Hos Mommer

23. marts 2018

En fantastisk skole

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 14:00
Tags: , , ,

Tirsdag klokken 14 var der et musikshow i underskolen, hvor Aubrey går på sidste år, inden han starter i secondary school, hvor Anna går nu. Tim tog på arbejde, og C skaffede en ekstra billet, så både John og jeg kunne komme med. Da vi kom, var der en kvinde i gang med at dirigere nogle kanonsyngende børn (ikke kaNON, men KAnon). Det var musiklæreren, som “er skøn” ifølge Charlotte. Jeg må da også sige, at vi var særdeles imponerede over, hvad hun kunne få børn helt ned til 5-6 år til. Det er altid sødt, når små børn gør deres bedste, men her var det bedste rigtig godt, mens man samtidig ikke var et sekund i tvivl om, at ungerne havde en fest med at gøre det, de hver især nu gjorde. Det er alt sammen frivilligt, hvorfor vi også kun så Aubie deltage i koret til afslutningen, hvor samtlige 5. og 6.-årgangsklasser deltog, for sådan noget gider han absolut ikke, hvilket vist også tydeligt fremgår af hans ansigtsudtryk.

Warminster school (3)Warminster school (7)

Så var det en noget gladere og stoltere dreng vi så, da børnene efter showet skulle vise forældre og bedsteforældre de respektive klasselokaler.

Warminster school (10)Warminster school (11)Warminster (2)

Jeg ved selvfølgelig godt, hvad mange mener om skoleuniformer, men mormor her er altså ret stolt af sin søde, lille, store og dejlige gentleman.
WarminsterMormor her er dog også meget, meget glad for at se, hvad den skole har gjort for især Aubrey. Anna har ingen problemer, men elsker alligevel den nye skole, og Aubie er jo svært ordblind, hvilket på ingen måde forhindrer ham i at være hurtig i replikken, men så snart han skal skrive noget, går han nærmest helt i sort.
Skolen har det princip, at det stadig, selv i vore elektroniske tider, er vigtigt at lære at skrive i hånden, men indrømmer, at de en sjælden gang gør en undtagelse. Aubrey er en af dem. De lærer ham blindskrift på et tastatur, for de mener, at så skal han i det mindste kunne skrive lynhurtigt på den måde i stedet for. Drengen er glad og går til den med omhu og entusiasme.
Læreren kapitulerede, efter hun engang sagde til ham, at nu skulle han ikke skrive denne opgave, men i stedet diktere til hende, hvad han ville have skrevet, hvis han havde kunnet.
Det gjorde han, og læreren havde bare tænkt WOW! Den dreng skal ikke hindres, bare fordi han har svært ved at lære at stave og skrive.
Han er blomstret op på den skole i en grad, jeg ikke havde troet mulig. Hans selvtillid vokser og vokser, hvor den i den gamle skole blev pillet mere og mere af ham, fordi der ikke var for fem øre forståelse for hans handicap, hvilket fik alle til at tro, at han var dum. Jeg kunne have kvalt den lærer!
Han er ikke dum, og han elsker alle naturfag i en grad, der får lærerne til at bemærke hans store glæde ved at lære. Han lytter mere intenst, fordi han har svært ved at læse sig til det, og sommetider er han helt skæv i hovedet, fordi han ikke vil gå glip af nogen af ordene. 
Den skole er bare det bedste, forældrene har gjort, ikke kun for ham, men også for Anna. Den er måske nok dyr, men hvordan kan man gøre hele denne store forskel for børnene op i penge? Svaret er, at det kan man ikke.
Mens vi ventede på, at Anna skulle få fri, gik vi på pub, hvor nogen fik kaffe og andre fik en stor isdessert oven på dagens korprøvelser.

Reklamer

22 kommentarer

 1. Og så er han en yderst charmerende charmetrold 🙂

  Kommentar af Kisser — 23. marts 2018 @ 14:18

  • Oh, tak, Kisser – det synes jeg jo også, men er muligvis en anelse forudindtaget 😉

   Kommentar af Ellen — 23. marts 2018 @ 23:52

 2. Skøn fortælling om at havne på det rette sted på den rette tid med de rette mennesker omkring sig.

  Kommentar af Lene — 23. marts 2018 @ 14:38

  • Ja, Lene, det er lige netop sådan det er 🙂

   Kommentar af Ellen — 23. marts 2018 @ 23:52

 3. Dejligt, skønt og fantastisk, at der findes skoler, hvor man bare kan finde ud af at tage hånd om eleverne, så de vokser og strutter af selvtillid og glæde. Jeg ville også vælge at betale ved kasse et og så iøvrigt leve af havregrød, hvis det var nødvendigt 🙂

  Kommentar af Fruen i Midten — 23. marts 2018 @ 15:06

  • Nemlig, Frue. Det gjorde jeg med C, da hun startede med at gå i skole, selv om jeg sad meget hårdt i det, men det er rigtigt, det med havregrøden 🙂

   Kommentar af Ellen — 23. marts 2018 @ 23:54

 4. Godt, at børnene er i en god skole nu. Det er bare, i mine øjne, sørgeligt, at det skal være nødvendigt at betale store summer for at få et relevant skoletilbud til en dreng med ordblindhed. Desværre rykker de tilstande også nærmere her.

  Kommentar af henny894H — 23. marts 2018 @ 15:12

  • Deri kan vi ikke være uenige, Henny. Og så er vi vist oven i købet endnu længere tilbage i DK, fordi, som jeg har opfattet det, kun er EN lærer til op til 28 elever. I England har de to lærere på, hvis der er 20 elever eller mere.

