Hos Mommer

17. december 2017

Det LIGNER i hvert fald …

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 14:57
Tags:

Som jeg vist skrev i et par af kommentarsvarene, da jeg blærede mig med mit vægttab, er savnet af visse madvarer ved LCHF-diæten ikke nær så stort, som jeg troede det ville være. 
Ingen af os savner kartofler eller ris. Til vor begges forbavselse savner vi pasta mere end kartofler, men savnet er ikke større, end at vi endnu ikke er faldet i … har kun serveret kartofler, når vi har haft gæster.
John savner mest rugbrød og jeg savner mest mit hjemmebagte brød til morgenmaden. John kompenserer ved at købe det mest kulhydratfattige rugbrød han kan finde (og som han heldigvis godt kan lide); jeg kompenserer ved en gang imellem at bage et såkaldt stenalderbrød, som jeg godt kan lide. Omkring hver fjerde eller femte dag står den derfor på rugbrød. Nu. Det er forholdsvis nyt, at vi overhovedet spiser brød.

LCHF-franskbrødForleden fandt jeg (Pinterest igen!) opskriften på et formfranskbrød i LCHF-stil. Jeg faldt i første omgang nok mest for udseendet, for det lignede et rigtigt, gammeldags franskbrød, men jeg syntes, at det måtte prøves – det er den eneste måde at finde ud af på, om det kan godkendes.
Der er naturligvis intet mel i (jo, mandelmel), og derudover pofiber, loppefrøskaller og hampfrø. Og æg, smør, piskefløde og citronsaft (!). Jeg var virkelig spændt … ‘dejen’ så ret underlig ud, men jeg dryssede med blå birkes, satte formen i ovnen i de foreskrevne 35 minutter, krydsede fingre og bad en lille bøn.

LCHF-franskbrød (1)LCHF-franskbrød (2)

Det lignede, hvad det skal, må jeg sige.
Da det blev skåret i, lignede det endnu bedre. Nu var der kun tilbage at smage …
Det var godt!
John så en anelse skeptisk ud, da han puttede en bid i munden, men øjenbrynene blev hurtigt løftet i behagelig overraskelse. Det var dog utroligt! Hvem
skulle have troet det om et brød fra Meløse?
(By i Nordsjælland).
Selvfølgelig afviger det i smagen fra et almindeligt brød bagt med mel, men ingredienserne taget i betragtning kommer det forbavsende tæt på – især når der kommer lidt smør på. Og ost! Yes! Den er hjemme. Nu kan vi få franskbrødsostemadder igen. Når englænderne kommer, har jeg lovet dem hjemmebagt brød hver eneste dag, så der bliver behovet formentlig så rigeligt dækket for den næste lange periode.

Bortset fra det, så er den morgenmad, vi får hver dag, så überlækker, at vi slet ikke kan blive trætte af den. Den består af en topspiseskefuld chiagrød (= 3 spsk chiafrø blødt op i en dåse kokosmælk. Der er til fire dage), lidt skyr, lidt yoghurt naturel eller begge dele, tre stk. frugt til deling og en topteskefuld hjemmeristet blanding af græskarkerner, solsikke-, hør- og sesamfrø. Det er bare SÅ godt, og frugterne kan jo varieres meget, afhængigt af sæsonen.
imageMed andre ord: Vi kører videre med LCHF. Det bliver vi ved med, men måske med lidt flere afvigelser end de første tre måneder, fx i weekenderne.
På et eller andet tidspunkt når vi jo en vægt, vi har tænkt os at betragte som den, vi ¨skal vende tilbage til efter en lidt for god ferie, fx.
Det var fortrøstningsfuldt at læse, at BMI for folk på 65+ gerne må helst skal være højere end den, man ellers regner for normal. Jeg havde nu heller ingen intentioner om at nå ned på de knap 17, jeg befandt mig på, til jeg var næsten 50 år. Jeg ligger nogenlunde midt imellem 24 og 28,9, men vil som sagt alligevel gerne lidt længere ned, selv om jeg er blevet ‘lovlig’.

Reklamer

17 kommentarer

 1. Fint, at det virker for jer, jeg er imponeret. Skulle jeg mod forventning få behov for en slankekur, har jeg noteret mig, at rødvin er på LCHF’s positivliste, men jeg vil sørme få svært ved at undvære pasta!

  Kommentar af Eric — 17. december 2017 @ 15:07

  • Ja … rødvin er ikke så slemt som øl, som er “brød på flaske”, men det er nu godt nok ikke meget rødvin, jeg har drukket siden midt-august 🙂
   Enig: Pasta savnes! Men vi skal bare lade være med at tænke så meget over det; der findes virkelig mange gode, lækre og spændende LCHF-opskrifter.

