Hos Mommer

2. februar 2018

38 år efter Robin Williams

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 16:50
Tags: , ,

Jeg har ikke set den, men Robin Williams har spillet Skipper Skræk i en musical fra 1980, og det har han gjort ikke ret langt fra feriecentret her. Der er garanteret nogen, der har moret sig med at bygge en så vind og skæv by op – det må være lige så vanskeligt som at synge falsk, hvis man har en god stemme. For vind og skæv er den, Skipper Skræk-landsbyen, som står her endnu og i dag er et forlystelsessted, hvor forældre tager deres børn med.

P1010382

Den ligger smukt i bunden af en lille vig. Vi valgte at se den på afstand, både for overblikkets skyld og fordi vi alt for tydeligt kunne høre lige præcis den slags støj, som ingen af os bryder sig særlig meget om … der var ingen tvivl om, at målgruppen var børn.
Vi tror ikke, at der var så mange restauranter, da indspilningen foregik, men ellers er det da ret smart at få andre til at bygge en kulisseby op og så selv overtage den kvit og frit, når optagelserne er slut.

P1010383

Vi gik derned. Der er ikke så langt, og vi fandt tilligemed en smutvej, som var så meget en smutvej, at den vistnok var helt privat. I hvert fald var der pludselig en låge, der var låst, men vi kunne godt knibe os igennem – ellers havde det været noget af en omvej. I stedet blev det til en smuk tur midt inde i landskabet, så at sige, på en ikke særlig komfortabel sti, men derfor en langt mere hyggelig en af slagsen.

P1010392

Her fornemmede vi virkelig, hvor lidt dyrkbar jord der er. Det er hårdt arbejde at lave disse klipper om til landbrugsjord, men ikke desto mindre er det gjort mange steder på øen, mest i form af terrasser, så man har en mulighed for at holde på den sparsomme jord og for at kunne vande, når der trænges.

P1010390

Og alle vegne den forfaldne charme.
Vækster MaltaMere blev det ikke til i dag. Vi vågnede i nat ved, at det blæste meget op, og tidligt i morges begyndte det at regne. Da det klarede op ved 10:30-tiden, skyndte vi os at gå, og vi fik et par timer med sol og varme, men det trak sammen igen, mens vi spiste frokost. Det blæser – igen – en hel del, så vi valgte at bruge den sidste eftermiddag med at hygge inden døre og oppe på tagterrassen, når det var muligt, og ellers så småt begynde at pakke. Vi skal være ude klokken otte i morgen tidlig, så vi skal tidligt op. Igen. For tredje gang på én ferie … kan man overhovedet kalde det for ferie?
Det kan man heldigvis godt … den har været afslappende og alligevel har vi fået set meget af Malta. Så meget, at vi ikke behøver at komme herned igen, for der er så mange andre øer (og steder), vi gerne vil se. Vi kan ikke nå dem alle sammen, så der er ikke grund til alt for mange gentagelser.
Siger hende, der om seks uger tager til England for 117. gang, og igenigen i bil derover til maj … plus at vi satser på at tage til Norge i juni, men det er fordi riksvej 17 druknede i regn, da vi var der første gang – men det var lige tre gentagelser i træk. England gælder dog ikke rigtigt som gentagelse, vel?

Vækster – kendte som ukendte – har vi set flere af, end jeg havde regnet med, og flere i blomst, end jeg troede man kunne i januar.
Det gør ikke spor – det er altid godt med positive overraskelser.

14 kommentarer

 1. I har fået alt det bedste øen kunne byde på i januar. Byer, blomster, solskin og varme… Det lyder som om, det er passende at vende hjem og lægge nye planer.
  Det er ikke gentagelser, når man ikke fik nok ud af turen første gang!
  Og UK/London er ikke gentagelser; det er bare adresse 2 på listen😉

  Kommentar af Anne Holtegård Clausen — 2. februar 2018 @ 17:03

  • Det har vi – det var en rigtig god tid på året at vælge.
   Det lyder som en god forklaring, og ja, England/London er da vores home away from home 🙂

   Kommentar af Ellen — 2. februar 2018 @ 17:57

 2. Jeg tror ikke jeg så kulissebyen da vi var på Malta, og jeg husker egentlig heller ikke jeg hørte om den. Men skæve er bygningerne.
  God tur hjemover.

