Hos Mommer

4. marts 2018

Gourmetophold i Sønderjylland

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 17:40
Tags:

Vores gourmetophold på Christie’s (sådan skriver de det, men jeg kan ikke lide den apostrof) i Sdr. Hostrup druknede bogstavelig talt i sne, men her kommer min vurdering af oplevelsen.
Jeg blev lidt lang i ansigtet, da jeg så menuen. Ikke lang på grund af langen, men fordi der stod grønkål. Jeg betragter ikke mig selv som kræsen, men der er nogle ganske få ting, jeg helst ikke spiser. En af dem er grønkål, som jeg bestemt ikke er gode venner med. Selv min mor, som ikke accepterede kræsenhed, lavede noget andet til mig, når de andre fik grønkålssuppe, fordi hun kunne se, at jeg vitterligt ikke kunne få det ned.
Det kunne jeg dog i onsdags. Stenbiderrognscremen var god, men grønkålen, som skulle have en chance, ødelagde det meste af smagsoplevelsen for mig. Jeg prøvede at skære det fra, men grønkålssmagen var blevet grundigt integreret i fisken.
Vinen var udsøgt; den var godt valgt.

 

002 - CopyP1010558

Næste ret var den confiterede selleri. Den smagte glimrende, men jeg forstår ikke, hvori confiteringen består, når vi taler selleri. Der var ikke antydning af fedt. Confire betyder konservere, måske ikke nødvendigvis i fedt, men jeg kan alligevel ikke forstå meningen. Var den mon saltbagt? Det kunne jeg ikke vurdere. Det smagte naturligvis meget af selleri, som jeg er fine venner med, men jeg ved, at mange ikke bryder sig om smagen.
Vinen var god, men den første var bedre – også til denne ret.

P1010563P1010564

P1010567

Oksecuvetten glemte jeg at fotografere, da den blev serveret, og det var synd, for den var meget flot anrettet.
Det smagte godt, men det undrede mig, at de serverede pastinakpure efter en ret bestående af selleri. Der kunne de godt have fundet på noget andet, da smagene ligner hinanden meget.
Cuvetten var overraskende mør og god – jeg gætter på, at de havde brugt sous vide-tilberedning, for det er ofte noget temmelig sejt kød.
Vinen var god – og blev bedre, da vi spiste maden til, end den gjorde ‘ren’. Det har vi prøvet før, så det var forventet.

Ved desserten gik det desværre galt igen. Helt galt, og det var ikke kokkens skyld, men jeg lærer nok aldrig at anse rugbrød for at være en god ide til dessert, is bryder jeg mig generelt ikke særlig meget om, lige som jeg gerne forærer mine solbær væk til folk, der bedre kan lide dette bær.
John var begejstret; det var som sagt ikke retten, den var gal med, men mig.
Vinen var heldigvis fin.
Hvem var det lige, der hævdede, at jeg ikke var kræsen? Men det er jeg altså ikke! Denne menu havde bare formået at have tre af de fire ting med, som jeg aldrig ville vælge frivilligt. Det vil sige … rugbrød kan jeg godt lide – bare ikke til dessert.
Derfor ved jeg ikke helt, hvordan jeg skal vurdere det som helhed. Rent objektivt kunne det nok godt få to stjerner ud af tre, men det fornemmes nok, at jeg ikke var ved at svømme over af begejstring over netop denne menu.
Det var godt, at vi havde fået et rigtig godt tilbud, for jeg havde nok ærgret mig over at have skullet betale fuld pris for opholdet.

30 kommentarer

 1. Øv, hvor uheldigt. Og nu bliver jeg simpelthen nødt til at vide, hvad den fjerde ting er, du ikke kan få ned??

  Kommentar af Fruen i Midten — 4. marts 2018 @ 18:25

  • Palmekål. Det er rædsomt. Værre end grønkål, faktisk.