   Kommentar af Ellen — 17. december 2017 @ 16:06

 2. Det lyder godt med franskbrød! Er det muligt at få opskriften?

  Kommentar af Anni — 17. december 2017 @ 15:48

 3. Jeg prøvede lige selv på Pinterest og fandt det. Nu må jeg prøve det. Tak

  Kommentar af Anni — 17. december 2017 @ 15:52

  • Det må du prøve – jeg håber du bliver lige så positivt overrasket som vi blev 🙂

   Kommentar af Ellen — 17. december 2017 @ 16:07

 4. Du kan få pasta lavet af sojabønner – de er overraskende gode

  Kommentar af Lone Nielsen — 17. december 2017 @ 15:56

  • Aha! Tak! Der er meget, jeg ikke har fundet ud af endnu … jeg vil prøve at finde sojapasta 🙂

   Kommentar af Ellen — 17. december 2017 @ 16:07

 5. Tillykke med det fine resultat de tabte kilo. Næh, det er ikke så længe siden jeg så billedet af dig for 20 år siden. Der var der ikke meget af dig. Chiafrø spiser jeg også gerne i skyr. De specielle opskrifter får mig til at tænke på dengang jeg, på grund af Mads’ allergi måtte finde alternativer til mel, mælk, æg og, ja alt muligt. I starten føles det besværligt, men så bliver det heldigvis hverdag og noget lettere, når det meste kommer til at sidde på rygraden.

  Kommentar af Pigen fra landet — 17. december 2017 @ 20:00

  • Tak, Pia – og ja, du har jo set mig i mine lidt for slanke dage. For lidt og for meget … men nu er det så småt ved at være tilpas 🙂
   Alt kan blive en vane på et tidspunkt, men jeg tror, at Mads’ allergi har været vanskeligere at efterleve rent madmæssigt end denne diæt.
   Er han stadig lige allergisk, eller er han vokset fra noget af det? Det gør man jo heldigvis ofte.

   Kommentar af Ellen — 17. december 2017 @ 20:34

   • Det er en myte, at man kan vokse sig fra allergi. Han er stadig maget allergisk. Dog kan han spise forholdsvis normalt, men alt andet er der ikke noget at gøre ved, stadigvæk. Det er kun godt et år siden, han sidst var i kontakt med de bedste specialister, vi har indenfor området, fordi der er sket så meget, men ikke nok til at de kan hjælpe ham, siger de.

    Kommentar af Pigen fra landet — 17. december 2017 @ 21:15

    • Det er nu ikke en myte – nogle gør og andre gør ikke, men Mads hører åbenbart til den sidste kategori. Han er jo også særlig hårdt ramt, og det ville være nærmest et mirakel, hvis alle allergierne forsvandt. Noget er der dog heldigvis sket i positiv retning, hvis han kan spise flere forskellige ting, end han kunne som barn.
     Vi har vist aldrig rigtig talt om det? Det var trods alt et allergifirma, jeg arbejdede i i 35 år – der skete en enorm udvikling på de år, og den fortsætter. For langsomt, måske … og specialet indenfor allergi blev pillet ud af lægestudiet for år tilbage, hvilket der er temmelig mange, der er ret kede af.

     Kommentar af Ellen — 17. december 2017 @ 21:54

 6. Nu har jeg været på biblioteket og låne nogle LCHF bøger. Så jeg kan sætte mig ordentligt ind i emnet.
  Jo, det er stadig Erik, der passer køkkenet!
  Han var ikke overbevist om at undvære kartofler… Men vi var enige om at idéen med mad af “rene” varer og færre tilsætningsstoffer passede til vores stil. Så test med opskrifter må være vejen frem…
  Det er altid godt med inspiration… til en kræsen og en uden smag 😉

  Kommentar af Anne Holtegård Clausen — 18. december 2017 @ 13:21

  • God ide – det kan aldrig skade at prøve – og måske bliver I lige så overraskede som vi blev 🙂

   Kommentar af Ellen — 18. december 2017 @ 13:43

 7. Nu må du helst ikke fortsætte, til du helt forsvinder!

  Kommentar af Fruen i Midten — 18. december 2017 @ 13:49

  • Du er nu sød, Frue, men der er et godt stykke vej endnu 😀

   Kommentar af Ellen — 18. december 2017 @ 13:51

 8. Ja, det er en forbavsende let ‘kur’. Jeg tror også mit stivelsesindtag, helt uproblematisk, vil holde sig på et meget lavt niveau fremover, selv om jeg slipper tøjlerne. Nu må vi se, hvad julens frådseri fører med sig … Flot brød! Ostemaden er også mit største ‘savn’.

  Kommentar af fiberfryd — 19. december 2017 @ 08:23

  • Enig. Det har været længe nok nu til, at det er blevet ret indgroet, men jeg er også lidt spændt på julen 🙂
   Jeg spiste ostemadder i går til morgenmad, men jeg ville faktisk have foretrukket den sædvanlige morgenmad, viste det sig! Der kan man bare se …

   Kommentar af Ellen — 19. december 2017 @ 09:49


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.