Hos Mommer

1. oktober 2017

Mine bekymringer blev gjort til skamme

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 21:00
Tags: , , ,

Jeg havde det faktisk lidt skidt med at have lokket Ditte og Peter med på en ikke helt billig weekendtur for at se den sorte sol, jeg længe havde talt om i begejstrede vendinger, hvis vejret så skulle vise sig så elendigt, at vi ikke fik set noget som helst.
Det er stadig rigtigt, at det gode selskab og den gode mad på Schackenborg Slotskro nok kunne kompensere for en dårlig sort sol-oplevelse, men jeg alligevel lidt ærgerlig over det.
Vi kørte gennem nogle gedigne byger det meste af vejen derover – enten regnede det lidt eller også regnede det meget. Øv øv æv.
Det var dog tørvejr, da vi landede i Møgeltønder og checkede ind på kroen, så der tonede en smule optimisme ind i mig igen.

IMG_7977IMG_7978

(Mormors Lille Café på Slotsgaden i Møgeltønder – mormor hedder oven i købet Nielsen. Man følte sig helt hjemme …)

Sort sol-turisterDa vi blev hentet på kroen klokken 17, var det stadig tørvejr, og det var det også, da vi satte os til rette på diget ved Aventoft. Optimismen steg yderligere et par grader.
Man må helst ikke stå oppe på diget, men skal sætte sig på siden af det, så stærene ikke så nemt kan se os, og man må ikke bruge blitz, når man fotograferer. Stærene reagerer på bevægelser og på lys/skygge, men vi måtte gerne snakke, for de reagerer ikke på vores lyde.
Der var mange hundrede mennesker, der havde samlet sig her for at se stærene flyve ind. Det er nu også et meget fascinerende syn, som ikke rigtig kan beskrives, men som skal opleves. De landede i sivene, først et par hundrede meter væk, men efterhånden som der kom flere og flere ind, og pladserne blev optaget, slog de sig ned tættere på os, for til sidst at lande stort set lige foran næserne på os.
At høre vingesuset fra selv en lille flok på 40 stære er en særlig oplevelse og at høre dem sidde og snakke sammen, efter de er landet, er en hyggelig oplevelse.
Historiens vingesus kan også være fascinerende, men stærenes her er en anden og noget mere konkret oplevelse.
Til jer, der ikke har prøvet det, kan jeg kun sige: gør det. Tag ud og oplev en lille million stære komme ind, den ene flok efter den anden, varierende i antal fra ganske få individer til op til 200.000 ad gangen.
Vi så det det hele – også rovfuglene, der gik på jagt og fik stærene til at danne de imponerende formationer, som vi nok alle sammen kender.
Billeder var det stort set umuligt at tage; vi var for tæt på til, at de kunne blive gode, men til gengæld var vores oplevelse så meget større.
Jeg vil, på trods af vores begejstring, ikke sige, det var den ultimative oplevelse, for det begyndte at pjaskregne, og solen så vi intet til. Heldigvis var stærene helt ligeglade med regnen, så på en skala fra 1 til 10 giver jeg denne 9, fordi en synlig, nedadgående sol ville have gjort det helt perfekt.

Nogle få stære
Søren Ryges nok ret velkendte optagelse på ni (tror jeg det var) minutter med Sort Sols fantastiske Let Your Fingers Do the Walking tog tre uger at optage, så vi klager absolut ikke over den oplevelse, vi fik på bare en time.

12 kommentarer

 1. Det var godt naturen viste sig fra sin næsten bedste side.

  Kommentar af Jørgen — 1. oktober 2017 @ 21:21

  • Ja! Vi havde alle fire en dejlig oplevelse med at iagttage de mange stære.

   Kommentar af Ellen — 1. oktober 2017 @ 21:34

 2. Godt der kom nogle stære. Det er rigtigt – man kan ikke rigtig fotografere fænomenet. Film er bedre. Og virkeligheden er det allerbedste.

  Kommentar af Kirsten — 2. oktober 2017 @ 3:13

  • Ja, det lettede 🙂
   Det er nemlig rigtigt, intet kan slå selve oplevelsen.

   Kommentar af Ellen — 2. oktober 2017 @ 7:54

 3. Dejligt, at I ikke blev snydt for stære, selv om det regnede 🙂 Smagte I rugbrødslagkagen (hedder det sådan?) på Mormors Café?

  Kommentar af Fruen i Midten — 2. oktober 2017 @ 9:45

  • Ja, det var godt 🙂
   Nej, vi var ikke inde på caféen. Vi blev tilbudt rugbrødslagkage på kroen, men valgte æblekage. Er den specielt god hos mormor (hehe, hvorfor spørger jeg? Det må den jo være …)

   Kommentar af Ellen — 2. oktober 2017 @ 10:46

   • Ja, den er virkelig specielt god hos mormor. Desværre havde jeg glemt caféens eksistens, til jeg så billedet, ellers havde I fået en anbefaling med på vejen 🙂

    Kommentar af Fruen i Midten — 2. oktober 2017 @ 11:14

    • Det må vi bare huske til næste gang 🙂

     Kommentar af Ellen — 2. oktober 2017 @ 11:25

 4. Godt at I fik oplevelsen, og godt det ikke var i dag, for så havde I da for alvor fået vand! Jeg kan godt li’, at I tager rundt i landet og oplever den slags – når du skriver om det, åbner det øjnene for, at der er meget at opleve herhjemme.

  Kommentar af Eric — 2. oktober 2017 @ 19:06

  • Vi har nok haft forskelligt vejr, så, for godt nok regnede det i formiddags, men det stoppede kort efter frokost, hvilket var tidligere end i lørdags 🙂
   Der er rigtig mange ting at se/opleve i Danmark, og det gode ved at rejse rundt i vores lille land er, at man ikke behøver at tage ferie for det – man behøver bare et par dage eller tre pga. de korte afstande..

   Kommentar af Ellen — 2. oktober 2017 @ 21:05

 5. Pjat, Ellen – vi vidste jo, hvad vi gik ind til og at der ikke var stæregaranti 😉 Det var en skøn weekend – også stæremæssigt!

  Kommentar af fiberfryd — 3. oktober 2017 @ 21:14

  • Det er rigtigt, men alligevel … og ja, det var må alle måder en skøn weekend 🙂

   Kommentar af Ellen — 4. oktober 2017 @ 9:10


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.