Hos Mommer

27. januar 2018

Malta, dag 1

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 17:22
Tags: ,

Det kan godt gå hen og blive en lang dag, når man skal op kl. 02:30, ud ad døren kl. 03:15, flyve kl. 06:30, mellemlande i Billund kl. 07:15, flyve videre til Malta kl. 08:00 og lande der kl. 11:00. Nu er klokken 17 og vi er godt indkvarteret i vores hus med gårdhave og tagterrasse, vi har været til introduktionsmøde for at se, om de havde et par gode fif (det havde de), vi har spist en maltesisk platte til frokost og vi har købt ind i supermarkedet til aftens- og morgenmad, plus det løse – OG slæbt to tunge indkøbsnet hele vejen fra supermarkedet til vores hus, som ligger længst muligt væk fra receptionen og øvrige fællesarealer. Til gengæld har vi en smuk udsigt. Det var der også over Innsbruck-området her til morgen: sol over sneklædte alper – det så ikke helt tosset ud. Billedet til venstre viser en solopgang, som den ser ud set mod vest!

P1010091P1010092

Luften er 15 (den er faktisk 17) og vandet er 16 (spot on) og pigen er 17½ … næh, hun er snarere 77½ … jeg føler mig virkelig ung og meget som en charterrejseturistnovice i dette selskab. Nogle er hernede for gud ved hvilken gang og nogle af dem skal være her i 10 uger. TI UGER! Hele Maltakolonien er mindre end halvt så stor som Bornholm, men okay – hvis man hjemme i Danmark bor i en lille lejlighed et eller andet sted, så kan vinteren blive meget lang og meget kedelig, og så er dette sikkert et godt og nok også et relativt billigt alternativ.
Udenfor er det dejligt lunt, men indenfor er her ret køligt, så vi har tændt for varmen. En af os er kravlet under dynen, mens en anden af os skriver og tager et glas rødvin – det har som sagt været en lang dag, så en af os trængte lige til en lille lur.

P1010097

Udsigten fra tagterrassen er okay, og der er et rigt fugleliv lige udenfor. Malta er i øvrigt ikke så gold, som jeg havde forestillet mig, men en del mere grøn.
En anden en af os er måske også en anelse træt, når det kommer til stykket, så det er hermed slut for i dag – i morgen formiddag skal vi på et rigtigt marked med frugt, med grønsager, med loppeting, med tekstiler, med fisk, med brugskunst, med … andre ord alt muligt og lige sådan noget, jeg bare ELSKER, så der skal vi have det store indkøbsnet med igen.
Sov godt …

30 kommentarer

 1. Jeg var der, hvor I er, for … år siden (vent lidt, skal lige regne på det), den gang det var helt nybygget og stenene i murene var helt sart lysegule, over mod det kridhvide. Vi var 4 piger i et hus (tre på 15 og en lillesøster) og 2 hold forældre i et andet (deres forældre). Min mor var indlagt på Rigshospitalet, hvor hun lå og kneb sammen, så min lillebror ikke kom alt for tidligt til verden. Som jeg husker det, var det et godt sted for os. En pool, en lille strand, relativt langt væk fra byen, som vi ikke måtte tage ind til alene (vi var jo 15 og ville meget gerne…) og nogen voksne til at sørge for maden. Det må være 35½ år siden.
  God ferie 🙂

  Kommentar af Mette L — 27. januar 2018 @ 18:17

  • Du har vist nogle rigtig gode minder hernedefra 🙂 15 år var jo en skøn alder, selv om man ikke altid fik lov til alt det, man gerne ville, men til gengæld aldeles uden ansvar (på den go’e måde) … jeg mindes en ferie til Østrig, da jeg var 15 år – en ferie med en dyb forelskelse, mine første (rigtige) kys og … jojo, det var tider 🙂
   Til gengæld kan man godt se, at feriecentret her er lidt slidt efterhånden, men også, at de gør deres bedste for at råde bod på det, så det er helt okay i vores øjne.
   Tak – 🙂

   Kommentar af Ellen — 27. januar 2018 @ 18:37

 2. Melllieha Hollyday Centre! ❤️Enjoy; vi var der i september: http://skøreliv.dk/?p=2468
  Er spændt på at høre om resten af jeres tur! 👍

  Kommentar af Maude — 27. januar 2018 @ 19:34

  • Åhja, det var jo der, I var … og havde det nok noget varmere, end vi har det …
   Vi har planlagt en tur til Mdina, og Gozo skal vi også bruge en dag på. Speedbåden vil jeg meget gerne prøve, men det er vist lidt uden for sæson … skal lige have det undersøgt nærmere – vi glæder os til at se mere til øen – som jo er kraftigt overbefolket – tætheden svarer til, at vi i Danmark skulle være omkring 70 millioner indbyggere! (Jeg tænker på det, du skrev om affaldet.)

