Hos Mommer

30. december 2017

En anden status

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 15:20
Tags: ,

Eftersom jeg skriver alt, hvad der har med garn og strik at gøre, ind i mit dertil indrettede fine excelark, forpligter det mig til at filosofere lidt over tallene her ved nytårstide. Det forpligter naturligvis ikke jer, der læser dette, men så kan man scrolle eller lukke mig ned for i dag.
2017 var året, hvor jeg måtte etablere to former for lagre: Det ene for alt det garn, jeg havde hobet op inden plantefarvningsdjævelen fik tag i mig, og det andet for garnet, jeg har købt for at kunne mætte samme djævel.
Jeg har købt 12,700 kilo garn til farvning. Det er godt nok meget – synes jeg selv – John synes det er ENORMT meget. Samme John må dog indrømme, at jeg samtidig arbejder ihærdigt på at få brugt det, jeg selv farver.
Faktisk har jeg anvendt 2,534 kilo af det plantefarvede, hvilket udgør 20 % af det indkøbte. Min mand løftede anerkendende øjenbrynene ved dette faktum. I alt har jeg strikket 9,107 kilo i år, hvilket kun er overgået af de 12,608 kilo i 2013, men hvoraf de fem kilo var en foræring af rester til min svigermor, som er rigtig god til at bruge selv små rester garn, så det er lidt snyd – men ikke desto mindre forsvandt det jo fra lageret. 
Årets ni kilo er fordelt på 77 effekter, hvilket næsten får det til at lyde imponerende, når jeg selv skal sige det … over seks i snit pr. måned.
Et arbejde, der vil tælle pænt i regnskabet, er min fair isle-sampler, men den er jeg kun 2/3 færdig med, så den vil figurere på 2018-regnskabet.

P1000851

P1000852

Den er sjov at strikke – never a dull moment – jeg havde lovet mig selv, at der ikke skulle figurere det samme mønster to gange på de godt to meter, jeg satser på bliver det endelige mål, men det er sket ved en fejl. Det er dog næsten umuligt at gennemskue, hvilket det drejer sig om (prøv selv, om I kan finde det), og det er en sand fornøjelse på denne måde at lære lidt mere om at sætte farver sammen; se hvad det betyder for helhedsindtrykket, om man bruger komplementærfarver eller tone-i-tone-farver til et mønster, eller om man bruger to, fire eller seks farver. Fejl er der til min irritation også begået, men irritationen var dog ikke større, end at jeg ikke gad strikke baglæns for at rette. Hvad der næsten irriterer mig mest er, at jeg tog et billede af siden, hvor fejlene kan ses og først opdagede det så sent, at det blev for mørkt til en ommer. Halstørklædet er et rør, for bagsiden vil være alt for afvigende fra forsiden til at kunne accepteres på et halstørklæde, så det bliver sikkert varmt nok til en ekspedition til Sydpolen.

13 kommentarer

 1. Så kan du jo også sætte en tur til Sydpolen på ønskelisten, nu har du jo en del af udstyret 🙂 Rigtig Godt Nytår til jer begge.

  fru Jensen
  Gudhjem

  Kommentar af Kirsten Jensen — 30. december 2017 @ 16:22

  • Hmmm … ja, det kunne jeg jo. Men det sker nok ikke 🙂
   Godt nytår ønskes også herfra.

   Kommentar af Ellen — 30. december 2017 @ 19:58

 2. Du godeste, du har da ikke ligget på den lade side strikkemæssigt (heller)! Jeg kan kun prale af halvt så mange færdige projekter, og har ikke regnet ud, hvor meget det har lettet på lageret. Jeg kan finde din fejl 😉 og måske dubletten. Det er meget svært at se, men jeg tror de begge figurerer på det øverste billede?

  Kommentar af fiberfryd — 30. december 2017 @ 17:21

  • Jeg har da vist dig mit excelark, har jeg ikke?
   Fejlen er desværre meget nem at finde på billedet her, men når først halstørklædet er i brug, bilder jeg mig selv ind, at den ikke ses … og dubletten er hhv. mønster nr. 4 og 3 fra venstre på de to billeder.

   Kommentar af Ellen — 30. december 2017 @ 20:01

   • Så var mit ‘skud’ ikke rigtigt og det er meget svært at gennemskue. Fejlen er da ikke noget at snakke om. Jeg har endnu ikke så mange farver i samme kvalitet, så jeg må få farvet noget strømpegarn, så jeg kan gøre dig kunsten efter. Fair isle er så sjovt at strikke.

    Kommentar af fiberfryd — 31. december 2017 @ 9:45

    • Og excelarket har jeg set; jeg glemmer bare at veje, når jeg er færdig med tingene – og så er de lige pludselig ude af huset 😕

     Kommentar af fiberfryd — 31. december 2017 @ 9:47

    • Den ‘dobbeltfejl’ er i hvert fald ikke noget, man opdager lige med det samme …
     Jeg bruger både strømpegarn, lammeuld og også en tredje type garn, så at der er forskel, betyder ikke det store – heldigvis.
     Okay, jeg kan godt se, at det ikke hjælper meget, hvis du glemmer at veje de færdige arbejder 🙂

     Kommentar af Ellen — 31. december 2017 @ 12:34

 3. Hold da op, hvor er du god til at strikke Fair Isle. Det bliver jeg aldrig!
  Til gengæld har jeg (i år!) lært at oprette og bruge et Excel-ark, lige bortset fra at det er et Google regneark, jeg bruger, så nu behøver jeg ikke selv at lægge sammen og trække fra mere.

  Kommentar af Kirsten — 31. december 2017 @ 12:15

  • Tak – men jeg kan anbefale sådan et tørklæde her – det giver rigtig god øvelse 🙂
   Regneark er en fantastisk opfindelse!

   Kommentar af Ellen — 31. december 2017 @ 12:37

 4. Hvad er status på det andet lager (og tæller du også garn med til de ting, hvor du ikke køber, men “bare” strikker til andre)?
  De få ekstra blå masker ses kun, når de skal findes. Fortsat god fornøjelse med mønster- og farveleg.
  Jeg har fået gjort kål på mine 800 g. strømpegarnsrester i december, da julens gaveønsker fra de unge fra 14 år og op var hippihappysokker, så der er strikket i stribevis og striber, hvor ikke to sokker er helt ens. Dejligt at få brugt alt fra 2 g. og op, men knap så dejligt at hæfte ender.
  Mvh. og godt nytår

  Kommentar af Kristine — 31. december 2017 @ 13:53

  • Jeg ved ikke, hvor meget garn jeg har – jeg tør (gider …) ikke gøre lageret op, men er tilfreds, hvis der er forbrugt mere fra det end det indkøbte udgør. Et gæt er et sted mellem 25 og 35 kilo …
   Med en enkelt undtagelse i år køber jeg selv garnet til det, jeg strikker for andre, så der er svaret ja, det tæller på lige fod med alt andet.
   Strikkehæftning må være svaret på endehæftningskedsomheden, Kristine. Jeg strikkehæfter stort set altid, for det er sååå kedeligt at hæfte ender.

   Kommentar af Ellen — 31. december 2017 @ 14:03

 5. Imponerende.

  Kommentar af Jørgen — 31. december 2017 @ 14:35

  • Hehe – John ville sige noget andet, men han ved godt, at der ikke er noget at gøre ved mig 🙂

   Kommentar af Ellen — 31. december 2017 @ 15:01


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.