Hos Mommer

25. december 2017

Og nu er det hele overstået

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 16:13
Tags: , ,

Man glæder sig og man venter. Venter lææænge. Og lige pludselig, inden man næsten når at tænke over det, er det hele overstået.
Hele juleaften forløb fuldstændig som en juleaften i vores familie skal forløbe.
Merete og jeg var spændt på, hvordan andestegen var. Jeg havde ledt med lys og lygte efter et sted, hvor man kunne købe landænder. Det var ikke nemt at finde her på egnen, men det lykkedes. “Jeg sender en mail til dig, når du kan hente dine ænder.”
Fint nok. Det blev så Merete, der hentede dem, for hun bor lige ved siden af. Næsten …
Men de var frosne! Der er da for pokker en grund til, at man bestiller landænder, og den er netop, at man vil have frisk kød, der ikke har været frossent!
Merete spurgte hvorfor det var sådan og fik et lidt svævende svar. Noget med travlhed og at det var det nemmeste for dem at administrere.
Det var både første og sidste gang, vi køber juleænderne der.
De smagte såmænd fint nok, der var meget kød på dem og ikke ret meget fedt, som hun havde lovet, men de skal altså ikke være frosne. Punktum.

Marjattaturen (5)

Efter morgenmaden var vi alle otte enige om, at en gåtur ville være en rigtig god ide.
Vi gik derfor op til Marjattaområdet. Inklusive et kvarters fri leg på den gode legeplads for både børn og voksne, tog turen en lille 1½ time. Det hjælp lidt på al sløvheden at blive blæst lidt igennem … vi kom ikke ligefrem tidligt i seng i går …

Marjattaturen (6)Marjattaturen (7)

Det var ikke nemt at holde baligelancen.                   Du skal da bare gå! Sådan her, mor!

Marjattaturen (8)Marjattaturen (9)

Aubrey havde problemer i starten …                          Men de var hurtigt overstået, og han nærmest slentrede nonchalant hen ad bjælken.

Vores gæster kørte hjem efter frokost, og nu bliver der bare nydt julegaver og slappet af.
Jeg er ved at vise børnene hvordan man kan farve med løgskaller; de synes det er ret interessant, at man kan bruge den slags almindelige ting til garnfarvning. De hjælp mig jo med tagrørsplukning med efterfølgende farvning i sommer, og i overmorgen prøver vi at koge nogle valnøddeskaller. Jeg aner ikke, om det overhovedet vil kunne give noget, men det er altid spændende at eksperimentere, især med to interesserede og engagerede medforskere.

Reklamer

6 kommentarer

 1. Ja, nu er det hele overstået, og det er givet vis meget godt. Det gælder også her.
  Vi har lige luftet os en længere tur. Dejligt. Julens problem er at den tager alt for lang tid, den begynder efterhånden inden udgangen af oktober, dvs. lige efter efterårsferien og overlapper halloween en smule, der jo optager sjælene i hele oktober og ikke kun en dag. Nu skal et af årets 18-20 udsalg klares, hvorefter Valentins dag vil blive opreklameret for at fortsætte direkte i påsken, der er i slutningen af marts næste år.
  Det er lige som det er lidt for meget – og når landænder så oven i købet er dybfrosne, så er det hele lidt rigeligt.
  Det lød godt nok som en hilsen fra en GSM.

  Kommentar af Jørgen — 25. december 2017 @ 16:37

  • Hehe, Jørgen dog … sikke et julehumør du er i 🙂
   Jeg synes nu ikke det er så slemt – man bestemmer jo selv, hvor meget eller lidt der skal gøres ud af tingene. Halloween har jeg taget til mig, men ikke Valentins dag.
   Og ja, de ænder, altså …
   GSM? Gnaven, sur mand? Gammel, sur mand?

   Kommentar af Ellen — 25. december 2017 @ 17:09

 2. Dejligt med en gåtur oven på julemaden 🙂 Jeg holder meget af julen – men hvis jeg skal være helt ærlig, er det egentlig nok så meget de hyggelige dage i december og ikke kun selve juledagene. På den måde bliver julehyggen ligesom bredt ud… 😉

  Kommentar af Mia Folkmann — 25. december 2017 @ 16:58

  • Jeg er enig – jeg tror det er mørketiden, vi trods alt holder af, tror jeg, for mørke er lig med hygge, levende lys og ild i brændeovnen. Selvfølgelig er det rart, at dagene nu igen bliver længere, men jeg har aldrig savnet lyset i den grad, som jeg ved, at mange gør. Vi er vel ægte nordboere, 😉

   Kommentar af Ellen — 25. december 2017 @ 17:11

 3. Som du ved varer julen hos mig fra d. 24 til d. 6. januar, og jeg nyder mit træ og mit pynt og mine småkager. God jul til jer 🙂

  Kommentar af Lene — 25. december 2017 @ 18:09

  • Det gør den også her – jeg mente bare, at alt gaveræset var overstået. Der bliver ikke ‘afpyntet’ juletræ eller andet før efter nytår.
   God jul til jer også 🙂

   Kommentar af Ellen — 25. december 2017 @ 22:27


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.