  Kommentar af Jørgen — 2. februar 2018 @ 17:05

  • De skæve huse er hyggelige at se på – på afstand. Jeg tror ikke, man fornemmer det på samme måde, når man går inde i byen, men det forbliver en påstand fra min side 🙂
   Tak!

   Kommentar af Ellen — 2. februar 2018 @ 17:59

 3. Vi gik også til Skipperskrækbyen, da vi var der. Vi blev også ude foran indhegningen. Vi ville ikke betale entre for at gå i kø derinde. Der var nemlig ankommet flere busser fyldt med uniformerede skolebørn fra hele øen, og vi tror også, vi kunne se mere udefra end inde. Jeg havde forventet Skipperskrækbyen var større. Den synes større på billeder, end den egentlig er, synes jeg.

  Kommentar af Pigen fra landet — 2. februar 2018 @ 18:43

  • Nej vel? Eller for at høre en masse larm … vi har haft de samme tanker, kan jeg se.
   De har nok bare haft et rigtigt ejendomsmæglerkamera til at tage billederne, tror du ikke? 😉

   Kommentar af Ellen — 2. februar 2018 @ 20:10

 4. Jeg synes også I har nået utroligt meget, håber dog også at I har fået slappet af 🙂

  Kommentar af Lene — 2. februar 2018 @ 20:56

  • Vi har både nået meget og har slappet meget af, så det er helt som det skal være, Lene 🙂

   Kommentar af Ellen — 2. februar 2018 @ 21:24

 5. Tak for forårsfornemmelser og genkendelse. Mon det sorte objekt på himlen på billede tre, er en UFO eller en overvågningscookie😉
  Mvh. og velkommen til vintervejr.

  Kommentar af Kristine — 3. februar 2018 @ 17:32

  • Velbekomme – og det er garanteret en cookie – de sniger sig ind alle vegne 🙂
   Åh, tak … det kunne vi nu godt have undværet …

   Kommentar af Ellen — 3. februar 2018 @ 21:02

 6. Jeres feriedage er gået hurtigt, og I har fået set meget, synes jeg. Skipper Skræk landsbyen så vi ikke. Jeg kan ikke huske at have hørt om den, men dine billeder giver et godt indtryk.
  Nu er I sikkert hjemme og har spændende rejseplaner. Man skal vælge sine gentagelser med omhu, og det har I virkelig gjort.
  Men nu til noget helt andet – jeg husker, du engang havde dårlige erfaringer med dit Panasonic Lumix kamera. Var det TZ80?
  Jeg tabte mit TZ80 i december og købte et nyt. Samme model. Men jeg synes ikke billederne bliver gode. Spekulerer på, om det er en ‘mandagsmodel’? Jeg må ned i butikken og lade handelen gå tilbage. Gider du, repetere hvad problemet var for dig?

  Kommentar af Betty — 3. februar 2018 @ 19:51

  • Ja, tiden fløj, som altid, afsted, og vi er hjemme igen.
   Vi er helt tilbage til mit TZ40, som ikke kunne finde ud af at tage solnedgange i de rigtige farver. Jeg afleverede det igen og ventede, til TZ60 kom.
   TZ80 har jeg kun gode erfaringer med – jeg er yderst tilfreds med mit, som jeg har haft siden oktober, så det kan godt være, at du har fået en mandagsmodel.

   Kommentar af Ellen — 3. februar 2018 @ 21:14

 7. Tak for en dejlig lille smuttur ned i varmen og solen. Smukke billeder af huse, døre, vækster og landskaber der ikke er indhyllet i gråhed gør godt! Især når de er indpakket i dine gode ord og sjove betragtninger. Men der var ikke mange fugle, eller? 😉
  Og velkommen hjem til en ganske lille smule vinter ❄️

  Kommentar af fiberfryd — 4. februar 2018 @ 8:29

  • Velbekomme – det var hyggeligt, at du var med på hele turen – og tak for de søde ord 🙂
   Der var et hav af gråspurve og duer, men ikke så mange andre, nej.
   Tak … men … en lille smule??? For os føles det som en fimbulvinter lige nu, men kontrasten er også stor fra 20°.

   Kommentar af Ellen — 4. februar 2018 @ 10:07


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.