Hos Mommer

1. marts 2018

Lokale fimbulvintre

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 15:02
Tags: ,

Da vi checkede ud i morges, advarede receptionisten os mod den sorte is, dar var lige ude på Åbenråvejen, og i trafikradioen kunne vi høre om flere uheld. Der var da også skøjteglat, så jeg var glad for min rutinerede og erfarne chauffør.
Det varede dog kun små 20 kilometer, så var det okay igen. Hen over det meste af Fyn var der ikke så meget som et snefnug at se; ligeledes fra Korsør og videre over Sjælland. Vi havde et ærinde i Køge, og også der så alting fint og aldeles snefrit ud.
Vinteren begyndte så småt nede omkring Dalby – og det blev værre og værre.
Og værre … det var ikke spor sjovt at køre på vejen fra Tappernøje og ned mod fjorden; den var visse steder føget næsten helt til.

1 marts 20181 marts 2018 (2)

Som det kan fornemmes på billede to og tre, går vores vej opad (huset bag os ligger højt i forhold til Den Stråtækte), og det tog John tre forsøg, hvor han måtte bakke helt ud på den saltede Præstøvej for at kunne tage et grundigt tilløb. Jeg turde slet ikke se på det … men i trejde forsøg lykkedes det at komme de få meter op til garagen.
Da han drejede, gik det galt igen, så John hentede sneskraberen og gik i gang – vi spærrede for andre bilister, men der var åbenbart ikke andre, der havde lyst til at køre ud i det skrækkelige vejr – i hvert fald nåede han at skrabe sneen væk og få bilen listet ind i garagen, inden der kom en bil.

1 marts 2018 (6) 

På DMI’s radar kunne vi se, hvor smalt snebæltet er – det går lige hen over det sydligste Sjælland; herunder Den Stråtækte, ingenting på Fyn, og så igen over et smalt stykke Sønderjylland (og hele Bornholm).
JEG GIDER IKKE!
Undskyld, jeg råber, men jeg er sur! I overmorgen har jeg fødselsdag. Jeg har godt nok kun inviteret den allernærmeste familie, men de skal have god mad, som jeg meget gerne skulle ud og købe ind i morgen. Nu må vi selvfølgelig se, om de overhovedet kan komme herned, eller jeg skal ringe og aflyse. Oppe, hvor de bor, har de jo ikke set så meget som et snefnug, så de har ingen anelse om, hvor slemt det er hernede.

1 marts 2018 (7)

Alt det hvide i den øverste halvdel af billedet herover er normalt Præstøfjordens vand. Det er frosset og dækket af sne, og vi kan ikke se over til den anden side af fjorden – det er bare hvidt i hvidt.
Og det bliver da VED med at sne. Det passer altså på ingen måde fruen her, og hvis nogen er misundelige, så kan vi bytte, kan vi. Bare i nogle dage, til dette her pjat er overstået igen.
Det er kommet sådan cirka 2½ måned for sent!

Reklamer

28 kommentarer

 1. Vi har altså også fået vores andel. Cirka halvt så meget som jer, at dømme efter laget på jeres skraldespandslåg. Men det ligger meget lokalt, og en af mine kolleger, som kommer fra samme breddegrad, men ude fra vest, er grundigt misundelig, for ude hos ham er der ikke sne nok til en kælketur med ungerne. Donnaen er til gengæld sur, for hun får ikke lov at køre i det lumske føre. Sådan er der så meget, og jeg gider det ikke. Jeg vil have forårsvejr til mine lufteture med Kamelen og ikke denne isnende kulde, der går gennem marv og ben – og mange lag tøj 😦

  Bortset fra det: Godt, at I kom hjem uden buler og knubs 🙂

  Kommentar af Fruen i Midten — 1. marts 2018 @ 15:36

  • Det er ulige fordelt, og ingen er åbenbart tilfredse med, hvordan det er lige netop hos dem!
   Men ja, det er fint nok at være hjemme igen – i hel tilstand 🙂

   Kommentar af Ellen — 1. marts 2018 @ 19:32

 2. I Skanderborg er der masser af sne, og det er hundekoldt. De store veje og stier bliver ryddet, mens villavejene ikke bliver ryddet. Men der er så flot derude, og børnene har fundet kælkene frem.
  Håber det lykkes med indkøb, (ellers må du jo improvisere fra fryseren), og at gæsterne når frem! Tillykke med fødselsdagen i morgen 🇩🇰

  Kommentar af Fru Moll — 1. marts 2018 @ 16:04

  • Ja, børnene er i hvert fald glade, der hvor der er faldet meget sne. Vi andre kan godt undvære det!
   Jeg har masser af kød i fryseren, men jeg har ingen grønsager eller noget til at lave desserten af, så vi skulle meget gerne kunne komme ud.
   Tak 🙂

   Kommentar af Ellen — 1. marts 2018 @ 19:33

 3. Ps. Min søn har også fødselsdag i morgen, og jeg husker, der var snestorm den dag i 1978!

  Kommentar af Fru Moll — 1. marts 2018 @ 16:08

  • Tillykke med ham! Jeg har nu først på lørdag, og min far sagde altid, at det var det skønneste forårsvejr d. 3. marts 1953. Det kan være hvadsomhelst fra den ene yderlighed til den anden på den tid af året.

