Hos Mommer

5. januar 2018

Tjah … sproget er i det mindste blevet bedre

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 15:01
Tags: ,

Denne her skal der nok være en del, der hopper på, fordi sproget er forbedret i forhold til hvad vi har oplevet før af skrækkeligheder.
For den bare minimalt opmærksomme er der dog flere ting der beviser, at det er den rene svindel.
Det kan igenigen undre, at man kan falde for den slags – et bedre sprog gør det ikke alene, hvilket jeg har set nogle udtrykke bekymring for.

image


I dag har jeg blå fingre. Ikke grønne, men blå. Rødkålsblå. Brugsen havde sat rødkålshovederne ned fra 16 til 5 kroner, så jeg øjnede lige et billigt farveeksperiment, også lidt inspireret af Fruen i Midten.
Rødkål - neu-base-syreMan får ikke smukke hænder af at snitte 1400 gram rødkål, men det er nok ingen hemmelighed. Jeg ville have en ordentlig portion farvesuppe, for der skal prøves med både neutral, syre og base (sagde jeg “billigt eksperiment?” – der skal bruges en del garn).
Suppen blev vist særdeles koncentreret – til højre ses en fortynding af suppen med 1) kun vand, 2) kogevandet tilsat lidt kaustisk soda og 3) tilsat lidt eddikesyre.
Det bliver en anelse spændende, for den neutrale har den farve, basen ifølge teorien burde have, og basen er blevet grøngul …
Lige nu ligger der 50 g bejdset lammeuld, 10 g ubejdset ditto og 50 g bejdset strømpegarn med mere akryl i end uld i det neutrale farvebad. Det ser foreløbig ud til, at lammeulden har indtaget førerpositionen, hvad farveintensiteten angår, men det varer et stykke tid endnu, inden jeg ved det. I morgen fortsætter forsøget med syre og base, så der vil jeg have fundet ud af meget mere.
Fortsættelse følger …

18 kommentarer

 1. Undskyld men mener du ikke, at du har fortyndet farvesuppen med kogt vand? For kogevandet og farvesuppen er vel det samme🤔.
  Dine tre opløsninger (fra venstre mod højre: neutral, base og syre) svarer da meget godt til rødkålsPH-skalaen jf.: http://www.smagforlivet.dk/materialer/pr%C3%B8v-selv-r%C3%B8dk%C3%A5len-der-skifter-farve
  Mvh. og god fornøjelse

  Kommentar af Kristine — 5. januar 2018 @ 16:12

  • Jo, selvfølgelig – tak – er rettet.
   Det kan jeg godt se – det ligner bare ikke det fra de plantefarversider, jeg har fundet, men jeg har åbenbart brugt for meget base (og jeg brugte ikke ret meget!). Godt det kan komme ned ad pH-skalaen igen med lidt syre, for den skal ikke helt op på 8-9, det har garnet ikke godt af, og det er heller ikke den farve, jeg vil opnå.

   Kommentar af Ellen — 5. januar 2018 @ 17:06

   • Selv tak. Din overskrift var næsten profetisk😂. Er du sikker på, at alle nisser er pakket væk? 😀

    Kommentar af Kristine — 5. januar 2018 @ 17:22

    • Jeg pakker aldrig julepynt væk før den 7. januar 😉

     Kommentar af Ellen — 5. januar 2018 @ 19:27

 2. Og så lige bytte om på bogstaverne i sidste hold bedjset strømpegarn 😉
  Det er stadig fascinerende med det farverige farveri😀

  Kommentar af Anne Holtegård Clausen — 5. januar 2018 @ 18:52

  • Det har jeg så lige gjort, tak, og ja, der er en hel verden af muligheder med det der farveri 🙂

   Kommentar af Ellen — 5. januar 2018 @ 19:29

 3. Haha!… 😂 Tænkte sådan på dig i går, da jeg kørte forbi en dyrehandel med et skilt udenfor, hvor der stod: ‘Foder til din race hund og kat’. Jeg tænkte lidt på, hvilken race jeg mon var, og hvad for noget foder jeg skulle ha’…

  Kommentar af Maude — 5. januar 2018 @ 18:55

  • Akkeja, alle de der særskrivninger – men det er selvfølgelig rart at blive tænkt på 🙂

   Kommentar af Ellen — 5. januar 2018 @ 19:29

 4. De er blevet dygtige, de svindlere. Netop i dag modtog jeg en tilsvarende mail fra Lagkagehuset. Jeg har aldrig været i kontakt med Lagkagehuset.
  Det bliver spændende om du får en farve, du er tilfreds med.

