Hos Mommer

7. januar 2018

Somme har søreme været søde

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 19:28
Tags: ,

Jeg kender to, som har fødselsdag i dag.
Den ene er min dejlige, lille store Anna, som fylder 12 år.
Den anden er Inge, som bliver … lidt mere …
Tillykke til dem begge to. Jeg vil jo helst tro, at det er deres skyld, at vi har haft dagens fuldstændig fantastiske vejr; med høj, klar, blå, blå himmel uden en sky. Hele dagen.
Vi stod op til – absolut ikke den flotteste solopgang i historien, men lidt har også ret, og en frostklar og næsten blank fjord, hvor et enkelt, skræppende gåsetræk mere understregede stilheden end ødelagde den, er slet ikke så tosset endda på en januarsøndags morgen.

P1000888Januargåsetræk

Lige over middagstide satte vi kursen mod Ølsemagle revle, men der færdes nok for mange mennesker til, at fuglene har lyst til at være i fotografisk egnet afstand. Vi fik dog gået en pæn tur, og naturen kan sagtens være nydelig, selv om fuglene ikke rigtig vil vide af os.

Ølsemagle revle (1) Ølsemagle revle (3)

Vi kunne konstatere, at Aubrey ikke er den eneste dreng, der helst skal udfordre sine støvler, når man er i nærheden af vand.
Hvorfor skulle han også være det?

Fata morgana

Vi så, hvordan lysets brydning kan spille os et puds. Et fænomen, der ifølge Tims, af videnskabsfolk accepterede, teori var medvirkende til, at det gik så grueligt galt for Titanic. Jeg skal undlade at forklare teorien her – jeg ville bare komme galt afsted, tror jeg, men det er pudsigt at iagttage, hvordan bådene her ser ud til både at spejle sig selv og at svæve over vandet, lige som et fatamorgana gør i ørkenen.
Beklager den elendige billedkvalitet, men jeg måtte ud i fuld zoom for at kunne få det indfanget.

15 kommentarer

 1. Ja, usædvanlig smuk dag og meget interessant optisk fænomen med skibene. Det har du fanget godt, selvom du beklager dig over billedkvaliteten. På dagens bustur måtte jeg opgive at læse i e-bogslæseren, fordi jeg blev blændet; det er man ikke vant til på denne årstid, skønt solen hænger lavt, når den en sjælden gang kan ses.

  Kommentar af Eric — 7. januar 2018 @ 19:48

  • Det er nemlig ret interessant, og jeg kan anbefale at se NG’s film, jeg linker til, hvis ikke du allerede har set den.
   Jeg troede, man kunne bruge e-bogslæsere selv i solskin? Fx på en strand eller en solfyldt terrasse? Det er den eneste grund til, at jeg netop har overvejet at ønske mig en i fødselsdagsgave, men det er måske spild? Jeg bruger jo normalt min iPad.

   Kommentar af Ellen — 7. januar 2018 @ 20:11

   • Solen blændede mine øjne direkte, så jeg knap kunne se! Har du ikke en Kindle?

    Kommentar af Eric — 8. januar 2018 @ 19:50

    • Okay, så man kan altså godt læse i solskin med en Kindle … og nej, jeg har kun min iPad. Jeg opholder mig yderst sjældent på en strand, men det kniber også med at kunne læse oppe på terrassen i solskin, hivlket er lidt irriterende.

     Kommentar af Ellen — 8. januar 2018 @ 21:08

 2. Det har været dejligt vejr. Jeg kender også en fødselar – tillykke til alle. Det er da et forrygende billede af skibene, man skal lige se en ekstra gang for at finde ud af det ikke er måger. Utroligt at du har fanget det. Har du set det før?

  Kommentar af Jørgen — 7. januar 2018 @ 20:35

 3. Kæmpestort tillykke med den lille-store Anna! ❤️ – og sikke nogle skønne, skønne billeder!

  Kommentar af Maude — 7. januar 2018 @ 20:35

  • Tak, og tak igen, Maude 🙂 – det var nu også skønt vejr!

   Kommentar af Ellen — 7. januar 2018 @ 21:01

 4. Forsinket tillykke til og med Anna. Om et år er hun teenager, mon hun er ved at stikke af modenhedsmæssigt fra Aubrey nu? Som jeg husker det var det omkring det tidspunkt at der blev mere end de reelle 16 måneder mellem søster og bror hos os.

  Kommentar af Lene — 8. januar 2018 @ 5:40

  • Tak … og dit spørgsmål er svært at svare kort på. Måske betyder det lidt, at forskellen kun er 12 måneder, men på en måde er de begge meget modne af deres alder og på en anden måde er de begge så absolut børn med hovedet under armen sommetider. De elsker også deres ‘Base Camp’- og naturliv, hvilket nok er med til at binde dem sammen endnu. Desuden er de begge gode venner med naboens datter, som lige er blevet 14 – og som bestemt har pæren i orden, så det er ikke fordi hun er bagud, de svinger så godt. Amelia kan det samme med at skifte mellem barnlighed og modenhed. Ingen af de tre synes (endnu), at ‘de unge’ er særlig smarte eller hippe, med helt andre værdier.

   Kommentar af Ellen — 8. januar 2018 @ 9:36

 5. Aha, det er de to (og måske lidt flere), vi skal takke for det smukke vejr, som ser ud til at fortsætte i dag. Herfra lyder ingen klager over trist januarmørke, med den slags dage. Utroligt, hvad det betyder for ens (i al fald mit) velbefindende. Er det ikke det samme fænomen, man kan opleve på varme dag, også kaldet fata morgana? Nå, jeg må hellere suse ind på dit link, så jeg kan blive klogere 😉

  Kommentar af fiberfryd — 8. januar 2018 @ 8:13

  • … hvorpå jeg så, at der bl.a. står fatamorgana … hehe

   Kommentar af fiberfryd — 8. januar 2018 @ 8:15

   • Ja, og det gode vejr rækker helt til i dag.
    Jeg bliver ikke ked i gråt vejr, men bliver helt klart en tand gladere i vejr som dette.
    Og ja, fænomenet er netop i samme klasse som fatamorganaer – ‘mine’ skibe befinder sig i virkeligheden bag (eller under) horisonten 😉

    Kommentar af Ellen — 8. januar 2018 @ 9:39

 6. Hold op hvor tiden bare flyver af sted – allerede 12 år til Anna! Skyper I eller lignende på fødselsdagene?
  Det var et fænomenalt vejr i går. Sikke et sjovt billede af skibene, det lykkedes dig at tage.

  Kommentar af Conny — 8. januar 2018 @ 12:26

  • Det er slet ikke til at forstå – jeg synes det var i går, jeg gik med det lille, nyfødte pus op og ned ad gulvet, så moderen kunne få lidt nattesøvn.
   Ja, det var flot, og det er lige så flot i dag – dejligt 🙂

   Kommentar af Ellen — 8. januar 2018 @ 13:45


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.