Hos Mommer

1. december 2017

I år bliver her pyntet op

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 15:20
Tags:

Jeg tror aldrig, jeg havde pyntet så lidt op til jul, som jeg gjorde sidste år. Det er som om lysten til det ikke rigtig vil indfinde sig, når man er væk hele julen, hvad vi er hvert andet år. Vi Juledekorationer 2017 (1)er væk en hel uge – fra omkring den 20. december til omkring d. 28. december. Det er noget andet, hvis vi bare er væk juleaften og eventuelt i en af juledagene, men hele julen …
Det har vi været, siden min far døde. I 2011 og 2012 holdt vi den i Sverige – som to modsætninger: I 2011 var vi hele familien (dengang 17), og i 2012 var John og jeg for første gang bare os to juleaften. Det var nu faktisk meget hyggeligt, men jeg tror, Charlotte havde det lidt skidt med det, for til trods for, at de af hensyn til Tims familie kun tager til Danmark hvert andet år, og at hun engang sagde, at hvert andet år måtte vi klare os selv, så inviterede de os til England i 2014. Vi var der igen i 2016, så det er allerede en tradition, og vi synes det er SÅ hyggeligt at få lov til at være med til en rigtig engelsk jul.

I år kommer englænderne her, men vi bliver otte i år, for min ene søster og hendes yngste datter kommer også. De to skulle ellers have siddet alene, hvilket ingen af dem forståeligt nok havde særlig meget lyst til, og både englænderne og vi synes, det kun er godt at blive lidt flere juleaften.

P1000604Det var en lang indledning til at nå frem til at fortælle, at i år bliver der derfor pyntet op i en grad, der vil give Gertrud Sand mindreværdskomplekser. Næsten, i hvert fald, og vi begyndte i går med at sætte mørketidsbelysningen op udenfor. Ahh, hvor det dog hygger og ‘varmer’ fint.
I dag var det juledekorationernes tur til at blive produceret. Jeg stod ude i garagen med det og havde tøj nok på til ikke at fryse, men mine fingre var nærmest stivfrosne efter to timer derude.
Det fik mig overbevist om, at et par fingerløse vanter nok alligevel vil være en god ide at få strikket til mig selv.

Nissen er også flyttet ind. Han bor lige derhenne i hjørnet ud til entreen. Vi kan høre ham rumstere inde i væggen om aftenen og om natten. Naturligvis er det ikke mus, som onde tunger påstår … det er nissen, er det!

I morgen og/eller på søndag kommer resten af pynten op.
Julen er dermed ved at være i hus. Gaverne er allesammen købt og mangler bare at blive pakket ind – hvad gjorde jeg dog før internettet?

22 kommentarer

 1. Og jeg, som var så stolt over, at det rent faktisk lykkedes mig at få kalenderlyset mast ned i en klat ler med passende med gran og nødder udenom inde 1. december. Jeg kan vist godt pakke sammen … Sjovt, at du kan sætte roser og kalenderlys i vinduet på én gang 🙂 Og ja tak til sjalet eventuelt kombineret med noget grønt. En dag, lige før du dør af kedsomhed altså, ikke før 🙂

  Kommentar af Fruen i Midten — 1. december 2017 @ 15:45

  • Jeg ved godt, at jeg måske er lidt tidligt på færde, og det var altså ikke ment som en stressfaktor for jer andre 🙂
   Hmmm – jeg er vist nødt til at indrømme, at roserne ikke er helt ægte …
   Jeg skal have et gult og grønt sjal i tankerne – så må jeg se, om jeg kan ramme det rette tidspunkt at begynde på det 😉

   Kommentar af Ellen — 1. december 2017 @ 17:26

 2. Det er fornøjeligt med julebegejstring.
  I går gik vi forbi et lille juletræ af den gode gammeldags slags, det er endnu under en meter, men gror og gror. Det var behængt med nysselige røde lys, og jeg kunne naturligvis ikke dy mig for at mene dette måtte være en rødgran.

  Kommentar af Jørgen — 1. december 2017 @ 15:52

  • Jeg kan vældig godt lide julen – den skal bare helst ikke begynde ret meget før 1. december.
   Naturligvis har du da set en rødgran. Jeg håber i den forbindelse ikke, at du også støder på en ‘nordmandsgran’ 😉

   Kommentar af Ellen — 1. december 2017 @ 17:28

 3. Den der lille nissedør. Hvordan har du lavet den. Og postkassen. Genialt. Den må jeg kopiere. Vi har nu 4 børnebørn under 3 år og de vil elske det.
  Hvis du savner endnu et hjem at pynte op i så kom endelig til Ballerup.