   Kommentar af Ellen — 1. marts 2018 @ 19:35

 4. Er helt enig! Jeg gider heller ikke mere sne. Her ved Gudhjem har vi vel efterhånden fået ca. ½ meter sne efterhånden, og det høvler stadig ned. Hvis så skidtet bare ville lægge sig, men det fiser jo rundt i al den blæst. Sneploven kører i fast pendulfart her ude på vejen mellem Gudhjem og Østerlars. Sønnikke ryddede gårdspladsen for sne i går eftermiddags, det tog ham knap 3 timer med traktor og bagskuffe! Nå, men det er jo meget pænt at se på, så lidt godt er der jo ved det. Og foråret kommer jo nok engang, det plejer det jo :-). Stort tillykke med i morgen, sne eller ej. Knus her fra et hvidt Gudhjem.

  Kommentar af Kirsten Jensen — 1. marts 2018 @ 16:31

  • I er altså også hårdt ramt derovre!
   Det er smukt, ja, men det er en skønhed, jeg sagtens kan leve uden – især når jeg er nødt til at skulle ud i den … den eneste fordel jeg kan se, er, at vinteren ikke kan nå at blive ret lang.
   Tak – det er nu først i overmorgen, men tak alligevel og knus retur 🙂

   Kommentar af Ellen — 1. marts 2018 @ 19:40

 5. Det har været en smule særpræget de sidste dage, hvilket du jo præcist beskriver. Nogle steder sne, andre ikke. Godt i kom hjem og godt at John først kørte fast i indkørslen. Har prøvet det i november for nogle år siden, da 40 km tilbagelades på 4 timer.
  Her er temperaturen steget 4 gr i løbet af dagen, så mon en lille vejrforandring er ved at vise sig.
  Og så vil vi gerne have lidt behageligere vejr snart.

  Kommentar af Jørgen — 1. marts 2018 @ 17:00

  • Det er altså bare ikke særlig sjovt, når man er ude i sådan et rædsomt vejr! 10 km/timen – man kunne næsten have gået ved siden af bilen …
   Vi vil meget gerne have behageligere vejr, men dette varer vist desværre weekenden over.

   Kommentar af Ellen — 1. marts 2018 @ 19:42

 6. Det ser FANTASTISK ud! Sagde en anden én, der ikke har set skyggen af så meget som et eneste snefnug!… ❄️

  Kommentar af Maude — 1. marts 2018 @ 17:03

  • Skal vi bytte? Dine drenge ville elske det 🙂

   Kommentar af Ellen — 1. marts 2018 @ 19:42

 7. Hos os er vi endt i den lidt komiske situation, at Stefan er sneet inde på Lolland, mens jeg er sneet UDE og har måttet sove på hospitalet i Glostrup. I går måtte jeg opgive at nå hjem, jeg kom godt nok til Nykøbing F, men pga af aflysninger og signalproblemer ved Roskilde ( hvor der ingen sne var!!!) var jeg der først 12 30. Og så vendte jeg direkte om og kørte retur til Glostrup 🙂
  Det ser kønt ud, men for min skyld må det godt høre op!

  Kommentar af Henriette — 1. marts 2018 @ 18:38

  • Puha, siger jeg bare! Stakkels dig! Det var dog også skrækkelig langt at skulle pendle – og så oven i købet på skæve tidspunkter, ser det ud til.
   Også for min skyld – det kan kun gå for langsomt med at blive forår, men vi bliver vist nødt til at væbne os med tålmodighed weekenden over.

   Kommentar af Ellen — 1. marts 2018 @ 19:45

 8. I Nordjylland har vi ikke fået nær så meget sne som jer, men vi trænger heller ikke så meget 😉 Det er kønt at se på, men rigtig træls når det hæmmer mobiliteten og koster på sikkerheden. Godt I kom helskindede hjem – det sidste stykke frem til garagen er peanuts i det store spil.

  Kommentar af Eric — 1. marts 2018 @ 19:14

  • Ja, jeg trængte altså bestemt heller ikke til sne!
   Det er flot, men hamrende irriterende, når man skal ud i det, og vi talte netop om, at det var godt, det først gik en smule galt, da vi var sikkert hjemme igen.

