drivedannelser i forbindelse med fygning. Det er tøvejr, men det fyger hurtigere til, end det kan nå at smelte, så sneplovene kører i fast rutefart forbi os.
JEG GIDER IKKE. Påsken skal, efter min definition, bruges til de indledende haveøvelser, men det kan jeg vist godt skyde en hvid pind efter. Tøhø. Meget hvid, endda … snehvid, faktisk.

Så er det sandelig godt, at jeg samlede løgskaller i England, fordi jeg gerne ville have de manglende 20 gram til at kunne farve endnu et batch garn.
Vi brugte heldigvis en del løg, mens vi var derovre, så jeg fik 32 gram skaller med hjem.
Charlotte og jeg stod og kogte lidt suppe (!) på, hvad en tolder ville sige, hvis han hev en plastpose med løgskaller op af min kuffert …

Gule løgskallerDe 112 gram blev kogt til en effektiv suppe, som jeg satsede på kunne klare hele 150 gram garn, nemlig et gråt superwash, et lysegråt merino og noget naturfarvet lammeuld. Andet bad tog et gråt og et hvidt superwash, samt endnu et naturfarvet lam. Tredje bad var en prøve med gråt superwash, men nu var der ikke mere gult krudt i bøssen, så garnet blev en bleggrågrøn. Sandsynligvis også fordi det var ubejdset, og selv om jeg puttede alun med ned i farvegryden, tror jeg det var en kombination af svag suppe og ineffektiv bejdsning, men så er det afprøvet. Nogle siger, at man sagtens kan bejdse, mens man farver – jeg har ikke helt troet på det, og jeg mener at have bekræftet det her, idet suppen, på trods af, at det var tredje bad, stadig var stærkt gul.

Jeg elsker løgskalsgul. Denne gang har jeg helt undladt at tage skaller med fra rødløg, da de giver en mere grønlig farve, hvilket jeg ikke var interesseret i.
Garnerne bør – som sædvanlig – ses i virkeligheden. Især de første to fra venstre har en vidunderlig glød, som kameraet ikke kan fange.
Jeg har netop, som beskæftigelse til en hyggelig Barnabyepisode, strikket et sjal færdigt, til hvilket jeg har brugt fem af nuancerne fra blåtræsfarvningen (billede senere; sjalet ligger i vand nu), og lige om lidt går jeg i gang med et Røde Kors-tæppe med et tidligere batch fra farvning med løgskaller.
Jeg har strikket 2900 gram i løbet af årets første kvartal, hvoraf 1400 gram er af mine plantefarvede garner og 1000 gram til Røde Kors af ’gammelt’ lagergarn. Det giver 500 grams forbrug af nyt købegarn, så det går indtil videre den rigtige vej for mig.

8 kommentarer

 1. Godt du kunne finde noget andet at bruge tiden på, smukke farver i øvrigt. Datteren blev forsinket netop pga snevejr henover Sjælland. Det er utroligt at det kan blive ved.

  Kommentar af Lene — 29. marts 2018 @ 17:24

  • Ja, det er da utroligt – jeg håber din datter nu er ankommet i god behold!

   Kommentar af Ellen — 29. marts 2018 @ 17:28

 2. Her er faldet lidt snefnug, men intet bliver liggende … vi burde vist bytte lokalitet, haha.
  Det er meget smukke farver, der kommer ud af løgskallerne. Jeg må have fat i noget gråt og lysegråt garn, så der bliver lidt flere nuancer at lege med i samme farvegryde. Har du prøvet at farve med udelukkende rødløgsskaller? Jeg har set farver fra brun og rødbrun til grønne nuancer – der er godt nok ikke den store overensstemmelse.

  Kommentar af fiberfryd — 29. marts 2018 @ 21:26

  • Ja, det burde vi – vores præferencer har helt byttet plads i år!
   Lysegråt merino er fantastisk at farve på – hvis du ser et godt tilbud, så sig endelig til 🙂
   Jeg har ikke prøvet med kun røde skaller; det spiser vi vist ikke nok af dem til … på den anden side holder skallerne jo sig uendeligt, så jeg kunne jo bare starte på at samle – og jeg har i øvrigt også lagt mærke til de mangfoldige resultater af dem.

   Kommentar af Ellen — 30. marts 2018 @ 8:13

 3. Her det bare koldt…. lidt is i luften men intet på jorden

  Super flotte garn… lidt vild med det grønne i midten.

  Jeg tænkte også på tolder da du sagde løg fra England. .. det gad jeg godt se optaget på video.

  Kommentar af Anette — 29. marts 2018 @ 21:55

  • De er nemlig flotte, de farver.
   Hvis jeg kan få en saks med fra Heathrow, så vil de sikkert bare nøjes med at tro, jeg er en mærkelig én, der tager løgskaller med i bagagen. 🙂

   Kommentar af Ellen — 30. marts 2018 @ 8:15

 4. Og her er ikke et snefnug. Har hentet sønnen i lufthavnen; arbejder på Bornholm. Han nød, at det ikke var hvidt udenfor!
  Kan godt forstå, du er træt af sne. Sol og lune vinde tak!
  Smukke farver af løgskaller😃 De gløder nærmest.
  Jeg er imponeret over dit forbrug. Du har været flittig.

  Kommentar af Anne Holtegård — 29. marts 2018 @ 22:52

  • Når han kommer fra Bornholm, så forstår jeg godt, hvis han nyder forskellen ekstra meget!
   De gløder nemlig – rigtig meget!
   Jeg har farvet meget, men det skal jo også helst bruges … jeg er dog i fuld sving 🙂

   Kommentar af Ellen — 30. marts 2018 @ 8:17


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.