Hos Mommer

9. november 2017

Det var heldigvis ikke en permanent tilstand

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 15:03
Tags: ,

Vi har rejst en del i år – også selv om den sidste englandstur jo ‘bare’ var et familiebesøg og derfor ikke en rigtig rejse.
Men de tre rejser til henholdsvis Mallorca, Irland og Sydafrika over bare fire måneder bevirkede noget, jeg ville have troet umuligt: Jeg blev rejsemæt. Normalt har vi ikke overstået den ene rejse, før jeg er i gang med at planlægge den næste, men efter safarien kneb det med lysten til at tænke på den næste rejse.
Bare jeg dog ikke var blevet syg … både John og Charlotte blev helt bekymrede for mig, da jeg sagde, at jeg var rejsemæt.
Det er vist heldigvis overstået igen.
Det begyndte med, at vi for nogle uger siden sad og så noget tv, der viste ruskvejr fra Vesterhavet. Jeg sagde til John, at jeg savnede vores faste efterårsuge derovre. De sidste tre år har vi slet ikke været afsted, og før dette var vi på Djursland tre år i træk. I alle 19 år (på nær et) før det igen lejede vi hus ved Vesterhavet.
Da jeg nævnte det, svarede John, at vi da bare kan finde et hus og leje det for en uge. Sådan lige om lidt. Han savnede det nemlig også, viste det sig.
Det fandt jeg så. Man får jo nærmest smidt selv luksushusene i nakken på denne tid af året. Det blev derfor til et dejlig stort hus beliggende 100 meter fra vandet – det er ikke helt almindeligt, at de ligger så tæt på stranden, så det lød besnærende. Huset så vældig fint ud, så det satte vi os på og skal afsted om ikke så forfærdelig længe. Hvis det viser sig at være lige så okay, som det ser ud til, vil Charlotte og familien derovre gerne med i efterårsferien 2018, for de savner efterhånden også æ haw.
Nu var jeg så småt i gang … feriesulten var ved at genindfinde sig. Hvilken lettelse …
 Forleden aften spurgte jeg John, hvor man mon kunne tage hen i januar eller februar for at komme væk fra vintertristheden? Det skulle helst være inden for Europas grænser, men det behøvede heller ikke at være et sted med sommertemperaturer.
Hvad med Malta? Og så gik han i gang med at kigge på Malta – muligheder og middeltemperaturer.
Han fandt hurtigt noget; jeg kiggede på det, vi blev enige, jeg bestilte.
Så nu skal vi til Malta. Lige på det tidspunkt, hvor vinteren for os er skrækkelig langtrukken og kedelig. Der er ikke specielt varmt, kun 15-16°, men i solen vil det være perfekt for os.
Og naturligvis skinner solen, mens vi er dernede … vi har nemlig lejet et hus med masser af plads samt en tagterrasse. Den skulle helst bruges.
Vi har på forhånd booket os til en tur til Gozo, ellers vil vi lade inspirationen råde. Øen er kun halvt så stor som Bornholm, så vi satser på at tage busserne rundt fremfor at leje bil selv.
Feriemætheden er overstået – Ellen er sit go’e, gamle rejselystne selv igen og nu er der atter rejser at glæde sig til. Next step: foråret 2018.
Sommerhus på Fanø næste september er i øvrigt også klaret … nu skal jeg prøve strikkefestivallen derovre. Sammen med Ditte – jeg glæder mig allerede.

26 kommentarer

 1. Det må være dejligt feriesulten er opstået igen. Ellers måtte man antage at en tilstand af alvorligere karakter havde indfundet sig.
  Malta lyder godt. Det lyde som det er Dansk Folkeferies huse omend andre vel kan have tagterasse. Vi har været der for efterhånden mange år siden, og dels var det godt at tage til naboøen og dels var det spændende at køre med de gamle busser til mangt et sted på Malta.

  Kommentar af Jørgen — 9. november 2017 @ 16:10

  • Det passer mig fint, og der er ingen grund til bekymring!
   Det er lige præcis Dansk Folkeferies huse, og vi glæder os til at komme ned og opleve øen.

