Hos Mommer

28. marts 2018

I brokkehumør

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 14:28
Tags: , , ,

Vintervindue tæt på 1. aprilAltså, det her vejr! Me not like. Me absolutely not like. Jeg vågnede klokken seks i morges til snestorm. Uden overdrivelse: en veritabel snestorm. Megen blæst og meget sne. Ikke slud. Sne. Og langt det meste af det ligger der endnu.
Det smelter, men meeeget langsomt. Hvis jeg skal se på den lyse side af situationen, så er temperaturen steget til det femdobbelte siden klokken ni, nemlig fra 0,2° til 1,0°.
Begejstringen kender ingen grænser. Jeg lyver.
Billedet er af køkkenvinduet, hvorigennem man måske fornemmer en kold og hvid fjordudsigt. Sådan skal et køkkenvindue ikke se ud tre dage før den 1. april – sneen i hjørnet er ikke noget, der stammer fra en spraydåse. Hvis det også ser sådan ud om tre dage, håber jeg det er en aprilsnar, og at vejret tager sig alvorligt sammen.

Det elendige vejr gjorde mig ikke specielt venligt stemt, så jeg tænkte, at det var det rette tidspunkt at kontakte We Park You Fly i Københavns lufthavn. Jeg skal dog indlede med at sige, at WPYF er rigtig godt, og at det er noget, vi har tænkt os at fortsætte med, for vi nyder (bl.a.), at vi ikke skal gå langt i dårligt vejr eller tænke på isslag og andre ubehageligheder, der kan vente os ved hjemkomst. Vi afleverer og afhenter bilen lige under afgangs-/ankomsthallen og den er tør og lige til at gå til, når vi kommer trætte hjem og bare vil hjem
Men. For der er et men. Vi har nemlig henholdsvis undret os over og blevet irriterede på dem, der flytter rundt med vores bil, efter vi har afleveret den på den sædvanlige James Bond-facon. 
Hvorfor er begge forsæders nakkestøtter altid blevet flyttet maksimalt højt op? Hvorfor skal der to til at flytte bilen? Og kan det virkelig passe, at de alle er væsentligt højere end os begge? De kører den ikke ret langt væk eller ligefrem kører tur i den (det har Tim og Charlotte faktisk været ude for!), for kilometertælleren bliver aflæst, når vi ankommer. Dette sidste er godt nok forholdsvis nyt, så jeg har lumske anelser om, at folk har haft klaget over, at deres bil er blevet brugt.
Det andet, der irriterer os er, at det åbenbart er livsnødvendigt for dem (for de er jo to om det … ) på den korte køretur at stille radioen over på P3, som vi aldrig hører. Herregud – kan de ikke holde ud at høre P4 i to minutter, kan de skrue ned, kan de.
Jeg sendte en mail, og to timer efter fik jeg svar. De skulle nok sørge for, at radioen fremover bliver ladt i fred, men de kunne ikke garantere, at nakkestøtterne ikke bliver rørt, da “personalet er af forskellig højde”. De gled dermed uelegant af på min undren over, hvorfor der skal pilles ved begge nakkestøtter, og hvorfor det er hver gang, der bliver det.
Og nu må I gerne tænke, at dette er petitesser, og at jeg er sart. Det er mig, der er kunden, og det er derfor pr. definition mig, der har ret. 

26 kommentarer

 1. Så vil jeg også brokke mig😉:
  – Temp. er IKKE femdoblet, når den stiger fra 0,2 til 1 grad C., fordi der regnes ikke ud fra et absolut nulpunkt. Du siger heller ikke at tiden/klokken er femdoblet, når tiden er gået fra f.eks. klokken 00:12 til 01:00 eller 02:00 til 10:00.
  – Hvis bare en af chaufførerne er højere end jer BEGGE, vil det være sensationelt.
  Mvh. og husk at julen varer lige til påske😂

  Kommentar af Kristine — 28. marts 2018 @ 15:32

  • Det med tiden ville jeg da heller aldrig sige, men at temperaturen er fordoblet eller hvad den nu måtte være, kan jeg ikke se noget forkert i. Så må vi heller ikke sige, at temperaturen er dobbelt så høj som i går, hvis den er steget fra fx 10 til 20 grader? Den køber jeg ikke og kan ikke se, hvad det skulle have med et absolut nulpunkt at gøre. 20 er det dobbelte af 10 og 1 er 5 x 0.2, både med og uden absolutte nulpunkter.

   Kommentar af Ellen — 28. marts 2018 @ 15:55

   • Hvilken faktor er temperaturen steget med, når temperaturen stiger fra 0 grader C. til 4 grader C.? Ifølge din metode så bliver det til et falsk udsagn, da et eller andet gange nul aldrig kan blive lig med fire.
    Mvh.