   Kommentar af Ellen — 4. marts 2018 @ 18:51

 2. Jeg er glad for, at det ikke var mig, der skulle gennem den menu. Selleri kan jeg ikke fordrage. Min bedstefar havde et gartneri, og vi fik alle de sellerier, han ikke kunne sælge. Bwadr! Grønkål kan jeg kun lide som vendsysselsk grønlangkål, absolut ikke i suppeform. Jeg kaldte det “kludesuppe” som barn. Åh, jeg har forresten en gang fået en salat, der var lavet på grønkål, som jeg kunne lide. Jeg er helt på linje med dig hvad angår rugbrød i desserter, så jeg kan bare sige, at det var heldigt, at vinen var god!

  Kommentar af henny894 — 4. marts 2018 @ 18:31

  • Vi kunne rigtig have hygget os sammen om den menu, kan jeg se 🙂
   Jeg forstår godt, hvis du har det lidt stramt med selleri!
   Men ja, det var godt, at vinene var gode – og de var heldigvis ikke fedtede med dem.

   Kommentar af Ellen — 4. marts 2018 @ 18:53

 3. Og så fik du mig til at tænke over om der er noget, jeg ikke kan lide. Ikke lige i skrivende stund, men hvor er det ærgerligt, når det var din fødselsdagsgave. Godt at vinene smagte dig.

  Kommentar af Lene — 4. marts 2018 @ 18:45

  • Holddaop … har du virkelig slet ikke noget, du ikke kan lide? Imponerende 🙂
   Ja, lidt ærgerligt var det, men det kunne trods alt have været værre.

   Kommentar af Ellen — 4. marts 2018 @ 18:55

   • Ellen, det har jeg helt sikkert, kan bare ikke komme på det. I teudvalget har jeg rigtig meget, der kan jeg f.eks. ikke lide lemon grass. Har så vidt jeg ved ikke fået det i mad. ÅH jo, koriander kan jeg ikke lide 🙂
    Og så er jeg absolut ikke tilhænger af den chokoladekage, som kun bages af smør, sukker, æg og mørk chokolade, den er vammel, men jeg spiser den dog 😉

    Kommentar af Lene — 4. marts 2018 @ 19:25

    • Der er mange, der ikke kan lide koriander – de siger, det smager af sæbe.
     Ohhh, den chokoladekage er jeg helt vild med – hvis det er den med tre gange tre er ni (300 g sukker, 300 g smør, 300 chokolade og ni æg). Den kan med fordel serveres ti is – hvis ellers man kan lide is 😉

     Kommentar af Ellen — 4. marts 2018 @ 20:02

 4. Det var da en skam, at du var så uheldig. Jeg ville have spist menuen med stor fornøjelse, men været mindre begejstret for den første vin.
  Det er jo som at spille i lotteriet – man kan ikke vide hvad dagens menu er fine steder.

  Kommentar af Jørgen — 4. marts 2018 @ 19:35

  • John var også mere glad for menuen end jeg var.
   Så du er ikke så meget for Chardonnay? Det er vores yndlings-hvidvinsdrue.
   Nej, man kan desværre ikke få menuerne samtidig med, at man bestiller opholdet. Det ville ellers være rart.

   Kommentar af Ellen — 4. marts 2018 @ 20:04

 5. Det ser nu ellers lækkert ud. Jeg elsker både selleri og grønkål, bortset grønkålssuppe har jeg ikke smagt siden jeg var barn. Det kunne jeg ikke få ned, og har ikke haft trang til at afprøve det siden. Vi unger fik lov at slippe for at spise det, når det var på menuen. Det siger en del, synes jeg, for normalt skulle vi altid spise det der blev sat på bordet.
  Rugbrød eller ej, så synes jeg dog at desserten mere ligner et stykke kage til kaffen end en dessert.
  Tillykke med i går 🙂

  Kommentar af Pigen fra landet — 4. marts 2018 @ 20:05

  • Sjovt, at vi begge har haft problemer med grønkålssuppe – og at vores mødre reagerede på den ellers uacceptable kræsenhed på samme måde.
   Ikke is i en kaffekage? Eller det synes du måske er okay? Men faconen ligner mest en lagkage 🙂
   Tak!

