Hos Mommer

28. februar 2018

Udsigten er ikke helt så god, men …

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 16:33
Tags: , ,

Vi er ankommet i hel tilstand til Christies i Sdr. Hostrup, og det er ikke vejrets, men Johns skyld. Det har været lidt af et snehelvede at køre i dag, og bilerne kørte da også i grøften på alle sider af os – og betænkeligt tæt på! En modkørende dame krydsede vejen umiddelbart bag os, og det var ikke med vilje. Hun slingrede så meget, at John sagde “hun kører i grøften nu!” Og det gjorde hun så … hun kunne meget nemt have ramt vores bil.
Det var flot solskin indtil 30 km før Kupfermühle, hvor vi skulle ind til Fleggaard, men det blev nogle meget lange 30 km, fordi det inden for få hundrede meter blev til en veritabel whiteout. Lige før grænsen var der solskin, men 10 km før ankomst var der igen whiteout og nærmest ikke til at se en hånd for sig. En halv time efter igen skinnede solen, og det gør den endnu – det vejr er lige så ubeslutsomt som i april.

20 km før grænsenSdr. Hostrup

Der er forskel på udsigten fra 11. etage og ind i en sneklædt hæk … vi er lidt spændte på, hvordan vejret arter sig i morgen, når vi atter sætter kursen mod Den Stråtækte.
Eckernförde i går var en ommer, så den tog vi i formiddags. Solen skinnede som sagt fint, men det var HAMrende koldt. Minus 7 grader, feels like minus 17, som vejrtjenesten var så venlig at oplyse os om. Vi gik gågaderne igennem, men fokuserede nok mest på at komme ind til varmen og en kopkaf i Cafe Heldt, som Jørgen anbefalede os, for den vind bed godt nok til!
I Fleggaard havnede der, nok ikke overraskende, lidt god vin i kurven, plus den obligatoriske mormorgave til Aubrey: Galle & Jessens pålægschololade. Han ville blive skuffet, hvis ikke jeg har den sædvanlige dobbeltpakning med til ham, men jeg ved, at i Tyskland kan man få den som 3-pak. I dag var den på tilbud: Fem 3-pak for 100 kroner. Det giver 6,67 kroner pr. pakke mod normalt 16,63 kroner i Brugsen. Det er altså ikke fordi, jeg ikke under den lille Aubie med den store søde tand for 33 kroner chokolade, det er nok mere den store prisforskel, jeg undrer mig over … og når nu vi var her alligevel …
Jeg har én gang glemt at lægge chokoladen i kufferten, hvorfor jeg så købte den i lufthavnen. For 54 kroner for én pakke! Var der nogen der sagde, at man kan købe billigt i lufthavnen?

P1010557

Nå. Nok om det.
Nu er der to timer til gourmetmiddagen, men de bliver tilbragt på værelset, da der ikke rigtig er til at komme til for sne udenfor.
Vi sprang skakspillet over … det var lidt svært at se felterne. Ligeledes kroens forslag: “Husk at besøge vores fantastiske urtehave på 1600 m2, der ligger bag kroen” blev vi enige om at gemme til en anden god gang.

Reklamer

20 kommentarer

 1. Dejligt at I nåede helskindede frem trods det farlige føre.
  Lidt drilleri: Jeg undrer mig lidt over, at du er blevet smittet af den omsiggribende tendens til at sætte komma efter fordi. Jeg kan kun se det logiske i et sætte komma før fordi, da det indleder en bisætning i alle de tilfælde, jeg kan komme på med undtagelse af det eksempel, jeg netop fik skrevet her.😉

  Kommentar af Annette — 28. februar 2018 @ 16:59

  • Jeg er desværre ikke blevet smittet af nogen tendenser – jeg kan bare ikke sætte komma! Øv. Jeg lader fejlen stå, for ellers giver din kommentar ikke mening – men tak for belæring 🙂

   Kommentar af Ellen — 28. februar 2018 @ 17:18

   • Du er også meget velkommen til at slette min kommentar. Jeg ville jo blot drille, fordi jeg troede, kommaer var en smal sag for en sprogkyndig person som dig. 😊

    Kommentar af Annette — 28. februar 2018 @ 19:58

    • Kommaer er desværre ikke en smal sag for mig – eller grammatik i det hele taget. Jeg er absolut bedst til stavning 🙂

     Kommentar af Ellen — 1. marts 2018 @ 14:04

 2. I ønskes en god middag.
  Det lyder som om det har været en ret hidsig tur. Nogle dage er det ikke just godt at køre tur. Vi har ikke fået sne. Her har solen skinnet hele dagen, men mod syd har tunge sneskyer været synlige også hele dagen. Har hørt om en sneplov, der kørte af vejen i Præstø.
  Så – god tur hjem i morgen.

  Kommentar af Jørgen — 28. februar 2018 @ 17:10

  • Tak!
   Jeg kan se på DMI’s radar, at det har været slemt i et bælte henover hele det sydlige Danmark, så tak for gode ønsker – jeg håber virkelig det bliver kørevenligt føre, i modsat fald bliver der langt hjem!