   Kommentar af Ellen — 27. januar 2018 @ 19:59

   • Bare husk at sæt jer bagerst i den speedbåd – hvis I kommer afsted… God tur fortsat! ❤️

    Kommentar af Maude — 28. januar 2018 @ 9:16

    • Okay 🙂

     Kommentar af Ellen — 28. januar 2018 @ 16:56

 3. I er da godt i gang!
  Solopgang eller nedgang er så flot set fra fly. Men jeg studsede over solopgang mod vest? Den kan jeg ikke lige regne ud.
  Uha.. Er der plads i den nye kuffert til et blandet marked? 😉
  Fortsat god tur..

  Kommentar af Anne Holtegård Clausen — 27. januar 2018 @ 20:56

  • Ja, vi er så … og du overså et lille, men i denne sammenhæng vigtigt ord: Jeg skrev set mod vest. Det var vores side i flyet – der var meget mere lys set mod øst 😀
   Det vil vise sig, om der er plads i kufferten – den var ikke fyldt, da vi rejste herned 🙂

   Kommentar af Ellen — 28. januar 2018 @ 8:18

 4. Sikke da en nat med manglende søvn, men I er kommet godt frem, og det er det vigtigste. Jeg genkender tagterrassen og udsigten. Vi var der i sommerperioden, og da var det for varmt deroppe det meste af dagen. Til gengæld var der dejligt i den lille gårdhave nedenunder. Vi var meget omkring på øen og på Gozo (14 dage)
  Jeg blev overrasket over det, du skrev om befolkningstætheden.
  Glæder mig til at se og høre mere om jeres Malta-oplevelser.

  Kommentar af Betty — 27. januar 2018 @ 22:06

  • Vi talte netop om, at vi aldrig ville kunne bruge tagterrasen om sommeren … men vi ville heller aldrig tage til et så varmt sted om sommeren …
   Vi håber også på at nå at se en del, for jeg har lidt på fornemmelsen, at dette bliver vores eneste tur herned.
   Her er virkelig mange fastboende, og så kommer alle turisterne oveni!

   Kommentar af Ellen — 28. januar 2018 @ 8:21

 5. Det sted kender jeg fra min søns billeder fra sidste år! Det var et dejligt feriehus! God fornøjelse!

  Ja, jeg har ikke mere lyst til at flyve, netop fordi man skal op og nå et fly, igennem check og købe toldfrit til skyhøje priser, og what not. Men derfor kan jeg jo alligevel godt drømme om en ferie på Malta (eller lignende). Håber I får godt vejr!

  Kommentar af Donald — 28. januar 2018 @ 2:30

  • Hehe, jeg tror det halve Danmark har været på dette feriecenter 🙂
   Jeg elsker at flyve, men hader lufthavne og ventetider. Det er dog et nødvendigt onde, hvis man vil ud i verden, og det vil vi gerne.
   Drømme må man aldrig løbe tør for.
   Tak, det tyder foreløbig godt, vejret.

   Kommentar af Ellen — 28. januar 2018 @ 8:23

 6. Det var en god begyndelse omend med en forstålig træthed. Vi var der i 2007 og boede i hus 241. Det var også beliggende længst væk, men det gjorde ikke noget.

  Kommentar af Jørgen — 28. januar 2018 @ 4:50

  • Jamen vi har jo været naboer med 11 års forskydning – vi bor i 243!
   Men rigtigt, det gør ikke noget, og i øvrigt kan vi få bragt varerne ud – vi syntes bare ikke de føltes så tunge. Men det var indtil det gik opad 😉

   Kommentar af Ellen — 28. januar 2018 @ 8:26

 7. Ja, det er hårdt med de rejser, hvor man skal op klokken når man sover allerbedst, men når I har hvilet ud, kan I nyde det og gå på opdagelse. Selvom der ikke er decideret varmt, er det en behagelig forskel til DK. Her, søndag morgen, er der gråt og blæsende i Nordjylland, og der skal ikke mere til for at drømme sig væk. Rigtig god tur!

