Hos Mommer

16. november 2017

Kan det virkelig passe?

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 15:16
Tags: , ,

Kan det virkelig passe, at man kan slynge honning nu? Jeg har svært ved at tro det, men ikke desto mindre står der på et skilt ikke så langt fra os, at de sælger “Nyslynget honning”. Jeg tror ikke på, at man kan arbejde med bistader nu, men jeg skal passe på med, hvad jeg siger, for jeg har ingen forstand på biavl overhovedet.
imageJeg formoder, at det er et forholdsvis letgennemskueligt salgstrick, lige som et andet skilt i vores nærområde, der reklamerer med “Nyopgravede kartofler” – selv om det på den anden side godt kunne have været rigtigt, hvis det havde været ud for Lenes mands gård, det havde stået. De har været virkelig hårdt ramt af vandet, så at sige, i dette efterår. Det passer dog ikke, hvor jeg så skiltet – der er kartoflerne for længst væk fra marken.
Apropos salgstrick, så jeg det afbillede til højre på en vejledning for biavlere. Jeg synes nu ærlig talt, den var mere relevant på en vejledning for biavlernes kunder, men lad det nu være …

Jeg er ikke stødt på alle fiduserne, men “Ægte honning”, ”Håndslynget” og “Krystalhonning” har jeg set. Jeg ved ikke, hvad man forestiller sig, at “uægte honning” skulle være? Jeg købte ikke produkterne …
“Koldrørt” og “Langtidsmodnet” har jeg endnu til gode at grine ad i virkeligheden, men de er da vist også så langt ude, at de må høre til sjældenhederne.

Jeg ville ellers så gerne tro, at dem, der kører med stalddørssalg, er gode og ærlige folk, men det er måske for naivt? Der er nok brodne kar her også.
Efter vi er gået over til LCHF, er vi blevet noget større forbrugere af æg end tidligere, så jeg er begyndt at købe 30 ad gangen på en nærliggende gård.
Jeg syntes godt nok, at 70 kroner for 30 æg var halvdyrt, men jeg tog en bakke med hjem, nu vi var kommet.
Næste gang prøvede vi et andet sted, der ligger noget tættere på os. Her fik jeg 30 æg for 45 kroner! De var oven i købet væsentligt større end de første og dyre, så jeg ved godt, hvor jeg vil købe mine æg fremover.

Nu er det snart december og dermed vil vi kunne købe det lækre bisonkød igen. Det er virkelig godt – og dyrt, men sådan må det vel være. Der er sikkert en grund til, at den slags ikke ses i supermarkedernes kølediske; de kan ikke sælge så dyrt kød, vil jeg tro.
Det er også snart lakseudsalgstid nede ved Sortsø, hvis de sælger ud igen i år, hvad jeg håber – jeg elsker Johns hjemmerøgede laks!

Jojo, vi høvler gerne land og rige rundt for at få fat i alle de gode sager. Landænderne til juleaften er, som skrevet i et tidligere indlæg, også bestilt.
Vi har jo tiden til den slags; det er så hyggeligt og ikke til at sammenligne med et supermarked, selv om det naturligvis går noget hurtigere at foretage alle sine indkøb der. Man skal dog lige vide, at man visse steder risikerer at falde over de fritgående andebryster … hvis man overhovedet kan komme ind i butikken for alle kæmpeænderne …

P1000191image

25 kommentarer

 1. Det må sandt at sige være kæmpeænder – men kiloprisen er til gengæld pænt lille 🙂

  Kommentar af www.randiglensbo.dk — 16. november 2017 @ 15:46

  • Det har du selvfølgelig ret i 🙂

   Kommentar af Ellen — 16. november 2017 @ 17:24

 2. Åh ja, hvad man dog ikke møder i skilteskoven! 😂

  Kommentar af Maude // skøreliv.dk — 16. november 2017 @ 15:46

  • Det er ikke småting – men en konstant kilde til underholdning 🙂

   Kommentar af Ellen — 16. november 2017 @ 17:25

 3. Sådan en kæmpeand vil jeg da nødig møde 🙂

  Kommentar af Kirsten Jensen — 16. november 2017 @ 17:58

  • Nej, den er godt nok stor 🙂

   Kommentar af Ellen — 16. november 2017 @ 19:24

 4. Laksesalget i Sortsø startede i sidste weekend og fortsætter denne og de næste to weekender.

  Kommentar af Pigen fra landet — 16. november 2017 @ 21:22

  • Tak – og pokkers også – for så kan vi kun komme derned den allersidste dag, de sælger ud. Hvorfor pokker skriver de ikke noget nogen steder? Jeg har de sidste 2-3 uger ledt højt og lavt på nettet for at finde ud af, hvornår det var i år, men har ikke kunnet finde noget nogen steder 😦 Det er da lidt fjollet, hvis man er nødt til at spilde deres tid med at ringe til dem …

   Kommentar af Ellen — 16. november 2017 @ 21:53

   • De plejer at skrive på deres FB-side, men jeg har ikke tjekket. Jeg har set deres annoncer i aviserne. Bl.a. i Sydsjællands Tidende, som I også får. Den avis kan også læses på nettet. Der er åbent fra 10 til 13 (eller så længe lager haves) alle weekenderne.