   Kommentar af Ellen — 28. februar 2018 @ 17:20

 3. Jeg har heller ikke nydt Putins hilsen, han er en skidt knægt. Det er absolut ikke sjovt at køre i sådan et føre – godt at John er så dygtig bilist. I må nyde jeres middag, og under den kan I jo spille et parti blindskak – dvs. uden bræt og brikker 🙂

  Kommentar af Eric — 28. februar 2018 @ 18:07

  • Det er han – på alle måder! Vi vil nyde middagen fra lige om lidt og glemme alt om i morgen til i morgen.
   Hehe – det er vi vist ikke særlig gode til :-.)

   Kommentar af Ellen — 28. februar 2018 @ 18:25

 4. Det er da helt utroligt med det vejr! Så lokalt fordelt. Vi har næsten ingen sne fået, og det er jeg godt tilfreds med! Kort nord for og syd for er der faldet noget mere.
  Det bliver da vist en spændene hjemtur. Håber snegrænsen ligger syd for jeres rute.
  Vilde priser på mormorgaver! Lufthavnes prisleje er over min fatteevne…
  Velbekomme. Må aftensmaden blive en god oplevelse.

  Kommentar af Anne Holtegård — 28. februar 2018 @ 18:14

  • Heldige jer! Vi vil også gerne se, at det stopper nu, tak!
   Det må give godt at have butik i lufthavnen … hvis de da ellers sælger noget – jeg ser sjældent nogen i butikkerne.
   Tak – vi satser på, at det bliver godt.

   Kommentar af Ellen — 28. februar 2018 @ 18:26

 5. Jeg er dybt, dybt misundelig på al den sne! Den VIL åbenbart ikke komme til hovedstaden. Jeg tager det som en personlig fornærmelse…

  Kommentar af Maude — 28. februar 2018 @ 20:13

  • Kom herned, Maude. Til Den Stråtækte. Her ligger metervis af sne visse steder. Det er helt vildt – og jeg bytter MEGET gerne!

   Kommentar af Ellen — 1. marts 2018 @ 14:05

 6. Og mere misundelse herfra; den barfrost vi har her, er hård ved planterne. Jeg håber vejret arter sig når I drager hjemad, for biler på glatis med urutinerede chauffører er ikke spor sjovt!
  NU kan jeg håbe på, at middagen var god 😉

  Kommentar af fiberfryd — 28. februar 2018 @ 20:44

  • Den sne ligger i et meget smalt bælte, så det meste af vejen gik det fint. Nærmere om det på bloggen om ikke så længe.
   Middagen var fin. Også nærmere herom senere 🙂

   Kommentar af Ellen — 1. marts 2018 @ 14:06

 7. Pyh, godt I kom helskindede frem. Hurra for din dygtige chauffør 🙂 Her har det næsten ikke sneet siden i går morges, men sneen ligger, det er glat, og vi skøjter rundt. Suk, jeg vil ha’ forår. Nu!
  Håber, I fik en lækker middag?

  Kommentar af Fruen i Midten — 28. februar 2018 @ 22:04

  • Ja, hurra for ham – han har helt styr på det der med glatføre, heldigvis … jeg vil også have forår nu!
   Den var lækker – mere herom senere.

   Kommentar af Ellen — 1. marts 2018 @ 14:07

 8. Godt, I klarede den. Jeg er i den grad en kryster i vintervejr, at jeg planlægger så lidt som muligt i de måneder, hvor der er risiko for slemt føre.
  Men Christies skulle vist være lidt af en oplevelse…

  Kommentar af Kirsten — 1. marts 2018 @ 11:58

  • Også mig. Jeg hader at køre i sne og er SÅ glad for, at jeg ikke skal på arbejde, når vejret er sådan.
   Christies kan anbefales – du har jo ikke så langt derned, som jeg har 🙂

   Kommentar af Ellen — 1. marts 2018 @ 14:08

 9. Ja, sneen er noget ulige fordelt i denne tid. Jeg er temmelig tilfreds med minus sne og plus sol og frost her i det sydlige Nordsjælland. SÅ smukt. Lidt tænker jeg på haven, men mit motto er, at hvis planterne ikke kan klare sig med den pleje de (ikke) får af mig, så hører de nok ikke hjemme i min have 😉
  Forhåbentlig var middagen god, og forhåbentlig viser foråret sig i dag fra en bedre side end vinteren i går 😉

  Kommentar af Conny — 1. marts 2018 @ 12:19

  • Man kan i hvert fald ikke sige, at vi har barfrost hernede ved Præstø! Holddaop, med sne her er!
   Middagen var fin, men forår? Nix. Det er fimbulvinter her på præstøegnen. Billeder og indlæg om det snart.

   Kommentar af Ellen — 1. marts 2018 @ 14:10


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.