    Kommentar af Kristine — 28. marts 2018 @ 17:27

    • Nu skal jeg betro dig noget, Kristine: Jeg er faktisk ret ligeglad. Jeg brokker mig bare over vejret, og selv om du har ret, får det mig ikke til at rette i indlægget. Det med femdoblingen var mest af alt for at give det hele et stænk humor. Det kan være, andre kan se det morsomme i det.

     Kommentar af Ellen — 28. marts 2018 @ 17:47

 2. Jeg hørte fra en som kom fra Faxe, at det næsten var umuligt at se hvor man kørte.

  Jeg synes også det er mærkeligt, at nakkestøtterne skal flyttes, for sådan en lille køretur, som jeg går ud fra det er. Det ville også irritere os. Jeg kan forst man skal stille på sædet, men ikke nakkestøtter. Radioen ville jeg nok ikke tænke så meget over, for vores skifter selv kanaler, når og hvor det passer den, men der er også irriterende.

  Kommentar af Pigen fra landet — 28. marts 2018 @ 17:57

  • Det var virkelig dårligt vejr. med en del ulykker til følge, desværre.
   Det er virkelig irriterende … men jeg ville nu også blive ret irriteret, hvis vores radio selv fandt på at skifte kanal. Jeres må være meget selvstændig – vores skifter kun fra den ene sender til den anden, men forbliver på P4, som ikke altid sender det samme over fx Sjælland og København.

   Kommentar af Ellen — 28. marts 2018 @ 19:11

 3. Jeg kunne altså også godt tænke mig noget bedre vejr. Tredobbelt så godt, mindst!

  Jeg har ikke nogen forklaring på den med nakkestøtterne. Med mindre nogen bruger bilen som sort taxa, mens I er væk og gør sig den ulejlighed at skrue kilometertælleren tilbage, inden I får bilen igen. Men hvis nogen gad have så meget besvær, kunne de vel også stille nakkestøtterne tilbage?

  Kommentar af henny894H — 28. marts 2018 @ 18:15

  • Ja, mindst!
   Jeg tiltror dem trods alt ikke, at bilerne i den grad bliver misbrugt, mens vi er væk, men det undrer mig – og jeg tror ikke, man kan pille ved kilometertælleren, medmindre man er meget dygtig.

   Kommentar af Ellen — 28. marts 2018 @ 19:15

 4. Her har det ikke sneet (andet end et par gram), men vinden er hundekold, uanset om man måler det absolutte nulpunkt i Celsius eller Kelvin. Det hænder, jeg kører med taxi (fx til/fra lufthavnen 🙂 ), men jeg har aldrig tænkt på, at man kan justere nakkestøtten, og har aldrig følt et behov. Sådan er det at være uvidende cyklist, der aldrig hører radio, medmindre den er tændt i taxien.

  Kommentar af Eric — 28. marts 2018 @ 18:57

  • Den bider virkelig i dag! 0°C virker som 0° K … cirka 😉
   Som ikke-bilist kan du nok heller ikke formodes at kende bilernes finesser, men det gør vores ‘flyttemænd’ desværre.

   Kommentar af Ellen — 28. marts 2018 @ 19:20

 5. Du har altid ret, Ellen! Og man må gerne beklage sig til vejrguderne over sneen også – jeg vil godt være medunderskriver! ❤️

  Kommentar af Maude — 28. marts 2018 @ 19:49

  • Det har jeg da! (Vil du ikke godt fortælle min mand det ved lejlighed?)
   Jeg er sikker på, at jeg ville kunne samle en hel del undskrifter til dette vinterbrok 🙂

   Kommentar af Ellen — 28. marts 2018 @ 20:11

 6. Her sner det ikke… men det koldt…meget koldt ….. alt for koldt….
  mystisk med begge nakkestøtterne .
  bruger de mon bilen og gør noget ved kilometer tælleren? Det ville jeg mistænke.

  Kommentar af Anette — 28. marts 2018 @ 20:24

  • Det er ALT for koldt, ja!
   Jeg tror altså ikke på, at et sted som Københavns lufthavn ville stå model til, at kundernes biler bliver brugt til diverse formål. Nogen ville hurtigt finde ud af det, og jeg kan sagtens forestille mig balladen, der ville komme, så. Og så tror jeg heller ikke, at man sådan bare lige kan pille ved den kilometertæller.