    Kommentar af Pigen fra landet — 17. november 2017 @ 6:08

    • De plejer nemlig at skrive om det på deres FB-side, men det har de ikke gjort i år … lokalaviserne er Johns bord, så han har en opgave til næste år 🙂
     Nu håber jeg så bare, at der stadig er nogle tilbage på deres sidste søndag 🙂

     Kommentar af Ellen — 17. november 2017 @ 9:18

 5. En and på 3 tons får mig til at mindes Monrad & Rislunds faste landmandsfigur Henriksen med alle byfolks fordomme om landmænd og et sjællandsk dialekt af værste skuffe.
  Denne opbevarede, i en sketch, et større antal tromler med hormoner over svinestalden. Da de en dag begyndte at lække, var han snu nok til hurtigt at ringe til vognmanden i stedet for at gøre noget ved utætheden. “Jahh, det sparede én jo en hel del kraftfoder, og jeg skal love at vognmanden gjorde store øjne da det sidste svin blev læsset.”

  Kommentar af natural2222 — 17. november 2017 @ 6:33

  • Åh ja, de to herrer har jeg altid været temmelig begejstret for – en stor skam, at Monrad døde – det var jo lige lidt for tidligt.
   De kunne være skrækkeligt platte, men jeg kunne ikke lade være med at grine af alt, hvad de begik.

   Kommentar af Ellen — 17. november 2017 @ 9:20

 6. Mange af de anprisninger der bruges er grinagtige. For øjeblikket skal alt helst lugte af hjemmelavet håndværk og gerne med et grønt islæt, men begreberne giver bagslag, når de ses alle vegne og især når de bruges åbenlyst forkert. Den ‘ægte honning’ er formentlig et levn fra den gang vi kunne købe kunsthonning. Det ses vist ikke mere i detailhandlen …

  Kommentar af fiberfryd — 17. november 2017 @ 8:28

  • De er nemlig temmelig fjollede sommetider i deres krampagtige bestræbelser på at lyde så grønne og autentiske som muligt.
   Jeg havde lykkelig glemt kunsthonningen, men du har sikkert ret i, at ‘ægte honning’ blev skabt som kontrast til den.
   Prøv i øvrigt at læse dette: http://petersbiavl.dk/stands-honning-banditterne

   Kommentar af Ellen — 17. november 2017 @ 9:27

   • Ja, det undrer mig ikke! Der findes desværre mennesker med en anløben moral, der uden blusel snyder og bedrager for egen vinding. At biavlerforeningen så heller ikke ønsker at bringe historien, kan godt få en til at tvivle på deres seriøsitet.

    Kommentar af fiberfryd — 17. november 2017 @ 9:59

    • Dette sidste forstod jeg overhovedet heller ikke …

     Kommentar af Ellen — 17. november 2017 @ 10:29

 7. Du er god til at finde alle “idioterierne”.

  Kommentar af Conny — 17. november 2017 @ 8:32

  • De findes nu godt nok også mange steder, Conny 🙂

   Kommentar af Ellen — 17. november 2017 @ 9:28

   • 😀

    Kommentar af Conny — 17. november 2017 @ 12:13

 8. Nu ved jeg ikke, om jeg tør komme til Sjælland mere 😉 Ænder på den størrelse kan ikke være til at spøge med. Det er jo som en lille spækhugger!

  Kommentar af Fruen i Midten — 17. november 2017 @ 8:37

  • Næh, jeg kan godt forstå, at det virker afskrækkende at møde en and af spækhuggerstørrelse 🙂

   Kommentar af Ellen — 17. november 2017 @ 9:30

 9. I 2016 fandt Fødevarestyrelsen i danske supermarkeder kinesisk “honning”, som slet ikke var honning, men et sukkerprodukt tilsat bl.a. ris og soja – altså “falsk honning”. Og når der findes falske produkter, er det vel i orden at markedsføre “ægte” produkter?

  Kommentar af Lone — 17. november 2017 @ 9:41

  • Det har du da fuldstændig ret i! Det havde jeg ikke set – men så burde biavlerne ikke sætte ‘Ægte honning’ under kategorien Fup og fidus – de må da uden tvivl have hørt om det kinesiske produkt.

   Kommentar af Ellen — 17. november 2017 @ 10:28

 10. Sikke nu noget. Jeg har læst om honningsbanditterne og er faldet over et indlæg på samme hjemmeside, som måske kunne interessere: http://petersbiavl.dk/koldslynget-eller-opvarmet
  Den anden slå de kæmpegræskar der har været vist med længder.

  Kommentar af Jørgen — 17. november 2017 @ 15:29

  • Ja, den var (også) interessant – lige som den, hvor han skriver om ‘økologi’ i forbindelse med honning.
   Det er voldsomt, som skilteskriverne kan vrøvle indimellem.

   Kommentar af Ellen — 17. november 2017 @ 17:20


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.