   Kommentar af Ellen — 9. november 2017 @ 19:03

 2. I kan roligt glæde jer til Malta, hvis det, hvad jeg ikke kan forestille mig, ikke er blevet dårligere end for 13 år siden, hvor jeg ferierede en uge i maj på Mellieha Holiday Centre, hvorfra det var nemt at komme fra og til med bus.
  Vi (tre voksne og to to og et halvt-årige) kunne pga. de korte afstande hver dag både nå strand/pool og nå byer/seværdighed(er) i småbørnstempo (bortset fra en dag, hvor vi heldagsbesøgte Gozo) alene ved brug af offentlig og billig bustransport og uden forudgående præcis planlægning, for på Malta/Gozo kom der altid en bus til.
  Mht. mad, så glæd jer også til kanin i div. variationer og det nordafrikanske/arabiske køkkens indflydelse.
  Mvh.

  Kommentar af Kristine — 9. november 2017 @ 17:23

  • Det lyder rigtig godt alt sammen, og vi glæder os til at komme ned og opleve noget ganske anderledes – ikke mindst maden!

   Kommentar af Ellen — 9. november 2017 @ 19:05

 3. Malta og Gozo er dejlige øer, som vi besøgte I december for 7 år siden (der er da utroligt som tiden flyver) i et fantastisk sommervejr. I får næppe fornøjelsen af at køre rundt i de gamle busser fra 50’erne, da de udgik i 2011. Det var ellers en speciel oplevelse at få en rasletur i dem.

  Kommentar af Pigen fra landet — 9. november 2017 @ 17:31

  • Tiden går for hurtigt, gør den!
   Vi glæder os, også til de nye busser 🙂

   Kommentar af Ellen — 9. november 2017 @ 19:06

 4. God idé med Malta. Særdeles interessant ø og især hvis man har sat sig lidt ind i historien.

  Kommentar af Eric — 9. november 2017 @ 17:41

  • Det gør vi så – det er altid rart at være godt forberedt.

   Kommentar af Ellen — 9. november 2017 @ 19:06

 5. Malta lyder spændende. Det glæder jeg mig til at læse om. Jeg er godt nok nærmest det mindst rejselystne menneske jeg kender, men engang imellem, sådan hver 3-5 år vil jeg gerne afsted med mand og børn, og Malta har været oppe i overvejelserne om næste gang.

  Kommentar af lauranga — 9. november 2017 @ 20:23

  • Nej, du har da godt nok ikke den helt store udlængsel 🙂
   Så må vi se, om mine skriverier til den tid måske kan være med til at lokke dig til Malta. Jeg tror i øvrigt, at det er et meget børnevenligt område, vi skal bo i – hvilket vi normalt undgår (been there, done that – a long time ago), men i slutningen af januar er der nok ikke ret mange børnefamilier.

   Kommentar af Ellen — 9. november 2017 @ 20:53

 6. Jeg kan også anbefale en uges tur, som vores nuværende: vi startede i søndags med at flyve med Norwegian til Las Vegas (billigt); to overnatninger der (rigeligt, men fantastisk cirque de soleil show), køre til Zion national park (fantastisk, to overnatninger) videre til Bryce Canyon, hvor vi er nu med en overnetning. I morgen kører vi til Gran Canyon, hvor vi har de sidste to overnatninger, og så hjem. Her er så utrolig smukt, og vejret er ok, varmt i solen, men koldt morgen og aften, meget behageligt.

  Kommentar af Lisbeth — 10. november 2017 @ 1:57

  • Jeg er aldeles enig i den anbefaling – vi tog en næsten tilsvarende tur i 2010 🙂 parkerne du nævner, er fantastiske, intet mindre, Vi fik så også Yosemite, Monument og Joshua Trees-parkerne + kæmpetræerne i Californien med i samme omgang. Den tur glemmer vi aldrig.
   God fornøjelse i Grand Canyon – husk at få jeres underkæber med hjem igen – man taber dem hele tiden 😉

   Kommentar af Ellen — 10. november 2017 @ 10:41

 7. Dejlige planer. Når du skriver Gozo, kommer jeg til at tænke på Elsebeth Egholm, der vist har boet der og også ladet nogle af sine krimier foregå der.
  Mht. sommerhus på Fanø til strikkefestival er det vist meget godt at være ude i god tid.