   Kommentar af Ellen — 1. marts 2018 @ 19:46

 9. Det er helt vildt. Sidst på eftermiddagen snakkede jeg med en håndværker, som vil komme forbi her i morgen – hvis altsåbhan kan komme igennem snemasserne. Han kærter undt nede ved Bårse, i en halv meter sne og kraftig snefygning. Her skinnende solen fra en næsten blå himmel. Og ikke et snefnug.

  Kommentar af Kisser — 1. marts 2018 @ 19:19

  • Jeg ville ikke satse på håndværker i morgen, men lige nu sner det da i det mindste ikke!
   Vi kørte lige forbi dit hus i dag, da vi kørte hjem fra Køge – og nej: Ikke så meget som et enkelt fnug var der før omkring Dalby 😦

   Kommentar af Ellen — 1. marts 2018 @ 19:48

 10. Så ulige fordelt. Jeg er svært godt tilfreds med den smule vi har fået 😀 Jeg synes, det er så besværligt med større mængder; træls at skovle og det er noget smadder, når det tør!
  Jeg vil så, håbe de har fået ryddet i Sønderjylland, da jeg gerne vil til AOH messen i Rødekro… Ser lige an til i morgen..
  Godt I landede i god behold.
  God fødselsdag 🎂 på lørdag. Forhåbentlig klares både mad og gæster.

  Kommentar af Anne Holtegård — 1. marts 2018 @ 20:47

  • Ja, jeg ville bestemt også ønske, at vi ingenting havde fået!
   Det bliver lidt spændende med i morgen – det var godt nok slemt i dag dernede – men jeg forstår godt, at du gerne vil afsted. Ved du noget om hvorfor messen i Middelfart er aflyst i år? Der står ingen forklaring på det.
   Tak – og ja, det håber jeg søreme også 🙂

   Kommentar af Ellen — 1. marts 2018 @ 21:02

 11. Det er et rigtigt møgvejr at køre i. Det bliver ved med at vælte ned her og det fyger gevaldigt og kæmpe driver ligger der på hovedvejen. Når det er så voldsomt, er det ikke spor sjovt. Lige nu overvejer jeg meget kraftigt at meddele at jeg holder mig hjemme i morgen. Jeg har nemlig lige været ude at køre. Ikke noget der passede mig, men der var ingen vej udenom.

  Kommentar af Pigen fra landet — 1. marts 2018 @ 21:10

  • Jeg kan ikke være mere enig, Pia. Dette her er ganske enkelt for meget. Jeg synes du skal blive hjemme i morgen – ingen grund til at risikere liv og lemmer, med mindre det er meget nødvendigt. Pas på dig selv, ikke?

   Kommentar af Ellen — 1. marts 2018 @ 21:33

 12. Det er vilde billeder nede fra jer i Sydsjælland! Noget træls, hvis man er afhængig af føret i forbindelse med lægebesøg, fødselsdagsbesøg og forsøg på at komme på arbejde.
  Som sagt mange gange før, så er jeg helt vildt tilfreds med, at vi endnu ikke har fået sne.
  Jeg sender de bedste ønsker om, at du kan få fejret din fødselsdag i god ro og orden.

  Kommentar af conny — 1. marts 2018 @ 21:15

  • Det er helt vildt! Og meget surrealistisk, når man ved, at I deroppe – og mange andre steder – ikke har fået så meget som et fnug!
   I det mindste skal jeg ikke på arbejde, hvilket jeg er særdeles glad for.
   Tak for gode ønsker – jeg håber selvfølgelig på, at det hele flasker sig.

   Kommentar af Ellen — 1. marts 2018 @ 21:34

 13. Det lyder godt nok til at I har fået hele bunken. Det havde været bedre om det havde fordelt sig over hele landet. Aalborg fik også en god del tirsdag, vi fik to små drys.
  Rigtig god fødselsdag i morgen, jeg håber at I finder en løsning med gæster og mad.

  Kommentar af Lene — 2. marts 2018 @ 09:22

  • Vi har fået for hele landet! Der er faldet omkring ½ meter sne, og det sner endnu … det er altså bare for meget.
   Men tak – jeg håber det bedste – det skulle snart stoppe med at sne 🙂

   Kommentar af Ellen — 2. marts 2018 @ 12:13

 14. Bortset fra at det er meget trist, når vejret medfører isolation, utryghed, ulykker og det, der er værre, så er jeg vild med frost og sne og endelig er det begyndt at drysse i Kbh., så tralala tralala fra mig. Mvh. og et ønske om at indkøb og fest bliver uden vejrmæssige trakasserier for dig samt til lykke med i morgen.

  Kommentar af Kristine — 2. marts 2018 @ 10:20

  • Det er da godt, at der er nogle, der er glade for det her møgvejr!
   Tak for gode ønsker – vi forsøger at komme til Præstø om et par timer 🙂

   Kommentar af Ellen — 2. marts 2018 @ 12:15


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.