   Kommentar af Ellen — 4. marts 2018 @ 20:22

   • Jeg havde nok lige glemt det med isen, da jeg kommenterede, men jo, at nyde is og kage sammen til kaffe bruges ofte til selskaber, men som du ved, er jeg heller ikke til hverken is eller kage. Spiser eller smager dog begge dele, når det serveres, men vil oftest helst være fri. Jeg spiser frugterne også solbærrene, resten klarer Allan som regel for mig.

    Kommentar af Pigen fra landet — 4. marts 2018 @ 20:45

    • Ja … nok er vi ens, hvad grønkål angår, men ikke, hvad desserter angår. Bortset fra denne 😉

     Kommentar af Ellen — 5. marts 2018 @ 9:06

 6. Trist I ikke kunne kende menyen på forhånd. Det gør de da til nogle arrangementer.
  For mig ser det meste ret lækkert ud, men jeg kan også godt lide grønkål, og rugbrødskage (så mon ikke versionen med is er ok i min smag)
  chokoladekagen nævnte i kommentarfeltet er jeg tilgengæld ikke vild med, og jeg elsker chokolade.
  det med at koriander smager af sæbe for nogle har de vidst fundet noget genetisk for, selv elsker jeg det.

  Kommentar af Anette — 4. marts 2018 @ 21:17

  • Jeg tror vi måske bookede i lidt for rigelig tid i forvejen.
   Så koriandersæbesmagen skulle være noget genetisk bestemt? Okay – der er der jo flere smage der er, men morsomt nok.

   Kommentar af Ellen — 5. marts 2018 @ 9:10

 7. Sjovt med de forskellige smagsfavoritter.. og det modsatte.
  En speciel menu sammensætning.
  Godt vinene kunne afbøde udfordringerne!
  Kludesuppe klarer jeg heller ikke. Foretrækker i dag vendelbogrønkål for den sønderjyske.
  Men grønkål sammen med fisk? Jeg vil mene den overdøver fisken.
  Sous vide har jeg hørt meget om, men ikke prøvet.
  Har været skeptisk over for langtidsstegt underlige udskæringer, men fik noget meget velsmagende kød af den art.. Og må overgive mig.
  Brødtorte som is.. kan jeg ikke forestille mig. Kulden tager da smagen fra brødet. Nej.. Må jeg bede om kusine Kirstens brødtorte… Mmmmhhhh… Jeg kan nemlig godt lide rugbrød.. Også på denne måde😉

  Kommentar af Anne Holtegård — 4. marts 2018 @ 22:10

  • Så du kalder det også kludesuppe?
   Den grønkål overdøvede i alt for høj grad fisken, men jeg troede det var fordi, jeg ikke kan lide grønkål.
   Sous vide laver jeg tit – det kan forandre selv det sejeste kød til noget, der er mørt og superlækkert. Det er jo sådan, at det er det sejeste kød, der rent er mest smag i.
   Og brødtorte … tjah … jeg kan som sagt vældig godt lide rugbrød, men ikke som dessert … men jeg har selvfølgelig ikke smagt kusine Kirstens udgave 😉

   Kommentar af Ellen — 5. marts 2018 @ 9:13

 8. Jeg elsker grønkål, når den er rå, men ellers er jeg heller ikke ret vild med den (eller palmekålen). Al anden kål er favoritmad; nja, måske ikke klassisk rødkål, der ofte er for sød for mig. Isen er vi også enige om, men ikke solbærrene. Lidt ærgerligt med menuen, når nu forventningen var stor, men den slags er altid et sats.

  Kommentar af fiberfryd — 4. marts 2018 @ 23:51

  • Enig i, at grønkål er bedre som rå. Og spidskål og hvidkål elsker jeg og bruger tit i vinterhalvåret.
   Solbærrene ved jeg jo, at du kan lide 🙂
   Ja, det var lidt ærgerligt, at de ramte mine smagsløg så uheldigt, men v må jo prøve igen en anden gang …

   Kommentar af Ellen — 5. marts 2018 @ 9:16

 9. Hvor ærgerligt, at du ikke var helt så begejstret.
  Jeg var heldig, at der hverken var indmad eller banan på menuen – som er det eneste “almindelige” mad, som jeg ikke gerne spiser. Jeg synes, vi fik virkelig meget for pengene.