  Kommentar af Eric — 28. januar 2018 @ 9:24

  • Temperaturen hernede er rigtig fin for os. Når man kan have bare arme og bare tæer, så forlanger jeg ikke mere.
   Tak – den tegner udmærket indtil videre 🙂

   Kommentar af Ellen — 28. januar 2018 @ 16:58

 8. Malta må være meget lille, siden alle kan genkende stedet fra dit billede 🙂
  God markedstur i dag 🙂

  Kommentar af Lene — 28. januar 2018 @ 11:17

  • Den er heller ikke ret stor, og jeg har på fornemmelsen, at virkelig mange danskere vælger netop dette sted på Malta.
   Tak – den var fin.

   Kommentar af Ellen — 28. januar 2018 @ 16:59

 9. Den gang jeg var der, på et tillidsmandskursus i begyndelsen af 90’erne, var stenene lysegule. Det var i marts og vejret var dejligt…Har altid tænkt jeg skulle tilbage engang, så nuglæder jeg mig til dine kommentarer. Rigtig god ferie 🙂

  Kommentar af udvandreren — 28. januar 2018 @ 11:19

  • Det er de så ikke mere. Lysegule …
   Her er fint nok, men jeg tror ikke, vi kommer her mere end denne ene gang – der er så mange øer at se, fx Sicilien, Korsika … 🙂

   Kommentar af Ellen — 28. januar 2018 @ 17:01

 10. Mon jeg får lov?

  Kommentar af Randi Stenstrop — 28. januar 2018 @ 16:23

  • Ja, søreme – du skulle bare lige godkendes, men det er nok kun denne gang 🙂

   Kommentar af Ellen — 28. januar 2018 @ 17:03

 11. Ja, tænk, det gjorde jeg!

  Jeg har i flere år gerne villet til Malta og gik endda på et tidspunkt så vidt til at købe en lærebog i maltesisk (jeg kan jo ikke dy mig) – men det er altså noget mere besværligt og navnlig dyrere at arrangere rejser, når man kun er en og ikke ligefrem drømmer om at tilbringe det meste af døgnet sammen med en eller anden ledsager. – Nu kan jeg da i det mindste opleve det lille ørige på anden hånd 🙂

  Kommentar af Randi Stenstrop — 28. januar 2018 @ 16:27

  • Og da slet ikke med en, man ikke på forhånd kender! Vorherrebevares …
   Maltesisk er da vist ikke sådan lige at gå til, i og med, at det mest ligner arabisk, og når nu alle hernede taler et ganske glimrende engelsk, er der såmænd ingen grund til den ulejlighed – som jeg jo ville mene var en del mere besværlig end at skulle arrangere en rejse til sig selv 🙂
   Hvis man er historieinteresseret, er Malta meget interessant.

   Kommentar af Ellen — 28. januar 2018 @ 17:07

   • Malta lader til at have alt, hvad jeg ønsker mig af en ferie – måske tager jeg mig sammen …

    Selvfølgelig er det ikke nødvendigt at lære maltesiske brokker, men det kunne nu alligevelvære skægt!

    Kommentar af Randi Stenstrop — 29. januar 2018 @ 20:04

    • Det er sandt nok, og man vinder på point, når man kan lidt af sproget 🙂

     Kommentar af Ellen — 29. januar 2018 @ 20:56

 12. Et ti-ugers ophold i vintersæsonen kan også grundes i, at sygdom mindskes så helbred bedres for rimelige penge.
  Mvh.

  Kommentar af Kristine — 28. januar 2018 @ 19:57

  • Det er naturligvis rigtigt.

   Kommentar af Ellen — 28. januar 2018 @ 20:34

 13. Spændende med jeres tur – men spænding i 10 uger (?) med mindre selvfølgelig, det har noget med helbredet at gøre, som Kristine skriver.

  Kommentar af Conny — 31. januar 2018 @ 14:15

  • Enig – og det ved vi jo ikke noget om.

   Kommentar af Ellen — 31. januar 2018 @ 17:06


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.