  Kommentar af Conny — 10. november 2017 @ 8:32

  • Det er rigtigt – Dødvægt foregår på Gozo … det havde jeg da helt glemt, men jeg har læst bogen.
   Det regnede Ditte og jeg også med, så jeg skyndte mig at bestille et hus, da vi var blevet enige om at tage afsted. Med vores mænd! Men det er jo ikke strikkefestival hele ugen.

   Kommentar af Ellen — 10. november 2017 @ 10:44

 8. Sandelig godt, at der ikke var noget alvorligt i vejen med dig! Glæder mig til at læse om Malta og Goza 🙂

  Kommentar af Fruen i Midten — 10. november 2017 @ 8:49

  • Ja, pyha 😉 – og det bliver spændende igen at se noget nyt.

   Kommentar af Ellen — 10. november 2017 @ 10:44

 9. Malta lyder spændende, selv om vi ike har været der endnu.
  Vi har efter at have kigget YouTube videoer valgt at prøve La Palma i de Kanariske Øer som så meget mere spændende ud end Lanzarote hvor vi heller ikke har været. YouTube er et super sted at finde rejsebeskrivelser selv om mange af videoerne er for meget hjemmevideo. 🙂

  Kommentar af Helge Jensen — 10. november 2017 @ 9:31

  • Tak for tip – jeg havde ikke lige tænkt på YouTube i den sammenhæng.
   La Palma kender jeg heller ikke, men den lyder som et godt og spændende alternativ til ‘ørkenøerne’ dernede. Gran Canaria er nu også fint grøn … det er den eneste af de kanariske øer, jeg har været på.
   God tur, når I når så langt.

   Kommentar af Ellen — 10. november 2017 @ 10:51

 10. Så er alt ved det gamle igen 🙂 God tur til Vesterhavet.

  Kommentar af Lene — 10. november 2017 @ 12:58

  • Ja, heldigvis – og tak 🙂

   Kommentar af Ellen — 10. november 2017 @ 14:54

 11. Godt, det ikke blev en kronisk tilstand. 🙂 Jeg mener dog, at hvis I får fyldt rejsekontoen op, så bor i et overskønt sted, hvor det ville være dejligt at opholde sig hele tiden.
  Åh, jeg vil også til Malta igen. Har boet i Dansk Folkeferies center. Jeg er ret begejstret for beliggenheden, arkitekturen (den måde byggeriet falder ind i omgivelserne på) og faciliteterne. Og så er Malta bare sådan en spændende ø historisk set. Der er venstrekørsel. Men mange busser. Gozo er en flot oplevelse. Og Valetta, hovedstaden. Og Mdina. Men du finder sikkert ud af de steder, i vil se. 🙂

  Kommentar af betty — 10. november 2017 @ 13:16

  • Det ville have været trist, men du har ret i, at skal vi ‘strande’, så er Den Stråtækte et af de bedste steder 🙂
   Hvor er I dog mange, der har været på Malta, og jeg takker også dig for tips – det er altid rart at høre om andres erfaringer.

   Kommentar af Ellen — 10. november 2017 @ 14:56

 12. Jaaa, Fanø (og strik) 🙂 Det kan mit (langt fra rejselystne) ego lige kapere. Norden er så dejlig, at det rækker for mig.

  Kommentar af fiberfryd — 11. november 2017 @ 14:47

  • Det bliver da SÅ hyggeligt 🙂
   Ahh, vi snupper lige England med, ikk’? 😉

   Kommentar af Ellen — 11. november 2017 @ 15:32

 13. Sørme godt du blev dig selv igen!!!
  Sikke dejlige rejseplaner. Jeg nyder at læse om turene.
  Lige nu ser jeg frem til London i julepynt sammen med Gitte! 2018 er vi ikke nået til endnu…

  Kommentar af Anne Holtegård — 12. november 2017 @ 13:07

  • Ja, pyha 🙂
   Skal I nu til London IGEN? I kan da lige så godt flytte derover snart 🙂 God tur – der er så flot op mod jul.

   Kommentar af Ellen — 12. november 2017 @ 15:21


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.