Hos Mommer

29. september 2017

Vi har da bare valgt den værst mulige dag

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 18:28
Tags: , ,

I dag er det flot vejr. Blæsende, med masser af hvide heste ude på vandet, men flot. Solskin og høj himmel.
John ville derfor skære æren (vi taler altså om træet ær!) ned i dag, for han gider forståeligt nok ikke stå med en elektrisk sav i regnvejr.
Den skal væk, fordi den er grim, efter vi på naboens anmodning skar den ned sidste sommer, fordi den tog noget af deres udsyn til fjorden. Det kan vi ikke have, så den blev væsentligt forkortet. Dt pyntede ikke ligefrem, så nu kan den lige så godt komme helt væk. Det er muligt, det er en fin hækplante, men det er, efter min mening, ikke et træ, der pynter i en lille have.

Med ærUden ær

Det gør naboens thujahæk bestemt heller ikke – jeg kan ikke fordrage thuja; det minder mig alt for meget om kirkegårde.
Heldigvis har jeg god gang i en sneboldbusk (anes til venstre for bænken), som allerede til næste år vil være for stor der hvor den blev sat, så den bliver flyttet to meter længere tilbage, lige ved siden af, hvor æren stod. Jeg skal bare lige have renset for skvalderkålsrødder først …
Det var første punkt på efterårslisten. Et andet punkt er også klaret, nemlig at flytte den klematis, der groede op ad æren.
HyldebærSelv om vi har kæmpet bravt med den hyld, der også stod, har den stædigt kæmpet imod hele sommeren, og vi er ikke færdige med at slås med den endnu, men de klaser bær, jeg fandt, kom i farvegryden. I er surt miljø skulle farven gerne blive holdbar, så nu prøver jeg. Jeg kan nu ikke forstå, hvis den ikke skulle være holdbar, taget i betragtning, hvor stort set umuligt det er at vaske spildt hyldebærsaft af tøjet.

Det så da også ud som om det var en ret potent farve, så det blev til både et andet og et tredje bad, men det hele blev lidt blegere allerede i skyllevandet – og … tredje bad blev blåt!? Det sluger åbenbart de rødlige farver først.
Nå. Jeg kan vel altid bruge det til et par vanter i fair isle eller norsk mønster, og ingen af farverne er helt tossede.

Hvorfor dagens overskrift? Fordi i dag er det godt vejr. På søndag bliver det godt vejr.
I morgen bliver det et allerh……. dårligt vejr! Selv yr.no, som var Sønderjyllands-optimistisk helt frem til i går, siger nu 12 mm regn mellem kl. 18 og 00. Hvis det så bare kunne vente til efter kl. 19, ville jeg være glad, men så heldig har man nok ikke lov til at være. Vi har med andre ord valgt den potentielt dårligste dag/aften til at se i tusindvis af stære. Det kunne godt gå hen og blive en helt anden slags sort sol end planlagt. Damn.

Reklamer

16 kommentarer

 1. Det er da fascinerende, at du har fået de tre smukke farver frem ved hjælp af nogle hyldebær. Nu tror jeg ligefrem, jeg så småt begynder at forstå, hvorfor man kan blive bidt af det der plantefarvning 🙂

  Kommentar af www.randiglensbo.dk — 29. september 2017 @ 19:18

  • Det er spændende hver eneste gang, Randi, for det går ikke altid efter bogen 🙂

   Kommentar af Ellen — 29. september 2017 @ 19:46

 2. Hos os bliver det godt vejr. Eller i hvert fald tørt. Jeg skal nemlig cykle med Mindste Pode til og fra diverse aktiviteter, og regntøjet ligger på skolen. Heraf tørvejret. 😜

  Kommentar af Maude — 29. september 2017 @ 19:19

  • Jeg krydser fingre for tørvejr – både for dig og for os selv – det ser desværre bare ret slemt ud for Jylland 😦

   Kommentar af Ellen — 29. september 2017 @ 19:46

 3. Det ser ud til at det havde været en god ide at blive hjemme og sidde og glo ud over fjorden, men måske bliver det en fantastisk aften vest på. God tur.

  Kommentar af Jørgen — 29. september 2017 @ 19:37

  • Ja, men det var jo ikke til at vide, da vi reserverede arrangementet sidst i juni. Men vi skal være sammen med dejlige mennesker og vi skal have god mad, så det går nok alt sammen.

   Kommentar af Ellen — 29. september 2017 @ 19:48

 4. Ja, hvis ikke stære, så i det mindste god mad og godt selskab. Så er der basis for et nyt forsøg næste år 😉
  De regnslag var, desværre, nok en rigtig fornuftig investering … 💦 💦 ☔️

  Kommentar af fiberfryd — 29. september 2017 @ 21:44

  • Jeg trøster mig også med tanken om de to ting 🙂
   Lad os se, hvor galt det går … men regnslagene er pakket med i bagagen!

   Kommentar af Ellen — 29. september 2017 @ 22:22

 5. Ønsker jer en god tur og krydser fingre for tørvejr til aften🤞🏻🤞🏻Med god mad og godt selskab er grunden lagt til en god oplevelse😃
  Farveægthed er åbenbart et variabelt begreb, netop med tanke på de ufjernelige pletter hyld, brombær, mælkebøtter mm har efterladt på tøjet!🙄

  Kommentar af Anne Holtegård — 30. september 2017 @ 0:01

  • Tak … der er da noget, der ikke kan gå helt galt 🙂
   Nemlig, det er lidt ulogisk, synes jeg, men prøves skal det.

   Kommentar af Ellen — 30. september 2017 @ 6:24

 6. God tur -alligevel 🙂 Og bliver det regnvejr, må I jo bare hygge jer med noget andet. Møbel-museet i Tønder skulle vist være ret fint.

  Kommentar af Fruen i Midten — 30. september 2017 @ 13:44

  • Vi klarer os, tak, og stærene var heldigvis helt ligeglade med lidt regn.

   Kommentar af Ellen — 30. september 2017 @ 23:05

 7. Nu er I i fuld gang med en dejlig weekend sammen med gode mennesker,. Håber at regnen ikke forhindrer jer i at opleve sort sol. Her har regnen indtil nu gået lige udenom os, så vi er meget taknemlige.

  Kommentar af Lene — 30. september 2017 @ 15:20

  • Ja, vi er så … vi fik lidt regn, men stærene var helt ligeglade, og vi så næsten milion af dem!
   Godt, at regnen gik uden om jer deroppe 🙂

   Kommentar af Ellen — 30. september 2017 @ 23:08

 8. Jeg kan se, at I fik masser af stære at se. Jeg ville lige til at skrive, at måske kom vejrmeldingen ikke til at passe? det gør den som bekendt ikke altid.

  Kommentar af betty — 1. oktober 2017 @ 16:12

  • Ja, næsten en million!
   Det begyndte at regne, men stærene var heldigvis ligeglade 🙂

   Kommentar af Ellen — 1. oktober 2017 @ 18:49


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.