Hos Mommer

10. marts 2018

En lang dags rejse mod … hygge

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 14:26
Tags: ,

Det er faktisk forkert af mig at [mis]bruge det meste af titlen på Eugene O’Neills skrækkelige tragedie som dagens overskrift, for der er kun selve ordene til fælles – og de er endda overdrevet her, for jeg var trods alt ikke hele dagen om at komme fra Præstø til Birkerød. Og selv om det hurtigt blev mørkt efter jeg ankom, var det en rejse der førte til at møde fem gode, gamle kolleger – og lærer Andrew, som sandelig holder fast i at ville deltage i at møde sit Dream Team, selv om vi alle er ældre end ham. De fleste en hel del ældre …
Men to timer tager det i alt fra Den Stråtækte, når det kører på skinner, og det gjorde det i alle betydninger i går. Søde John kørte mig til Køge, hvor jeg hoppede ind i et E-tog, og 1 time og 9 minutter efter stod jeg af på Birkerød Station, hvor aftenens værtinde hentede mig. Det kan ikke være nemmere.
Til gengæld er det ikke helt så nemt, når man skal hjem igen. Der går ingen hurtigtog og der går ingen direkte tog. Jeg forstår selvfølgelig godt hvorfor, men som individ ville jeg ønske det var omvendt; at rejsen var kortest, når man er træt og længes efter sin seng. Som kompensation for den længere tid er billetten 12 kroner billigere – 63 kroner i stedet for eftermiddagens 75.  
Jeg blev sat af på stationen lidt over kl. 23. Tog bumletoget og skiftede på Hovedbanegården til et andet bumletog. Heldigvis havde jeg selskab af Andrew til jeg skiftede tog, men de 16 minutter på den hundekolde perron var laaange.
Kl. 01 landede jeg i Køge, hvor John holdt og ventede på mig. Jamen han ER altså sød! Vi var hjemme 01:45, så ingen af os var helt friske mere.
Det var meningen, at han skulle have haft sovet, og jeg skulle vække ham en time før forventet ankomst, så han kunne nå at få en kopkaf, inden han kørte.
Det skete bare ikke, for han blev indfanget af en film.
Vi sov – aldeles uhørt for os begge – helt til halvni, så vi er ikke specielt smadrede, heldigvis.

Og hvor var det dog dejligt, skønt og herligt igen at have en aften sammen med Det Fast Sammentømrede Engelskhold! Jeg NØD det … jeg blev opdateret både på Rigets Tilstand og på kollegernes liv og færden siden vi sidst sås; der var, som altid, en del nyheder, både gode og dårlige.
Det er en fast bestanddel af sammenkomsten, at de fortæller Marianne og mig, hvad der er sket på vores gamle arbejdsplads, men det er bestemt ikke fordi vi taler arbejde hele aftenen, for det har ingen af os lyst til. Vi når gerne hele verden rundt en gang eller to, men der er alligevel aldrig tid nok, synes jeg, så allerede inden jeg er hjemme igen, glæder jeg mig til næste gang, vi skal mødes. 
Hvis jeg blev nødt til at vælge, ville jeg hellere holde fast i disse sammenkomster end i de halvårlige veteranarrangementer oppe i firmaet.

12 kommentarer

 1. Det lyder jo som det var umagen værd at bruge en god del rejsetid på det glimrende arrangement. Men beskrivelsen af rejsetiden får mig til at tænke på, hvor bøvlet det bliver at besøge familien, der bor 40 km herfra, når det på et tidspunkt ikke lader sig gøre at køre selv. Det er i den grad en storforbruger af tid at rejse med offentlige transportmidler i hovedstadsområdet, især hvis det er på tværs og ikke bare fra Roskilde til København. Det er ofte hurtigere at tage til Nyborg.

  Kommentar af Jørgen — 10. marts 2018 @ 14:42

  • Det var det bestemt, men jeg glæder mig absolut heller ikke til den dag, hvor man ikke har noget valg. På den anden side kan det jo være, at vi til den tid ikke har så meget andet at bruge sin tid på.

   Kommentar af Ellen — 10. marts 2018 @ 16:59

 2. Det skinner helt herud bag skærmen, hvor meget du nyder de sammenkomster. Den dag I ikke kan køre bil, er der så gode forbindelser fra jeres hus?

  Kommentar af Lene — 10. marts 2018 @ 18:45

  • Åh ja, det gør jeg i høj grad. Og nej, det er der ikke, desværre. Der er 1½ km til nærmeste busforbindelse, og den går ikke ret tit. Men der er jo noget, der hedder Flextrafik – det har vi bare ikke studeret endnu.

   Kommentar af Ellen — 10. marts 2018 @ 19:25

 3. Bare et lille fif: Du kan med fordel skifte på Nørreport, når vejret ikke er til udendørs ophold i ventetiden.
  Mvh.

  Kommentar af Kristine — 10. marts 2018 @ 18:57

  • I know, men der er bare altid så skrækkeligt mange mennesker på Nørreport, synes jeg. Så hellere fryse lidt 🙂

   Kommentar af Ellen — 10. marts 2018 @ 19:25

 4. At rejse med kollektiv trafik især i aftentimerne kan være noget af en udfordring, når man ikke bor i storbyen – og nærmest umuligt, når man bor på landet, men ellers synes jeg det fungerer fint. Og hvis strikketøjet er med i tasken, så er transporttiden oven i købet produktiv 😉
  Hvor er det dejligt, at I har det så hyggeligt, så er det alle ‘strabadserne’ værd – også Johns, der sikkert nyder både ‘stilletid’ og at få en glad Ellen hjem igen 🙂

  Kommentar af fiberfryd — 11. marts 2018 @ 8:34

  • Sandt nok … hvis ikke John havde hentet mig i Køge, havde jeg ikke kunnet komme hjem.
   Men ja, nogle ting må gerne koste lidt ulejlighed 🙂
   Jeg er faktisk ikke sikker på, at han nyder at være alene, ikke engang i kort tid, men det må du hellere spørge ham om under fire øjne 😉

   Kommentar af Ellen — 11. marts 2018 @ 9:27

   • Ja, det kan sagtens være. Det er nok bare mig, der også elsker at have alenetid 😉

    Kommentar af fiberfryd — 11. marts 2018 @ 19:23

    • I to er ellers så ens – men måske ikke lige på det punkt – her i huset er det mig, der holder af alenetid, men nu er hus og have så stor, at det kan jeg have, selv om John er hjemme 🙂

     Kommentar af Ellen — 11. marts 2018 @ 21:28

 5. Ih, hvor hyggeligt 🙂 Er det afstanden, tidspunktet eller årstiden, der afholder dig fra at køre selv?

  Kommentar af Fruen i Midten — 11. marts 2018 @ 8:51

  • En kombination af, at jeg ikke havde lyst til at blive overrasket af en snestorm i mørke og af, at jeg synes det er dødssygt at sidde og spytte i det samme glas vin en hel aften … men det er måske mest det første, for jeg har ikke før taget toget til disse sammenkomster.

   Kommentar af Ellen — 11. marts 2018 @ 9:29


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.