Hos Mommer

6. marts 2018

Erik Grip, tørstetræ og mavepine

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 16:27
Tags: , ,

Erik Grip i KariseAf min mellemste søster fik jeg en aften med Erik Grip. Det vil sige … både John, Merete og omkring 100 andre var der også.
Han optrådte nemlig i Karises visekælder i aftes. Jeg har altid godt kunne lide Grip; synes han er en glimrende sanger og ditto fortolker af både Grundtvig, Frank Jæger og andre i viseklassen.
Jeg var lidt spændt, for manden er fyldt 70 nu, og det kunne meget nemt være gået ham, som jeg synes det er gået for en del andre: De skulle være stoppet, mens legen var god.
Det gjaldt så ikke for ham; hans stemmepragt var lige så fuldttonende og kraftig, som den altid har været, og nu er han oven i købet begyndt at krydre sine optrædender med historier og anekdoter fra sin opvækst og sin familie fra længere tilbage i tiden.
Det var, med andre ord, en god og underholdende aften … en rigtig god fødselsdagsgave at få.
Han lignede sig selv. Næsten. Lidt mere pondus er der efterhånden kommet, men jeg har altid syntes han er en smuk mand, og han er såmænd stadig ikke værst at se på. Jeg har fulgt ham og hørt ham optræde siden jeg var meget ung, fordi hans første kone/kæreste var fra Havdrup, så de optrådte et par gange på min gamle skole – det gjorde ham lidt mere interessant dengang, men senere er hans popularitet hos mig helt hans egen fortjeneste.

Tørstetræ dag 1Derudover er det blevet til lidt mere plantefarvningseksperimentering. Denne gang med tørstetræ og sandeltræ, plus at jeg har købt frø til at så lilla blåbælg ved siden af det japanske indigo, som Ditte har købt til mig.
Jeg har atter en gang set en dejlig rød farve, som Jenny Dean i England har fået frem ved at basebehandle barken ved pH 10-11 i et døgns tid. Ingen varmebehandling overhovedet.
Andre kilder siger, at det skal fermentere i uger, ja i hele måneder inden man kommer garnet i.
Som sædvanlig ser det anderledes ud end håbet, men nu vil jeg tvinge mig selv til tålmodighed i nogen tid og se, om der sker en farveudvikling over i det rødlige i krukken. Garnet selv har meget at sige, kan man se: Alle Deans fire farver herover er fra samme farvebad, men forskellige garner.
Sandeltræ bliver nok i næste uge.

Og så har jeg ondt i maven! Det har jeg haft siden natten til i går. Jeg skulle have været til frisør i formiddags og ville ikke melde afbud, for jeg vil klippes inden vi rejser til England.
Men hvad sker? Frisøren ringer og undskylder (!) at hun har haft influenza, men er ved at være klar igen, så hvad siger jeg til at vente til på torsdag?
Hun skulle bare vide … men jeg nøjedes med at sige, at det var selvfølgelig helt i orden og rigtig god bedring til dig.
Men den mave, altså. Av. Jeg har besluttet mig for, at det forsvinder i løbet af natten og at jeg er frisk igen i morgen. Jeg har haft et uldent halstørklæde viklet om maven siden jeg gik i seng i aftes, og jeg bilder mig ind, at det virker!

16 kommentarer

 1. Man bliver så klog her. Tørstetræ har jeg aldrig hørt om, men med det opståede maveonde kunne der måske være behøv for trøstetræ. Kan man få sligt er det måske egnet til garnfarvning.
  Håber ondet fortager sig på passende vis.

  Kommentar af Jørgen — 6. marts 2018 @ 16:38

  • Det havde jeg heller ikke hørt om, men da jeg læste om det, skulle det naturligvis afprøves – og jeg tænkte selv på at bytte lidt rundt på bogstaverne 🙂
   Tak … det går det forhåbentlig inden længe!

   Kommentar af Ellen — 6. marts 2018 @ 17:32

 2. Selvfølgelig virker det! Åhh, jeg ville gerne høre Erik Grip live, jeg hører ham altid når jeg kører bil – det kender jeg ikke andre, der gør, hehe… 😝

  Kommentar af Maude — 6. marts 2018 @ 17:19

  • Ih, hvor dejligt! Personer under 45 år kunne tælles på én hånd i aftes, men det er dejligt at se, at du er fan! Hold øje med hans hjemmeside; han har en del arrangementer rundtomkring – bl.a. 23. april på Saltværksvej på Amager 🙂

   Kommentar af Ellen — 6. marts 2018 @ 17:35

 3. Erik Grip og Grundtvig er et godt match! Han er en rigtig visesanger. Har desværre ikke oplevet ham irl.
  Du får nye erfaringer for hvert farveforsøg. Det ser ud til at være svært at få intense farver med plantefarvning?
  God bedring… Maveonde er pinagtigt. Og absolut uønsket med en englandstur i sigte!

  Kommentar af Anne Holtegård — 6. marts 2018 @ 18:24

  • Han er rigtig god og det kan anbefales at opleve ham.
   De er en anelse afdæmpede, ja, men det er nok også det, jeg godt kan lide. Hvis jeg ville have pangfarver, skulle jeg nok bruge noget kemi.
   Tak – det er da forhåbentlig væk længe inden!

   Kommentar af Ellen — 6. marts 2018 @ 18:38

 4. God bedring til dig, jeg håber at alt falder på plads inden turen til England.

  Kommentar af Lene — 6. marts 2018 @ 19:09

  • Tak, Lene, men det skal nok gå – vi flyver først d. 19. 🙂

   Kommentar af Ellen — 6. marts 2018 @ 19:58

 5. Erik Grip holder endnu – det gjorde han i hvert fald Lillejuleaften 2016 på Tisvilde Højskole, hvor han skabte en god stemning. Men flere andre kunstnere i den alder…uden at nævne navne, kunne med fordel stoppe og nøjes med pensionen – helt enig. 🙂

  Ønsker dig god bedring.

  Kommentar af Madonna — 7. marts 2018 @ 8:16

  • Det er fint at opleve, at nogle kan endnu, for jeg kan se, at vi begge synes, det ikke gælder for alle 🙂
   Tak, det går lidt bedre.

   Kommentar af Ellen — 7. marts 2018 @ 8:30

 6. Av, din mave. Rigtig god bedring.
  Jeg synes meget godt om Erik Grip og hans sange og fortolkninger. Jeg har dog aldrig hørt ham live. Måske han kommer til Jylland også? Du inspirerede mig til at gå ind på hans hjemmeside 🙂

  Kommentar af Betty — 7. marts 2018 @ 8:56

  • Tak :-.)
   Han kommer både til Aarhus, Struer og Uldum – se på hans side under ‘koncerter’.

   Kommentar af Ellen — 7. marts 2018 @ 9:02

 7. Går det bedre med maven? Ellers rigtig god bedring 🙂

  Kommentar af Fruen i Midten — 7. marts 2018 @ 12:25

  • Tak, det går væsentlig bedre end i går 🙂

   Kommentar af Ellen — 7. marts 2018 @ 12:42

 8. Jeg hørte Erik Grip, da han var omkring 50 år, og da var han også god. Stille og rolig og med gode sange. Og det er altid noget helt specielt at opleve live-musik.
  God bedring med helbredet!

  Kommentar af Conny — 7. marts 2018 @ 13:30

  • Det var han (jeg hørte ham nemlig også for omkring 20 år siden) – han har været god siden han var en grøn knægt.
   Tak – det går fint nu 🙂

   Kommentar af Ellen — 7. marts 2018 @ 14:52


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.