  Kommentar af Pigen fra landet — 5. januar 2018 @ 19:41

  • Fra Lagkagehuset – interessant. Også på 5000 kroner? Det er lidt voldsomt at købe kager for så mange penge 🙂
   Jeg er også spændt!

   Kommentar af Ellen — 5. januar 2018 @ 21:37

 5. Nå, den svindelmail har du også fået. Snart er svindlernes sprog lige så ringe som mediernes (med flere), og så har vi kun vores sunde fornuft og tjek af link-adresser som beskyttelse i frontlinjen. Jeg synes på en måde, det er interessant, at sproget efterhånden er blevet så godt. Det kan kun betyde, at rigtige, levende danskere er involveret i svindlen. Dansk er endnu alt for svært at oversætte meningsfyldt for maskinerne.

  Kommentar af Eric — 5. januar 2018 @ 19:57

  • Det var også min første tanke, og eftersom der er brådne kar alle steder, så er de selvfølgelig også her i riget, de svindlere.
   Mon oversættelsesmaskiner korrekt kan oversætte noget sprog overhovedet? Det tror jeg ikke.

   Kommentar af Ellen — 5. januar 2018 @ 21:40

 6. Hvis Eric har ret i at rigtige danskere er involverede i svindelen, kan man måske tillade sig at glæde sig over at det står så ringe til efter afsluttet skolegang som tilfældet er. Det afspejler sig måske i mailene.
  Det er godt man kan få et rødkål til en billig penge

  Kommentar af Jørgen — 5. januar 2018 @ 20:18

  • Det er jeg helt sikker på, at han har, og hvorfor skulle danskerne ikke også komme med på netop denne kriminelle løbebane? Det har jeg ventet på længe – men det får mig nu ikke til at glæde mig over mange danskernes ringe sproglige evner til at udtrykke sig dårligere end i denne mail 🙂
   Ja, det er godt – så koster farvningen da kun garnet!

   Kommentar af Ellen — 5. januar 2018 @ 21:45

 7. Vi får sjældent disse mail, men der må være nogle, der hopper på det, ellers blev de vel ikke ved.
  Jeg er på udkig efter en måde at få brugt det sidste af mit rødkål, men farvning hopper jeg nok ikke på, så må vi få salat endnu engang 🙂

  Kommentar af Lene — 6. januar 2018 @ 9:01

  • Jeg tror, der er skræmmende mange, der falder i, desværre.
   Hehe, det ville også forbavse mig, hvis du begyndte at farve, men måske var det noget, når pensionistlivet engang indfinder sig. Man kan jo også farve stof … her tænker jeg på din datter 🙂

   Kommentar af Ellen — 6. januar 2018 @ 11:03

 8. Min gmail er utrolig god til at sortere den slags mails fra, så jeg ser dem ikke, medmindre jeg nærlæser min spammail. De er (endnu) nemme at afsløre, så hvorfor så mange falder for dem, er mig en gåde. En form for grådighed, der får en til at glemme al fornuft? Når noget ser ud til at være for godt til at at være sandt, så er det som regel løgn 😉

  Kommentar af fiberfryd — 7. januar 2018 @ 8:48

  • Gmail har verdens bedste spamfilter, ingen andre er bare tilnærmelsesvis så gode. Gad vide, hvad deres hemmelighed er?
   Jeg ved ikke hvorfor man kan falde for den slags, for dumt er det. På den anden side kender jeg en it-person (ja!!!), der fik klikket på et eller andet link, der spærrede hendes harddisk og hvor hun efterfølgende blev udsat for afpresning for at få den genåbnet. Det gjorde hun dog ikke, men mistede derfor alle sine billeder og dokumenter. Backup havde samme it-person nemlig heller ikke … hun sagde, at hun kun indrømmede den enorme kvajestreg for at ruske op i os andre, hvilket da også er fint nok.

   Kommentar af Ellen — 7. januar 2018 @ 9:33


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.