   Kommentar af Ellen — 23. marts 2018 @ 23:56

 5. Det er da virkelig en solskinshistorie! Sikke en dreng! ❤️

  Kommentar af Maude — 23. marts 2018 @ 15:31

  • Ja! Og vi elsker solskinshistorier, gør vi ikke? 🙂

   Kommentar af Ellen — 23. marts 2018 @ 23:57

 6. Den is er på størrelse med kirken i forrige indlæg!
  Lærere der nedgør børn er et onde. Lærere der styrker børn er et gode.

  Kommentar af Jørgen — 23. marts 2018 @ 17:05

  • Haha, der er ikke meget galt, og han kunne da heller ikke spise det hele 🙂
   Ja, helt enig, men de førstnævnte bliver ikke ansat i en betalingsskole – deri ligger en del af forskellen på de to skoleformer. Der er (heldigvis) flest af sidstnævnte i kommuneskoler, men desværre også nogle af de andre.

   Kommentar af Ellen — 24. marts 2018 @ 0:00

 7. Det går over min forstand, hvad blazer og slips har med skoleelevers læringsmiljø at gøre.
  Godt for knægten, at skoleskiftet gør ham godt, men uendelig trist, at det er et økonomisk privilegium, som slet ikke er alle forundt.
  Nu ved jeg ikke (og behøver ikke at vide det), hvor svær As dysleksi er, men der findes jo div. digitale hjælpemidler såsom fra tekst til tale og omvendt, der kan være relevante, men det ved forældre/skole sikkert allerede.
  Mvh.

  Kommentar af Kristine — 23. marts 2018 @ 17:35

  • Det er heller ikke alt, man skal forstå 😉
   Men ellers er vi jo så ganske enige. Aubie ligger, men det er kun et ukvalificeret gæt fra min side, i midten af ordblindeskalaen. T & C har de seneste to år betalt for privat ekstraundervisning til ham, hvilket var rigtig godt og bragte ham længere end skolen kunne/ville, men nu har den nye skole taget over, og jeg tror de har været inde over samtlige tilgængelige hjælpemidler, hvoraf nogle er i brug og andre er skrottet eller må vente lidt endnu.
   Det bør nok nævnes, at skolen (den gamle) nægtede at give drengen fri til at kunne frekventere omtalte tutor, men der satte C naturligvis hælene i og fortalte dem, at hun ikke spurgte om tilladelse, men informerede dem!

   Kommentar af Ellen — 24. marts 2018 @ 0:11

 8. Dejligt han landede et sted der forstod ham, lyder som en god skole for begge børn. Og flot ser han ud i sin uniform.
  skoleuniform har både fordele og ulemper syntes jeg

  Kommentar af Anette — 23. marts 2018 @ 17:59

  • Det er en fantastisk skole, men det bør det også være til den pris 🙂
   Mht. skoleuniformer er vi helt enige: Der kan tales både for og imod.

   Kommentar af Ellen — 24. marts 2018 @ 0:12

 9. Nej, ordblibdhed er ikke lige med dumhed, men desværre opfattes det tit sådan. Det er synd for børnene, siger en, der selv har kæmpet kampe med skole og lærere. Dejligt at læse, at det går fremad.

  Kommentar af Pigen fra landet — 23. marts 2018 @ 19:35

  • Åh ja, jeg ved jo lidt om, hvilke kampe I har kæmpet, og altid går det ud over de stakkels børn, hvis der er uforstående og/eller uvidende lærere. Det er virkelig synd for ungerne.

   Kommentar af Ellen — 24. marts 2018 @ 0:15

 10. Åhhh… been there, done that! Jeg fik helt ondt i maven af minderne om kampen med skolen og manglende støtte trods bøn om hjælp til både sønnen og til mig som forælder.
  Turen på ordblindeefterskole blev hans chance for at lære og at finde sig selv. I dag har han taget 4 uddannelser og haft en periode som tillidsrep på en arbejdsplads. En voksen mand, der hviler i selv.
  Det glæder mig, at A er landet på et sted med plads og vilje til at rumme hans udfordringer. Han har et godt hovede og en god støtte til at komme langt mod sine egne drømme.

  Kommentar af Anne Holtegård — 24. marts 2018 @ 15:37

  • Hvor er det dejligt at høre om (endnu) en succeshistorie. Man skal åbenbart virkelig være ‘på’ som forælder for at få gjort noget for de stakkels ordblinde børn. Det er synd for dem, der ikke har ressourcestærke forældre – de er vel næsten tabt på gulvet på forhånd, for jeg kan ikke se, hvordan ungerne selv skal kunne kæmpe den kamp.

   Kommentar af Ellen — 24. marts 2018 @ 16:58

 11. Jeg glædes på Aubies vegne, men tænker på, hvor svært det er for børn uden de muligheder. Alle de unødvendige nederlag og læse/staveproblemer de risikerer at måtte slås med resten af livet. Tænk, at ordblindhed stadig (også af visse lærere, der om nogen burde vide bedre) opfattes som dumhed og at der er børn med dette handicap, som (trods gode hjælpemidler og læsepædagogiske muligheder) bliver ladt i stikken i skolerne. Det er skammeligt.

  Kommentar af fiberfryd — 28. marts 2018 @ 0:12

  • Vi kan kun være enige, Ditte, og vi er glade for, at C&T har råd til skolen – ellers var Aubrey ilde stedt.

   Kommentar af Ellen — 28. marts 2018 @ 7:24


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.