Hos Mommer

2. marts 2018

The Beast from the East

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 16:46
Tags: , ,

I formiddags ringede Charlotte; hun havde set de billeder, jeg sendte til hende i går, så hun ville lige høre, om vi var sneet helt inde. Det vidste jeg så ikke helt endnu, men hun kunne fortælle, at de var næsten lige så hårdt ramt som os af The Beast from the East, som de kalder denne Sjaggerpludselige sne- og kuldebølge i England. Børnene har naturligvis en fest – skolen har været lukket i går og i dag, så den har stået på leg ude i sneen begge dage – selv om de ikke har fået så meget som vi har (Aubrey var ret misundelig over al vores sne), så har der dog været nok til lidt sjov.

Jeg stoler ikke helt på yr.no mere. De lovede, at det skulle holde op med at sne kl. 12 i dag, men det sner endnu! Og det fyger meget, fordi det blæser meget.
De æbler, jeg har haft til overvintring ude i garagen, har ikke helt kunnet lide denne kulde, så de er ikke så pæne mere, men solsorten er meget begejstret for dem og vil kæmpe for livet for at beholde dem for sig selv. Da der kom et par sjaggere og ville have en bid med, blev der en veritabel slåskamp, så fjerene føg omkring dem. De har da ellers hårdt brug for hver eneste fjer i den kulde … Vi lagde flere æbler ud, sådan ret spredt, for så kunne solsorten ikke forsvare dem alle. Troede vi.
Den flyttede dem da bare! Snedige lille bæst. Den samlede æblerne, så den kunne holde øje med dem alle, og sjaggerne fik ikke en chance.
Så lagde vi nogle uden for solsortens synsvidde og håbede, at sjaggerne fandt dem, hvilket de gjorde.

Værs'go' - ta' en vognVi kom ud at handle. Sneen holdt en mindre pause først på eftermiddagen, så John gik ud og skrabede foran garagen og mente nok, at vi ville kunne komme afsted.
Afsted til et præstøsk snekaos. Parkeringspladsen ved Meny var forsøgt ryddet, men de kan jo ikke få sneen til at forsvinde op i luften; de er nødt til at skubbe den ind til siden, med færre parkeringspladser til følge. Når folk så ikke har kunnet komme ud de sidste par dage, så bliver der rift om pladserne, når det igen kan lade sig gøre at komme ud at handle. Vi var heldige og kørte lige hen og fik os en plads – ved siden af vores nabo, som havde kørt rundt i et kvarter for at finde en.
Jeg kiggede også en ekstra gang, da jeg skulle have en vogn, men heldigvis havde de taget nogle ind under et halvtag, hvor der normalt står ‘udendørs’ varer, så jeg fik en snefri vogn.
Nu har jeg handlet til omkring en halvanden uges tid, så bortset fra, at jeg vældig gerne vil se gæster i morgen, så kan vejret bare komme an, kan det. Jeg er beredt og vi kan klare den uden at komme til at sulte!

25 kommentarer

 1. Sjovt nok: Vi lægger også æbler ud og har en flok solsorte, men kun én sjagger. Den kan til gengæld sætte sig i respekt og gør det! For et par år siden lå en bunke nedfaldsæbler på kompostdyngen, og da havde vi en hel flok sjagger, som holdt fest i flere dage.

  Kommentar af Eric — 2. marts 2018 @ 17:03

  • Jeres enlige sjagger er åbenbart mere kampdygtig end vores to, som lader sig tryne 🙂
   Sjaggere kan hurtigt få tømt et helt æbletræ, når der kommer en flok.

   Kommentar af Ellen — 2. marts 2018 @ 17:07

 2. Det er heldigt i fik lejlighed til at købe ind – og det er fint der er lidt guf til fuglene.
  Her er der vel kommet 3 – 4 sm sne, og det forekommer mig at man på dmi.dk kunne se at det ikke skulle sne her denne eftermiddag, i alle tilfælde på deres nye hjemmeside under udvikling.
  Håber gæsterne kan komme frem i morgen – og tillykke med dagen.

  Kommentar af Jørgen — 2. marts 2018 @ 17:17

  • Indtil videre er alt godt.
   3-4 cm – pfftt – det er jo ingenting – men åbenbart mere end man havde regnet med 🙂
   Det håber jeg også – og tak!

   Kommentar af Ellen — 2. marts 2018 @ 18:15

 3. Undskyld ulejligheden, men vil du formidle til @fiberfryd, der på IG efterlyser information om Märtha Stinas strikketeknik, da jeg ikke selv er på IG, at den efterlyste teknik – efter min formening – er tvebinding, på svensk tvåändstickning, og der er en video her: https://www.garnstudio.com/video.php?id=256&page=1&lang=se
  Mvh.

  Kommentar af Kristine — 2. marts 2018 @ 18:36

  • Jeg har formidlet det på IG – og skrevet, at Ditte kan kigge herover for at få fat i linket.

   Kommentar af Ellen — 2. marts 2018 @ 18:44

   • Vi kan godt bytte, men jeg er ikke sikker på at fejringen bliver lige så sjov, når fødselsdagsbarnet mangler! Men det er da smukt – og jeg glæder meget mig på Præstøbørnenes vegne. Alle børn har fortjent at lege i sne om vinteren! (Ja, det er noget vrøvl, for masser af børn bor i sneløse områder, men du ved jo hvad jeg mener).

