Hos Mommer

12. september 2017

Det er så småt ved at blive efterår

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 15:07
Tags: , ,

Vi nærmer os. Vejret er stadig dejligt, solrigt og lunt – for det meste – men indimellem kommer der lidt regn susende forbi i kort tid nok til med rette at kunne kaldes en byge, men samme byge er lige præcis lang og kraftig nok til at gøre vasketøjet lidt vådere, end da det blev hængt ud.
Vi nærmer os efteråret lige så stille.
Havde jeg nu gået på arbejde, havde jeg måske brokket mig lidt over vejret, men i dette herlige pensionistliv, hvor jeg kan gå ud, når jeg har lyst, og vejret i øvrigt indbyder til det, føles det ikke så slemt. I går og i dag har jeg opholdt mig meget oppe i shelteret, hvor en lille byge eller to ikke kan komme til at genere mig.
Gæssene lægger an til … et eller andet. Jeg ved ikke, om de kommer forbi for at tanke lidt op til en videre færd, eller de er kommet for at tilbringe vinteren her, men der er dagen igennem en lind strøm af ind- og udflyvninger af større eller mindre flokke gæs. Vi kan høre dem hver morgen, så snart det er blevet lyst. Nogle flyver til fjorden; andre fra – de har etableret et trafikknudepunkt lige over for vores hus, og vi nyder det i fulde drag.
Når de så ligger på vandet i store klumper, kan vi høre hvordan de snakker dernede. De taler meget sammen, selv efter mørkets frembrud – de må have meget at fortælle hinanden om den nys overståede sommer.

IMG_9842

I haven er efterårssyslerierne så småt i gang; John skyndte sig at pakke parasollerne væk i tørvejr og sikkerhed i garagen, inden de igen blev våde.
Jeg satte mig med en notesbog og skrev i punktform de ting, jeg skal have flyttet enten om en måneds tid eller til foråret. Det blev til mange … dem, der siger, at man aldrig bliver færdig i en have, har vist ret. Jeg planter og flytter, planter og flytter igen. Det har selvfølgelig også noget at gøre med, at jeg på ingen måde er havearkitekt og derfor har svært ved at forestille mig, hvordan det kommer til at se ud, når det hele kommer i vækst.
Det, der fx starter med at være to små pinde af en mamelukærmebusk, gror som var den betalt for det, og det jeg troede hurtigt ville komme til at fylde, fylder (stadig) stort set ingenting.
Planer er til for at ændres. Jeg har overvejet at få besøg af en havearkitekt, men jeg ved også med mig selv, hvor svært jeg har ved at gøre noget, andre råder mig til, så måske er det spildte penge.
Og måske er det ikke – sådan en må nødvendigvis have en masse ideer; man har for det første lov at sortere, og for det andet er det altid sundt at få andre øjne til at kigge på sagerne – man har det som bekendt med at gro lidt fast i egne forestillinger eller ideer.

14 kommentarer

 1. Det har virket ret efterårsagtigt i dag med de heftige byger, men imellem bygerne har det været overraskede lunt. Jeg kom i hvert fald afsted på en af mine gåture i en for varm jakke 🙂

  Kommentar af www.randiglensbo.dk — 12. september 2017 @ 16:44

  • Ja, når solen er fremme, er det tydeligt, at den stadig har magt 🙂

   Kommentar af Ellen — 12. september 2017 @ 17:05

 2. Jeg har det meget ambivalent med efterår i år, sikkert på grund af den manglende sommer. Sædvanligvis er jeg fan, men jeg mangler septembers blå, blå himmel!….
  (Psssst: Du mangler et ‘t’ i din overskrift!…)

  Kommentar af Maude // skøreliv.dk — 12. september 2017 @ 16:57

  • Den kommer, den blå septemberhimmel. Faktisk har den allerede været her flere gange, men du er jo arbejdsramt, din stakkel 😉
   Pssst: TAK – Tænk, at jeg ikke selv kunne se det 😦 Det er det med at skulle læse korrektur på sig selv … det er svært 🙂

   Kommentar af Ellen — 12. september 2017 @ 17:07

 3. Og det er mørkt om morgenen, ikke bare kl. 5 men også kl. 6 når jeg kører af sted.

  Kommentar af Lene — 12. september 2017 @ 20:09

  • Ja … der er også kun en halv snes dage til jævndøgn. Det går altså hurtigt …

   Kommentar af Ellen — 12. september 2017 @ 22:01

 4. Det er tydeligvis ved at blive efterår, men jeg synes nu det ville være rart med et par dage med lidt god og stille sensommer. Gæs snakker altid.
  Tror du egentlig ikke du har meget mere fornøjelse af selv at finde ud af hvor du vil have dine planter end at skulle forholde til det arkitektforslag?

  Kommentar af Jørgen — 12. september 2017 @ 21:25

  • Gode sensommerdage er næsten bedre end ‘rigtige’ sommerdage.
   Jeg tror, du har meget ret – det er præcis det samme, mine egne betænkeligheder går på.

   Kommentar af Ellen — 12. september 2017 @ 22:02

 5. Jeg har bestemt, at de sidste 10 dage af september og de første 2 uger af oktober skal være med det smukkeste efterårsvejr i mands minde.

  Og havearkitekter: Aldrig. Det er da netop denne evige tilpasning og det personlige, ofte normbrydende, look, som gør en have herlig.

  Kommentar af natural2222 — 13. september 2017 @ 3:36

  • Den er jeg helt med på!
   Jeg er sådan set enig, men det kunne jo være, vedkommende havde nogle gode ideer i baner, jeg ikke selv havde tænkt.

   Kommentar af Ellen — 13. september 2017 @ 9:45

 6. Vejret er godt nok noget mere omskifteligt end det plejer i september. Adskillige gang har jeg sat mig ud på terrassen i det fineste sensommersolskin – og fem minutter efter har jeg måttet flygte i ly for de vildeste byger med alt mit habengut i favnen; man skulle tro det var april.
  Jeg har, som du ved, været meget glad for havearkitektbesøget, men jeg skulle jo også have ændret min have, så den var til at både nyde og passe med den dumme ryg, ellers havde jeg heller ikke kommet på den ide. Jeg følger ikke alle råd, men der var mange gode ideer. Hvis du, som jeg, nøjes med et enkelt besøg uden detaljerede plantelister og udførlige tegninger, så har man jo masser af spillerum selv.

  Kommentar af fiberfryd — 13. september 2017 @ 8:30

  • Ja, det skifter lynhurtigt!
   Det er også lidt dig, jeg har i tankerne, når jeg overvejer – og så også af den grund, jeg skrev til Farmer lige herover.

   Kommentar af Ellen — 13. september 2017 @ 9:47

 7. Ja, man skal dælme løbe stærkt, hvis man skal redde noget ind, mens det er tørt. Det føles i øjeblikket som at have vundet i lotteriet, hvis jeg kommer lufteturen med Kamelen rundt uden at blive våd (på andet end tæerne, som altid bliver våde i det høje græs, som jeg ikke kan slå, fordi det netop er for vådt .-( ). Jeg vil godt bakke op om Farmers beslutning om, at den næste måned skal være præget af skønt, skønt efterårsvejr 🙂

  Kommentar af Fruen i Midten — 13. september 2017 @ 8:44

  • Det skifter virkelig hurtigt fra strålende sol til kraftige byger – mit tøj blev heldigvis fint tørt alligevel. Udenfor, vel at mærke …
   Jeg er også helt med på beslutningen – vi må håbe han har magt, som han har agt 🙂

   Kommentar af Ellen — 13. september 2017 @ 9:49


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.