Hos Mommer

22. november 2017

Der var ingen gorillaer …

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 20:31
Tags: ,

Dagens titel er naturligvis inspireret af filmen om Dian Fossey og hendes gorillaer i disen
Disen havde vi, men det vrimlede ikke ligefrem med gorillaer ude ved Bovbjerg fyr, og udsigten kunne godt opleves bedre, men op skulle vi da selvfølgelig alligevel for at se hvor langt vi kunne se.
Det er et barsk område – beklager, hvis der skulle være nogen fra Bovbjerg eller Fjaltring, der læser dette, men jeg finder området trøstesløst og uvenligt. Jeg kunne ikke bo her i bare nogle dage; det er for goldt til mig. Jeg så et hus, hvor der intet var omkring. Som i slet ingenting; ikke en eneste busk eller blomst, ikke engang et hegn om græsset omkring huset (som var beboet, selv om det ikke umiddelbart så sådan ud). De andre ‘haver’ i den lille by havde trods alt nogle forkrøblede hybenbuske som afgrænsning til naboen. 
Der er nogle, der vil bo herude – naboen til Bovbjerg fyr var lige blevet solgt til nogen, der åbenbart gerne vil bo et sted uden træer.

P1000466P1000465

Selve Bovbjerg fyr var fint at se, og det var vældig godt at komme ind og få sig en kopkaf efter at være blevet blæst lidt igennem ude ved kanten.

P1000454

Hornvarefabrikken fik vi også set; med Sara fra Made in Denmark arbejdende inde bag glasset.
Normalt er jeg ikke til ting lavet af horn, men jeg må sige, at der var mange flotte ting at købe – jeg investerede dog kun i en sjalsnål til mig selv.
I morges talte jeg med Charlotte, som, da hun hørte om vores planer, sagde, at jeg gerne måtte se, om de havde nogle flotte knapper.

P1000440P1000443

De havde masser af knapper. Jeg købte tre gange fem af de firkantede, som passede sammen. De var da godt nok ikke helt billige, men Charlottes tøj er jo heller ikke just discount, så det går nok.

P1000437P1000438

Og bedst som vi var kommet tilbage til huset og sad og hyggede os med endnu en kopkaf, døde min telefon. Meget effektivt. Den afgik ikke just ved en stille død, men det er en helt anden historie, som måske kommer en anden dag.
Derfor til jer, der måske kunne finde på at ringe til mig: Vent til søndag eller ring til John.

12 kommentarer

 1. Jeg har to sjalsnåle/sikkerhedsnåle I horn. Er rigtig glad for dem. De falder ikke af og jeg bliver ikke spiddet på dem😄
  Jeg kan godt lide det transparente udtryk i genstande af horn.
  Transparent kan man så ikke kalde luften ved Bovbjerg i dag! Men et reelt indtryk af den barske side af livet på kysten fik I da med.. Det er jo noget andet end sommer, sol, blå himmel og bløde bølger… Jeg vil heller ikke bo der.. Men jeg nød at have fast campplads i Thorsminde. Det er noget ved den vildskab derude…
  I aften rusker det godt i træerne på volden.. Mon ikke det rumler fra hawet derude hos jer?
  Lyder som en øh.. interessant historie med din mobil! Skal du så have ny? Jeg er glad for min Samsung S8. God lysstyrke i kameraet. Gode billeder.

  Kommentar af Anne Holtegård Clausen — 22. november 2017 @ 21:05

  • Vi fik et meget reelt indtryk af kysten her – og Thorsminde er helt okay sammenlignet med bovbjergområdet – puha, hvor her der goldt!
   Vi kan godt høre, at det rusker og rumler godt derude, så vi må til stranden i morgen tidlig.
   Det er hammerirriterende ikke at få lov til selv at bestemme, hvornår man skal udskifte telefonen, men nu er der købt en ny. Samsung Galaxy J7, mage til Johns – og kameraet skal snarest muligt afprøves.

