Hos Mommer

7. december 2017

Ikke kun kunstige blomster

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 14:42
Tags: , ,

Til mit indlæg den 1. december kommenterede Fruen i Midten, at det var sjovt at se granpynt og roser på samme tid. Her måtte jeg krybe til korset og indrømme, at roserne var kunstige.
Det er de stadigvæk, alle mine roser i vinduerne, men henne på spisebordet står der rigtige roser. Jeg tog tre ind i dag, og jeg synes det er svært at se forskel på de ægte og de uægte, hvilket siger noget om, hvor godt lavet de kunstige blomster er. I England er de virkelig gode til det – jeg køber altid sådan noget derovre. Eller i Mias Anglofiliabutik, men eftersom hun også køber ind i England, går det ud på ét …

Det var ikke engang de sidste roser; der er stadig flere derude. For to år siden, da englænderne var her til jul, havde jeg roser fra egen have på bordet juleaften. Det håber jeg også på at kunne have i år. Jeg ved godt, at det ikke er ualmindeligt, men det er det for mig, og jeg synes det er dejligt, at det kan lade sig gøre.

P1000625P1000627P1000628

Jeg kan igen og igen forundres over mig selv – over, at jeg på mine gamle dage skulle gå hen og blive så stor en blomsterelsker, som tilfældet er. Og haveelsker i det hele taget.
Og plantefarvningselsker … om et par dage kommer Ditte, og jeg tror, hun har japansk indigo med til mig. Det er i form af frø, så jeg skal selv dyrke min første rigtige farveplante helt fra grunden. Japansk indigo skulle kunne give min yndlingssøgrønblå farve. Det bliver spændende, om jeg kan få planterne til at gro … Ditte sår selvfølgelig også nogen, så vi er to om at forsøge os, og mon ikke det nok skal lykkes for mindst én af os? 
Jeg skal også have fat i nogle kermesbær. De breder sig, men det gør ikke noget, for planterne kan passende få lov at stå omme bag shelteret, hvor der i øjeblikket mildt sagt er grimt, fordi det er svært at grave i jorden pga. gamle og store rødder, men jeg vil forsøge at mase lidt kermesbær ned – de giver en fantastisk farve, som minder lidt om cochenille, men lidt mere rød, og jeg synes det er sjovere, hvis man kan hente materialet i egen have.
At det måske ikke er så lysægte, er jeg ret ligeglad med – det er alligevel ikke ret tit, jeg ligger i solen i 500 timer med mit uldne tøj på …

Reklamer

11 kommentarer

 1. Tak for et af dagens gode grin.
  Ellen i uldent tøj – stegende i solen i 500 timer (det er mange dage). Og så skal det altså være hjemmestrikket som de gode gamle langbenede badeshorts til mænd og overdelen med et kort lille ærme.
  Tak for det virtuelle syn.
  Jeg strikker gerne dragten til dig, hvis du lover mig 500 timers sol, når dagene bliver lidt længere.

  Kommentar af Kisser — 7. december 2017 @ 15:11

  • Det er virkelig mange timer og dage, så derfor kan jeg ikke rigtig tage de der ‘lysægtehedstest’ helt alvorligt 😉
   vi har faktisk mellem 1600 og 2000 solskinstimer på et år, men derfor tror jeg nu alligevel, at du slipper for at strikke dragten til mig – jeg gider ikke ligge i den i et kvart solskinsår 😀

   Kommentar af Ellen — 7. december 2017 @ 17:10

 2. Ha, jeg fik også et fint lille billede af en solbadende Ellen i nissekonetøj 😂

  Tænkte jo nok, at du faktisk har roser at hente ind fra haven endnu. Og ja, det er da lidt fantastisk 🙂

  Kommentar af Fruen i Midten — 7. december 2017 @ 16:05

  • Det ville nok også være et festligt syn 🙂
   Ja, det er forunderligt, at det kan lade sig gøre.

   Kommentar af Ellen — 7. december 2017 @ 17:11

 3. 😂😂🤣😁😂😂 Der fik du lige sat gang i fantasien rundt omkring!
  Og vi drømmer stadig om solskin i større mængde end 2017 kunne levere…
  Utroligt, at du kan hente ægte roser i haven.. Har I ikke haft frost?
  Jeg tror ikke, jeg bliver lige så haveglad, som du. Jeg vil bare gerne have system i buske og blomster så de passer sig selv..

  Kommentar af Anne Holtegård Clausen — 7. december 2017 @ 16:30

  • Det gjorde jeg åbenbart 🙂
   Mon ikke vi får lidt flere næste år … selv om jeg ikke synes, 2017 var så slem som mange siger, men det skyldes nok, at jeg bare nyder solen når den er der – jeg spilder jo ikke tiden med at gå på arbejde 🙂
   Er der noget, der passer sig selv? Ukrudt finder da plads overalt … men man kan selvfølgelig gøre haven mere eller mindre pasningskrævende.

   Kommentar af Ellen — 7. december 2017 @ 17:14

 4. Hvor har Ditte fået frø til japansk indigo? Dorthe Tuxen har ledt i årevis. Er meget spændt på, om jeres eksperiment lykkes.

  Kommentar af Lisbeth — 7. december 2017 @ 18:58

  • Uh, det kan jeg ikke huske, Lisbeth – et eller andet sted på nettet, men hvor? Jeg skal forsøge at huske at spørge på lørdag …
   Ja, det er godt nok spændende 🙂

   Kommentar af Ellen — 7. december 2017 @ 21:08

  • Jeg har købt frø hos Lene Corydon på Skarø. De kan bestilles via hendes webbutik på http://www.plantefarver.dk

   Kommentar af fiberfryd — 10. december 2017 @ 1:02

 5. Hvor er det spændende med jeres frøeksperiment. Og flot at du har roser i haven nu.

  Kommentar af betty — 7. december 2017 @ 21:35

  • Det bliver ret spændende 🙂

   Kommentar af Ellen — 8. december 2017 @ 11:25


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.