  Kommentar af Fru Z — 5. marts 2018 @ 10:22

  • Ja … det var jo på din gode anbefaling, vi gjorde det, men du kan ligesom ikke rigtig gøre for, at det var en lidt uheldig menu for mig (jeg ville have elsket indmad) … godt, at du var mere heldig 🙂

   Kommentar af Ellen — 5. marts 2018 @ 10:39

 10. Grønkål er nok svær at undgå i Sønderjylland … – det undrer mig mere at du forbigår at der var “knold selleri” på menukortet. 😉

  Kommentar af Marianne Kruse — 5. marts 2018 @ 11:32

  • Det var bevidst, Marianne … jeg syntes kun, det skulle handle om maden. Derfor påtalte jeg heller ikke, at der stod Christies uden apostrof lige under Christie’s med apostrof eller alle de overflødige store begyndelsesbogstaver 🙂

   Kommentar af Ellen — 5. marts 2018 @ 12:00

 11. Det med korianderen er faktisk genetisk bestemt. Så vidt jeg husker, har omkring 20% af befolkningen det gen, der får korianderen til at smage som sæbe.
  Jeg er nu heller ikke vildt imponeret af Christies menu. I det hele taget er jeg lidt forsigtig med de steder, der bestemmer menuen for én – og 4 retter er i reglen også for meget for mig. Men desserten ville jeg sikkert have været vild med. Den syntes at være fri for hindbær, lakrids og citron, og hvad har vi ellers. Jeg holder også meget af brø’tort som kage.

  Kommentar af Kirsten — 5. marts 2018 @ 16:59

  • Okay … jeg hører så åbenbart ikke til de 20 %, for jeg har altid godt kunnet lide koriander.
   Det er meget små portioner, når der er så mange retter, så jeg tror alle kan være med her.
   Jeg må nok på et tidspunkt tage mig sammen til at smage en rigtig brødtærte.
   Det bedste ved denne måske ikke helt heldige menu var, at der ikke var noget lakrids overhovedet! Jeg kan ikke fordrage lakrids og slet ikke i mad … men jeg havde meget gerne byttet solbærrene med hindbær. Det er svært at gøre alle tilpas.

   Kommentar af Ellen — 5. marts 2018 @ 17:59

 12. Uha, jeg er enig, menuen kunne have været bedre. I min verden kan desserten dog redde rigtig meget, men heller ikke det ville have været et hit i jeres menu. Må jeg gætte på du heller ikke bryder dig om øllebrød?

  Kommentar af Moster Tulle — 5. marts 2018 @ 18:14

  • Det er tilsyneladende ikke mange her, der er imponeret over menuen.
   Og jeg er enig med dig: En dessert kan normalt redde meget – og du har ganske ret i, at jeg ikke er vild med øllebrød 🙂

   Kommentar af Ellen — 5. marts 2018 @ 18:20

 13. Grønkål er en spise, jeg først har lært at sætte pris på som voksen. Og nu tager jeg nærmest alt, hvad man kan tilbyde med grønkål.
  Jeg må også sige, at Christie(‘)s havde lavet en udfordrende menu for mange.
  Som Lene har jeg heller ikke meget, jeg ikke kan lide; dog synes jeg, at kokkens ide i denne uge med at have lakrids i maden hver dag er en ret dårlig ide.

  Kommentar af Conny — 8. marts 2018 @ 10:23

  • Man ændrer smag livet igennem, og jeg synes selv, jeg er god til at give tingene en chance, men jeg har det (stadig) ikke godt med grønkål.
   Men ja, grønkål, selleri, pastinak og is-brødtorte var nok lige meget nok.
   Lakrids i maden er altid en dårlig ide – jeg ville forlange pengene tilbage for denne uge 😉

   Kommentar af Ellen — 8. marts 2018 @ 11:47


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.