   Kommentar af Ellen — 22. november 2017 @ 21:56

 2. Jeg kunne heller ikke bo helt derud hvor havet raser. Jeg forstår heller ikke folk, der køber sommerhuse tæt på havet. Jeg elsker at gå der og være en del af , men jeg kunne ikke holde til havets lyd og alt saltsprøjtet på vinduerne. Men det er jo godt at nogen kan lide det. Og med hensyn til manglende have/træer, så er det måske netop det de, der bor her, søger. At være et med naturens vilde elementer. Vi er jo nogen, der ikke er haveinteresseret og tænker så lidt som muligt og så vildt som muligt 😉
  Flotte knapper, som jeg er helt sikker på, at Charlotte kan udnytte i sit design.

  Kommentar af Lene — 23. november 2017 @ 6:59

  • Enig; man skal kunne vælge selv, om man vil høre havet, så at sige; det skal i hvert fald heller ikke være der hele tiden for mig.
   Jeg forstår sagtens det med de ikke-haveinteresserede, men er dette ikke at gå lidt ud i ekstremerne? 🙂

   Kommentar af Ellen — 23. november 2017 @ 9:43

 3. Jeg kunne nok heller ikke holde til at bo sådan et sted. Men der er nu et eller andet dragende ved sådan et helt bart sted alligevel. Det kunne da være meget sjovt at prøve. Bare en uges tid eller to 🙂 Er det ikke nogle meget store horn, hvilke køer har de dog siddet på?? Nu venter jeg spændt på historien om din døde mobil …

  Kommentar af Fruen i Midten — 23. november 2017 @ 9:38

  • Nej, ikke engang en uge – det er rigeligt for mig at være på så råt et sted i et par timer, som vi var det i går. Heroppe hvor vi bor, er der træer; så er det fint nok 🙂
   Noget langhornskvæg, tøhø, men jeg ved ikke hvilken race.
   Det er nu ikke nogen særlig spændende historie … men den kommer måske alligevel en dag …

   Kommentar af Ellen — 23. november 2017 @ 9:49

 4. Jeg synes, Bovbjerg/Ferring er et af de skønneste steder i landet !!
  Høj himmel, stort hav og vindblæste træer, så man aldrig er i tvivl om, hvor vest er.
  Har feriehus der og er vild med skumsprøjt, sandblæste brilleglas og lyden af havet hele tiden. Tænk bare på “Åbent landskab”…. Her skal jeg sidde med “sjælen i ro” og skrive mine “erindringer” 🙂
  (Bovbjerg er klinten med fyret, Ferring er landsbyen)
  Hilsen fra Karen Margrethe

  Kommentar af Karen Margrethe Johannesen — 23. november 2017 @ 12:04

  • Det er da dejligt at læse, at du synes det – jeg håber ikke jeg fik trådt dig over tæerne ved at komme med min opfattelse af området – vi er da heldigvis ikke ens, for så ville alle jo bo det samme sted i Danmark 🙂
   Jeg vil da gerne skrive mig op til et eksemplar af dine erindringer … 😉

   Kommentar af Ellen — 23. november 2017 @ 16:39

 5. Jeg synes, det er det dejligste sted. Mine bedsteforældre havde i mange år købmandsforretningen i Fjaltring, så mine barndoms somre blev bl.a. på grund af børneeksem mm tilbragt hos dem. De havde faktisk en dejlig lille have bl.a. med morgenfruer, omkranset af fint hvidt stakit. Heldigvis vil vi ikke alle være de samme steder, håber I trods dis og blæst havde en god dag.

  Kommentar af Marianne — 23. november 2017 @ 13:06

  • Gode barndomsminder er bare det bedste! Og det er da rigtigt, som jeg også skrev til Karen Margrethe herover, at det er udmærket, at vi ikke alle vil bo det samme sted 🙂
   Vi havde to rigtig gode dage i går og i dag, tak.

   Kommentar af Ellen — 23. november 2017 @ 16:41

 6. Hvordan føles det så at være telefon-fri?

  Det er godt at I kommer ud selv om det er et “Herrens vejr” – men ikke for længe ad gangen, vel? 🙂

  Kommentar af Donald — 23. november 2017 @ 16:11

  • Det er ret irriterende!
   Det er jo derfor, vi vælger denne årstid at tage herover på – det gør ikke spor, at det er dårligt vejr. Dog er vi ikke så vilde med regnvejr!

   Kommentar af Ellen — 23. november 2017 @ 16:42


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.