  Kommentar af Hanne — 1. december 2017 @ 15:59

  • Den er såmænd købt i Meny – en lille æske med dør, stige postkasse, to knager, fejekost, melsæk, juletræ und alles. Selv det klæbende ‘tyggegummi’ fulgte med.
   Jeg kunne slet ikke stå for det lille nissedørsarrangement – selv John synes det er nuser, og jeg regner med, at englænderne også falder for det.
   Tak for tilbud, men jeg tror jeg nøjes med at pynte mit eget hjem 😉

   Kommentar af Ellen — 1. december 2017 @ 17:33

 4. Åhr, hvor hyggeligt!! ❤️

  Kommentar af Maude — 1. december 2017 @ 16:44

  • Jahhh 🙂

   Kommentar af Ellen — 1. december 2017 @ 17:33

 5. Godt vi har nettet – indkøb af julegaver er blevet så meget nemmere 🙂

  Kommentar af www.randiglensbo.dk — 1. december 2017 @ 17:34

  • Nå, du benytter dig også af nettet i stor stil? Jeg stornyder i den grad ikke at skulle ud i juleræset 🙂

   Kommentar af Ellen — 1. december 2017 @ 17:57

 6. Godt du minder mig om, at jeg skal have ønskelister fra de unge mennesker. Skal se dem om 14 dage og da jeg ikke ved om jeg får en eller tre hjem til jul, så må jeg hellere få det på plads.
  Sådan en nissedør ser da charmerende ud, og når man får børnebørn hjem til jul, er det en god undskyldning 🙂

  Kommentar af Lene — 1. december 2017 @ 17:50

  • Ja, hvis du også skal nå at sende gaver med posten, er det godt at være i god tid 🙂
   Den er da bare så sød, den nissedør – også for folk, der ikke tror på nisser …

   Kommentar af Ellen — 1. december 2017 @ 17:58

 7. Uh.. Jeg er lidt bagud 😕 Efter julepynt i londoniske dimensioner starter jeg langsomt i weekenden med at pynte op herhjemme.
  Har dog startet med kalenderlys 🕯️
  Nyder at hænge de gyldne ophæng i vinduerne.. Og så får nisserne lov at flytte ind lidt senere.
  Din nissedør er da kær😍 og selvfølgelig er der nisser bag…

  Kommentar af Anne Holtegård Clausen — 1. december 2017 @ 19:53

  • Derovre bliver man jo også nærmest bombarderet med julen, og nisserne skal nok nå at flytte ind hos jer, hvis jeg kender dig ret 🙂
   Selvfølgelig er der det … hvem kan være i tvivl?

   Kommentar af Ellen — 2. december 2017 @ 9:30

 8. Jeg er jo ikke selv den store julenisse, så den der trappe-lysestage-ting i køkkenvinduet og den lysende stjerne i yderdøren er bare vidnesbyrd om, at jeg trods alt er en slags tolerant person. Men det kan vel heller ikke skade med lidt ekstra lys i den mørke tid.

  Kommentar af henny894H — 1. december 2017 @ 20:55

  • Jeg tror faktisk, du er noget mere tolerant end jeg er 😉
   Lysene kan vi ikke undvære – vores får lov til at hænge til engang i februar, men de er heller ikke specielt julede.

   Kommentar af Ellen — 2. december 2017 @ 9:32

 9. Åh, hvor hyggeligt med indgangen til nissebo. Gad vide om jeg kan få fat i det? Jeg ser, du har købt det i Meny. Er det købt i år?
  Det er dejligt, englænderne kommer i år. 🙂

  Kommentar af betty — 1. december 2017 @ 21:37

  • Ja, det er købt i Meny i år, men jeg kunne forestille mig, at de vil blive hurtigt solgt … det er dog værd at prøve.
   Ja, herligt 🙂

   Kommentar af Ellen — 2. december 2017 @ 9:33

 10. Det skal nok blive en dejlig jul 😊
  Jeg har købt lidt til gaver, da det nu skibsløse ‘juleskib’ (Bornholmermarked) var i Hillerød og i dag tager jeg med en veninde til julemarked på Esrum Kloster, så måske finder jeg også lidt der. Ellers bliver det internettet, for jeg orker heller ikke julemylderet.

  Kommentar af fiberfryd — 2. december 2017 @ 8:43

  • Bestemt!
   Jeg er ret ambivalent mht. julemarkeder i år – de er ved at blive kvalt i deres egen succes, og apropos menneskemylder, så orker jeg dem næsten ikke –
   hverken julemarkederne eller de mange mennesker 😉

   Kommentar af Ellen — 2. december 2017 @ 9:36

 11. Til lykke med nissen. Jeg håber for jer, at det er en sød nisse, der lægger chokolade hist og pist, pudser sko mm., fremfor en drillenisse, for den kan lave frygtelige ting som at hive strikkepinde ud af strikketøjet, skrue pærer løse, komme sukker i saltkaret, pille snørebånd ud af sko, lægge elastikker imellem madpakkens pålæg og brød, ændre på tlf.nummer på mobiltlf., så sædvanligt dagligt opkald til X går til SKAT/kommunen eller bare en bekendt, dyppe tandbørstens børster i glimmer, ændre på tv’s forudindstillede kanaler, farve den eneste mælk (til risengrøden) grøn, justere varmtvandstemperaturen til kun udholdeligt koldt, så morgenbadet bliver kort, bruge melklister til at klistre tallerknerne i tallerkenstablen sammen osv.
  Mvh. og god fornøjelse

  Kommentar af Kristine — 2. december 2017 @ 10:25

  • Haha, det var da nogle skrækkelige nisser, du beskriver her … sådan nogle har vi slet ikke, kun søde og venlige nisser, der sørger for at gøre livet behageligt for os, mod at få lidt risengrød en gang imellem 🙂

   Kommentar af Ellen — 2. december 2017 @ 19:27


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.