Hos Mommer

1. februar 2018

Gozo – den grønne ø

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 18:04
Tags: ,

Tidligt op, ud ad døren og afsted til Gozo. Det er altså en herlig årstid at være her på, med en helt tilpas temperatur og meget begrænset antal turister. Man kan komme til alle vegne.
Gozo, som malteserne selv mener var øen Ogygia, som Kalypso boede på (hende forfører-nymfen fra Homers Odysse, som sørgede for at opholde Odysseus i syv af de 10 år, det tog ham at komme hjem). Grækerne mener naturligvis, at Ogygia var en af de ioniske øer – og en britisk forsker mener, det var Lolland! Så forstår man bedre, hvorfor den Odysse kunne tage 10 år …

P1010331P1010365P1010371

På Gozo har de carftsmen, folkedragter med indbygget læskur og kniplende kvinder.
Det er da heller ikke nemt, når man skal læse korrektur på hele 11 ord … så skal det jo næsten gå galt, men det var godt nok noget fantastisk glas, de der carftsmen kunne præstere, så jeg købte en vase i netop den skønne blå farve, der ses på plakaten. Jeg købte også et halssmykke, et tørklæde, noget lokal og meget velsmagende olivenolie, samt to glas marmelade – jeg er nødt til at have noget med hjem, der er lavet på figenkaktussens frugter.

P1010299P1010310

Vi tog en såkaldt speedbådstur på bare et kvarters tid. Når jeg skriver ‘såkaldt’, er det fordi det ikke gik særlig stærkt – jeg følte, at jeg kunne have roet i samme tempo ved siden af, selv om John hævdede, at 1) det kunne jeg i hvert fald IKKE, og 2) at styrmanden ikke forsvarligt havde kunnet sejle stærkere i den bølgegang, og det har han jo nok ret i. Det så ikke ud af noget, men den lille båd gyngede faktisk ganske pænt, når man kom ned i vandoverfladeniveau.
The Azure Window var engang der hvor der nu ikke er noget på billedet herover med himmel og hav. Gozos nok største turistattraktion tillod sig at styrte sammen i marts 2017 under en kraftig storm.

Gozo Comino Malta

Det var en fin dag med godt vejr næsten hele tiden, undtagen til sidst, da vi skulle hjemover. Sejlturen tilbage til Malta var kold, og det kunne godt se ud som om det kunne finde på at begynde at regne, hvilket det dog ikke gjorde. 
Herover ses Gozo, Comino og Malta; de tre beboede øer af republikken Maltas i alt syv øer. På Comino bor der dog kun tre personer! Jeg håber søreme ikke, at de bliver uvenner.

P1010356

Lidt mere patina – og herunder et kig ned ad en af Victorias gader. Victoria er Gozos hovedby. Ganske hyggelig.

P1010357

Det var det. Stort set. I morgen er det sidste dag hernede, og som altid er tiden fløjet afsted.
Det bliver spændende, om vi skal hjem og opleve vinter.

Reklamer

8 kommentarer

 1. Er der allerede gået en uge? Ufatteligt! Ingen ferier bortset fra forlængede weekends bør være kortere end to uger 🙂 Gav Malta appetit på mere af samme skuffe?

  Kommentar af Eric — 1. februar 2018 @ 20:05

  • Ja! Og det med de mindst to uger var jeg enig i, dengang jeg arbejdede. Da sagde jeg faktisk tre uger … men nu, hvor vi kan holde ferie lige præcis hvornår vi har lyst, er det blevet noget lidt andet, og en uge kan være et fint lille afbræk i pensionisthverdagen.
   Og nej – ikke hvis du “af samme skuffe” mener at komme til Malta igen. Det lyder måske lidt arrogant, men vi er enige om, at det var en god og interessant ferie, men at vi ikke behøver at komme herned igen – der er så mange andre øer, vi også gerne vil nå at se, fx Sicilien, måske Azorerne og måske Korsika 🙂

   Kommentar af Ellen — 1. februar 2018 @ 20:27

 2. En uge går hurtigt, også selvom jeg ikke har ferie. Gozo er et besøg værd. Hyggelig og fredelig med masser af natur. Vi synes færgefærgehavnens afgangshal (eller hvad sådan en nu kaldes) med gates var ret bemærkelsesværdig.
  Ja de lover jo 10 graders frost, så måske kommer vinteren nu! Der ligger næsten altid sne, når Mads har fødselsdag, og det har han om et par uger.

  Kommentar af Pigen fra landet — 1. februar 2018 @ 20:44

  • Tiden går generelt alt for hurtigt …
   Vi talte også om den flotte færgeterminal – de ses ikke så fine i DK.
   Det var ellers lige hård nok vinter at komme hjem til – den havde vi da gerne været foruden 🙂

   Kommentar af Ellen — 1. februar 2018 @ 21:27

 3. Fint med et tilbageblik på Gozo. Man får unægtelig indtryk af at klimaet er ikke så lidt mere bekvemt på Malta og Gozo end her, men det er det jo ikke om sommeren.

  Kommentar af Jørgen — 1. februar 2018 @ 20:53

  • Nemlig: Perfekt klima til brug til at slippe for den danske vinter, men ALT for varmt om sommeren

   Kommentar af Ellen — 1. februar 2018 @ 21:28

 4. Tak for turen og indblik i en anden kultur/tradition. Det er altid spændende at læse om jeres ture. Og se dejlige sommerlige billeder, mens vi selv kigger ud på en grå dansk himmel!
  I er nok på vej hjem nu… til vinterferie!

  Kommentar af Anne Holtegård Clausen — 2. februar 2018 @ 11:14

  • Ja, det er en lidt anden verden, selv om vi er inden for EU.
   Vi rejser først i morgen – jeg mente vores sidste hele dag her 🙂

   Kommentar af Ellen — 2. februar 2018 @ 12:01


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.