Hos Mommer

22. januar 2018

En god bankrådgiver og en dårlig vandhane

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 15:36
Tags: , ,

Vi havde bedt banken om et møde i forbindelse med, at jeg snart skal gå over til folkepension – jeg tænkte, at de nok har nogle gode forslag til, hvordan vi smartest muligt kan gøre det rent skatteteknisk, for jeg havde lidt på fornemmelsen, at det sikkert kan lade sig gøre at flytte rundt på et og andet, ihukommende rådgiverens ord fra dengang, arbejdet gav os seniorer et rollatorkursus: Det har meget at sige, hvornår I begynder at spise af jeres pensioner! Men om overhovedet, med hvad og hvordan havde jeg ingen anelse om.
Men ganske rigtigt: Han havde lige regnet ud, hvordan den skal kringles, så vi udnytter lovgivningen uden naturligvis på nogen måde at omgå den. Vi skal jo helst ikke sættes fast for kreativ bogføring!
Det korte af det lange er, at mit fradrag steg med så meget pr. måned, at jeg får mere ud af at få folkepension, end jeg hele tiden har fået i efterløn. Det er ikke så ringe endda, men den efterløn huggede de jo også irriterende meget af pga. mine pensionsordninger.
Hvor er det godt, at der findes den slags dygtige rådgivere, når nu man overhovedet ikke selv kan gennemskue hverken pensions- eller skattejunglen.

IMG_8216Kort efter hjemkomst fra Næstved kom Søren, efter aftale, til frokost. Han skulle hjælpe John med at skifte en eller anden dims under vasken, for vores vandhane kan næsten ikke finde ud af at give koldt vand – den gør det ligesom jeg forestiller mig prostatapatienter leverer vand …
Der var bare den hage ved det, at problemet ikke løstes ved at skifte den dims – kun det delproblem, at man ikke kunne lukke individuelt for opvaskemaskinens vandtilførsel. Det kan man nu, men det var altså ikke fordeleren, den var gal med, eftersom der er fuldt tryk på forsyningen til opvaskemaskinen, mens vandhanen stadig er lige elendig.
Afsted til byggemarkedet, for konklusionen måtte være, at vandhanen skal udskiftes – og vi var enige om IKKE igen at købe en halvbillig udgave, for det bliver alligevel dyrere i længden, kunne vi atter en gang konstatere. Man får hvad man betaler for.
Lige nu ligger mændene og roder rundt ude på køkkengulvet, forhåbentlig med det resultat, at der kan komme lidt power på det vand igen.
Her i huset er der ikke lukket for det varme vand; derimod næsten helt for det kolde … og således kan man på fem minutter bruge en betragtelig del af den skattelettelse, der ikke engang er trådt i kraft endnu …

6 kommentarer

 1. Skønt med gode rådgivere 🙂

  Kommentar af Kisser — 22. januar 2018 @ 19:51

  • De er rent bogstaveligt guld værd 🙂

   Kommentar af Ellen — 22. januar 2018 @ 21:14

 2. Måtte det kolde vand løbe powerfuldt igen.
  Jeg blev lidt nysgerrig da jeg læste det om skatten. Kan du give et eksempel på hvorledes det lod sig gøre at øge det månedlige fradrag? Eller hvilken lovgivning man kunne bruge bedre?

  Kommentar af Jørgen — 22. januar 2018 @ 21:39

  • Det gør det 🙂
   Kort fortalt flytter jeg nogle frie midler og indbetaler dem til den maksimale pensionsindbetaling. Nogle af disse frie midler går fra at være skattepligtige til at være fradragsberettigede. Så er de frie midler selvfølgelig ikke frie mere, men den skattepligtige indtægt bliver noget mindre, og jeg får pengene igen i form af pension fra om fem år – har vi foreløbig aftalt.

   Kommentar af Ellen — 22. januar 2018 @ 22:37

 3. Gode bankrådgivere er guld værd, når man husker, at de først og fremmest arbejder for banken. Det er jo skønt, når det giver mere plads i budgettet 🙂
  Bare ærgerligt, at I har så travlt med at bruge dem på kedelige (men nødvendige) ting som dimser og vandhaner …

  Kommentar af fiberfryd — 22. januar 2018 @ 23:36

  • Det gør de, ja, men som såkaldt formuerådgiver har banken på både kort og langt sigt mere ud af at sørge for at pleje mine (og tilsvarende kunders)økonomiske interesser optimalt, for vi betaler et pænt gebyr til dem for det, men de penge er givet godt ud. Gør de kloge mennesker det ikke godt nok, er vi ikke kunder mere, og de tjener mere på os, end de gør på at låne penge ud til lave renter. Sidste år opnåede jeg en forrentning på 8 % – det ville jeg aldrig have kunnet klare selv, for jeg har ikke forstand på den slags. Jeg kalder det win-win 🙂
   Men uanset hvad, så er det da aldrig sjovt at betale for reparation og vedligehold.

   Kommentar af Ellen — 23. januar 2018 @ 11:00


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.