   Kommentar af Ellen — 28. marts 2018 @ 20:35

 7. SGU så !!!!!!!

  Kommentar af udvandreren — 28. marts 2018 @ 21:51

  • Annette: 🙂

   Kommentar af Ellen — 29. marts 2018 @ 5:39

 8. Vejret holder jeg mig fra at kommentere 😉
  Men det er mystisk med bilpillerierne. Nu du selv bringer den ‘iskolde’ marts måned på banen: Kunne det tænkes, at personalet holder deres pauser i bilerne med kaffe og (yngre) musik og måske også snupper en powernap eller to, hvis der er lidt for sløvt?

  Kommentar af fiberfryd — 28. marts 2018 @ 23:45

  • Det var ikke en helt umulig tanke, Ditte. Jeg vil virkelig gerne have opklaret det med to flyttede nakkestøtter.

   Kommentar af Ellen — 29. marts 2018 @ 5:41

 9. Sådanne mysterier kan man bruge meget tid på at spekulere over.
  Her sner det ikke, men det er hundehamrende koldt. Jeg kan godt forstå at du er træt af sneen, men der er ikke så meget at gøre, så brok du dig bare, håber det hjælper 🙂

  Kommentar af Lene — 29. marts 2018 @ 10:25

  • Det kan man, men jeg dropper det til næste gang vi er afsted 🙂
   Jeg er hamrende træt af det, men det hjælper ikke at brokke sig, har jeg konstateret, for det er blevet værre i dag!

   Kommentar af Ellen — 29. marts 2018 @ 10:30

 10. Du må gerne beholde sneen! Jeg savner den ikke…
  Her er ikke noget sne… Og jeg håber, det holder sig i den sydlige del af landet.
  Men her blæser med en jammerlig kold vind. Den går genem termo og uld.
  Man siger jo, at April gør som den vil… Hvad mon vi har i vente?

  Kommentar af Anne Holtegård — 29. marts 2018 @ 10:41

  • Jeg er ved at skaffe mig af med den!
   Vores bidevind har nu vendt sig og kommer fra vest, så der er forhåbentlig blidere vinde i vente – og helst i hele april, tak 🙂

   Kommentar af Ellen — 29. marts 2018 @ 14:25

 11. Vejret kan vi kun blive enige om – jeg tror, vi er ved at sne inde på Bornholm. Bølgerne er 4 meter høje og sneen flyver vandret. MEN at flytte på nakkestøtter osv det er dælme dårlig stil – jeg har oplevet det når vi har haft bilen på værksted. Sædet skubbet HELT tilbage HVER gang – er alle mekanikere 2,5 meter høje?? Rattet ændret OG radioen ofte helt ændret med nye programmer lagt ind. Det er altså ikke kundeservice, for behøver man rykke rattet for at køre bilen ind og ud af værkstedet? Eller ændre på radioen. Det er godt nok mærkeligt :-/

  Kommentar af Moster Tulle — 29. marts 2018 @ 10:42

  • I tager til Bornholm i påsken og får snevejr! Det kunne man ikke vide …
   Endelig en lidelsesfælle! Tak, Moster Tulle – jeg synes det er rart at vide, at jeg hverken er den eneste det sker for eller den eneste, der lader mig irritere af det, for nej, det kan ikke være nødvendigt, og jeg ville klage til værkføreren, hvis jeg var dig.

   Kommentar af Ellen — 29. marts 2018 @ 14:28

 12. Vejret er noget møg, helt enig, øv! Men resten, nej. Selv om jeg nok er ret meget i mindretal, synes jeg altså, at radio- og nakkestøtteindstillinger er under bagatel-grænsen. Faktisk undrer det mig, hvis chaufførerne ikke har instruks om at indstille nakkestøtterne, så de passer, hver eneste gang. Uheld kan jo forekomme. At de er to i bilen, er nok ren logistik – to biler ud og én hjem. Mht. radioen er det jo bare (går jeg ud fra) unge fyre, der udfører deres kedelige, ikke særligt velbetalte job, så I kan føre jer frem som James Bond. Og det tager et splitsekund at sætte radioen tilbage på den ‘rigtige’ kanal. Næh, se på det positive: I slipper for bøvlet, og bilen kommer retur uden skrammer, og der er hverken røget eller spildt pomfrit-sovs i den 😉

  .. Men nu sner det. Karma, går jeg ud fra 🙂

  Kommentar af Fruen i Midten — 29. marts 2018 @ 14:59

  • Du godeste … jeg havde ikke tænkt på, at de måske har langt tilbage, når de har afleveret bilen. Flovt.
   Men det med radioen irriterer mig. Det er unødvendigt, det tager ikke os mere end et splitsekund, og hvis det virkelig er så hurtigt gjort, kan de jo selv stille den tilbage igen!
   Okay, måske har du ret i, at jeg bare skal være glad for, at det ikke er værre 🙂

   Kommentar af Ellen — 29. marts 2018 @ 15:40


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.