    Kommentar af fiberfryd — 2. marts 2018 @ 19:29

    • Nej, okay, jeg må hellere blive hjemme i morgen 😉
     Vinter og sne er sjov – når man er barn. Jeg kan snildt undvære, men det har vi vist snart uddebatteret 🙂

     Kommentar af Ellen — 2. marts 2018 @ 19:42

  • Tusind tak, Kristine 🙂 Men tvebinding kender jeg og det er ikke det samme; overfladestrukturen bliver anderledes og strikningen endnu tættere.
   Jeg tror, som en skrev til mig på IG, at hun ‘bare’ strikker almindelig tofarvestrik, men at hun hæfter trådene for hver eneste maske i stedet for kun at gøre det når der er lange farvespring – og altså også på de ensfarvede pinde. Jeg må vist i gang med en strikkeprøve …

   Kommentar af fiberfryd — 2. marts 2018 @ 19:23

 4. Godt du fik handlet ind og jeg ved du er træt af det sne, men jeg nyder dine snebilleder og drømmer om at det flyttede sig fra dig til mig. Sikke en fødselsdagsgave det ville være for os begge 🙂

  Kommentar af Lene — 2. marts 2018 @ 20:45

  • Ja, det er da bare for meget, dette her! Så hvis du vil have det, så tag det endelig – det ville ganske rigtigt gøre os begge glade 🙂

   Kommentar af Ellen — 2. marts 2018 @ 21:26

 5. Smukke billeder, frækkert solsorte.

  Godt I kunne komme ud og handle, håber du får gæster i morgen og tillykke med dagen.
  Zorro vil gerne bytte, tror jeg, her har vi ikke set mange snefnug…. og han vil gerne grave og rulle i sne så send du sneen her op. Det vil være en fin gave til hans fødselsdag næste uge.

  Kommentar af Anette — 2. marts 2018 @ 21:24

  • Ja, det var godt, og jeg har lige talt med det ene par – de vover pelsen og kører herned, så der kommer da nogen 🙂
   Jeg sendte hellere end gerne sneen nordpå!

   Kommentar af Ellen — 2. marts 2018 @ 21:28

   • Så længe der også er frost vil Zorro være glad.
    godt du blev rigtig fejret, det var her lørdag ikke?

    Sjovt med de fugle, fodre dem ikke her (det ville drive Zorro til vandvid) desuden har vi mest råger og skader…. rågerne er meget frækkert, de stjæler kødben og slås om dem.

    Kommentar af Anette — 4. marts 2018 @ 3:32

    • Jo, det var i går.
     Råger er bare de værste! Det må være rædsomt at have en rågekoloni inden for høreafstand.

     Kommentar af Ellen — 4. marts 2018 @ 10:05

     • De er 😲😱 ireterende. .. De flyttet fra kirken til skolen = tættere på mig…. forstår godt Zorro siger noget til dem.

      PS sjovt jeg ikke mere får besked om nye kommentare selv om jeg klikker boksen af.

      Kommentar af Anette — 4. marts 2018 @ 11:08

      • Underligt, men det er ikke noget, jeg er herre over …

       Kommentar af Ellen — 4. marts 2018 @ 11:29

 6. Det er smukke snebilleder, du deler, og sikke heldige I var med både p-plads og vogn. Her omkring mig, er der ikke faldet så forfærdelig meget sne. Det er sjovt, så lokalt det falder.

  Kommentar af Betty — 2. marts 2018 @ 22:12

  • Det skal nok blive godt altsammen, det er bare irriterende, så længe det står på. Så lokalt behøver det ikke at være for min skyld 🙂

   Kommentar af Ellen — 3. marts 2018 @ 7:43

 7. Nu mangler du så kun gæsterne. Men mon ikke de kommer? Det bliver jo ikke værre nu.

  Tillykke og hav nu en rigtig dejlig dag 🙂

  Kommentar af Fruen i Midten — 3. marts 2018 @ 7:50

  • De kommer – solen er brudt igennem, og det er blevet plusgrader, så det fyger ikke mere-
   Tak, det får jeg helt sikkert – jeg må jo alligevel have været lidt sød 😉

   Kommentar af Ellen — 3. marts 2018 @ 11:44

 8. Her er solsortene ikke så smarte, De jager bare hinanden, mens dompap og mejser har travlt med at gumler og hakke i det. Duerne kan til gengæld slås, så fjerene flyver og der larmer på terrassen.
  Sikke et mas for at komme ind og handle. Det er næsten ufattelig så meget sne der ligger. Mens jeg ikke så ret meget sne på hele turen til Rødekro. Havde ellers tæppe, støvler og varme drikke med i bilen!
  Håber du får en dejlig dag med gæster, hygge og varm stemning. God fødselsdag.

  Kommentar af Anne Holtegård — 3. marts 2018 @ 14:54

  • Pudsigt med den forskel – her er duerne de bedste venner 🙂
   Det var godt, at du var forberedt på det værste – det skal man være i sådan et vejr. Jeg havde også et større vinterudstyr med, da jeg kørte så langt til arbejde.
   Tak, det skal nok blive en dejlig dag – især fordi gæsterne rent faktisk kan komme 🙂

   Kommentar af Ellen — 3. marts 2018 @ 15:11

 9. Det er da fint med et stænk af vinter. Jeg holder meget af at være sneet inde. Denne følelse af, at affinde sig med begrænsningerne.
  -Nå, det er sikkert fordi vi har traktorerne, og de kommer altid frem hvad enten det er ad vejene eller over markerne.

  Hos os er der desværre ingen sne, så markerne er ved at være lidt mærkede af frosten.

  Kommentar af natural2222 — 4. marts 2018 @ 3:57

  • Jeg husker godt den gode fornemmelse fra dengang på gården: Vi kunne altid komme afsted på traktoren, hvis det blev nødvendigt at komme ud. Det er ikke sjovt at vide, at man bogstavelig talt er sneet inde – men det er synd for jeres afgrøder … jeg håber de overlever.

   Kommentar af Ellen — 4. marts 2018 @ 10:03


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.